ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите наредиха комисиите, ген. Попов поема отбраната, Цветанов отново председател на вътрешните работи (ОБНОВЕНА/ПЪЛЕН СПИСЪК)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите наредиха комисиите, ген. Попов поема отбраната, Цветанов отново председател на вътрешните работи (ОБНОВЕНА/ПЪЛЕН СПИСЪК)
Дата
Дата
12010
Коментари
4
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите наредиха комисиите, ген. Попов поема отбраната, Цветанов отново председател на вътрешните работи (ОБНОВЕНА/ПЪЛЕН СПИСЪК)

Днес депутатите избират председатели, зам.-председатели и членове на парламентарните комисии. Именно там се внасят и решават законопроектите, а и пред тях отговарят министрите. За изненада в този парламент няма никакви пререкания за това кой да ги оглавява. Всички парламентарно представени партии са се разбрали предварително и учудващо няма никакви дебати и спорове. 

Петър Кънев от БСП ще оглави комисията по икономика и туризъм, зам.-председатели ще бъдат Даниела Савеклиева от ГЕРБ, Маргарита Николова от Обединените патриоти, а от ДПС Адлен Шевкед. 

За председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление бе избран Искрен Веселинов от „Обединените патриоти“. Зам. – председатели са Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от „БСП за България“, Пламен Христов от „Воля“. Комисията се състои от 22 народни представители.

Комисията по земеделие пък ще бъде оглавена от бившият министър с този ресор Десислава Танева, а нейни заместници ще бъдат Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от „БСП за България“, Йордан Апостолов от „Обединени патриоти“, Бюрхан Абазов от ДПС.

Народните представите утвърдиха състава на парламентарната Комисия по енергетика, като за председател бе избран Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ ще поеме нейното председателство, а негови заместници стават Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП за България.

Милена Дамянова от ГЕРБ отново ще оглави Комисията по образованието. Зам. – председатели са Галя Захариева от ГЕРБ, Анелия Клисарова от „БСП за България“, Милен Михов от „Обединените патриоти“, Ерол Мехмед от ДПС.Бившият шеф на отбрана ген. Костантин Попов пък оглавява комисията по отбрана. Цветан Цветанов пък отново бе избран за председател на вътрешната комисия. 

Народните представители утвърдиха състава на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление с председател Искрен Веселинов от „Обединени патриоти“. Зам.-председатели на комисията ще бъдат Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от "БСП за България" и Пламен Христов от „Воля“. 

Председател на Комисията по външна политика ще бъде Джема Грозданова от ГЕРБ. Зам.-председатели ще бъдат Пламен Манушев от ГЕРБ, Красимир Богданов от „Обединени патриоти“ и Полина Христова от „Воля“. 

Комисията по отбрана ще бъде с председател ген. Константин Попов от ГЕРБ. Зам.-председатели ще бъдат Владимир Тошев от ГЕРБ, Николай Цонков от "БСП за България" и Борис Вангелов от „Обединени патриоти“. 

Комисията по околна среда и водите ще бъде оглавена от бившият министър с този ресор Ивелина Василева от ГЕРБ. За зам. – председатели бяха гласувани Христо Грудев от ГЕРБ, Манол Генов от „БСП за България“ и Атанас Стоянов от „ОбединенитКомисията е патриоти“. 

Антон Кутев от БСП се зае да председателства Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.  Негови заместници ще бъдат Снежана Дукова от ГЕРБ и Александър Сиди от „Обединени патриоти“.

Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще бъде оглавявана от Красимир Велчев от ГЕРБ. Зам.- председатели ще бъдат Евгения Алексиева от ГЕРБ, Васил Антонов от БСП, Павел Шопов от „Обединени патриоти“ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще бъде с председател Борис Ячев от „Обединени патриоти“. Антон Тодоров от ГЕРБ ще бъде зам.-председател, както и Кирил Добрев от "БСП за България". Драгомир Стойнев заяви, че тази комисия трябва да бъде на ротационен принцип. „Нормално е председателят на комисията да бъде от опозицията, управляващите няма как да разследват собствената си корупция, нали“, коментира той. 

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще бъде оглавявана от Кристиан Вигенин от "БСП за България". Зам. – председатели на комисията ще бъдат Ивелина Василева от ГЕРБ и Петър Петров от „Обединени патриоти“.За председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика бе избран Емил Димитров от „Обединените патриоти“. Зам. – председател е Владислав Николов от ГЕРБ.

Емил Димитров-Ревизоро пък очаквано пое парламентарната комисия за борба със сивата икономика, наречена на кратко "Комисията Ревизоро". Зам. – председател е Владислав Николов от ГЕРБ.

 

Напиши коментар »
(4)
1
Те се оляха с тези комисии за тях са пари а народо да лапа мухите
2
30 процента кьм заплатата ако си председател и 15 процента ако си член на комисия това е поредната гавра с бьлг народ
3
"работещи" в парламента хора в пенсионна възраст получават 7 800 лева, а един пенсионер с над 40 години трудов стаж 160 лева. съотношението е 1 към 49.
4
Константин Попов и отбрана - две несъвместими понятия. Запушиха му устата с дебело намазана филия. Само да не му се активира прескачането на сърцето от толкова благини!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!