ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради "Каолин" (ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради "Каолин" (ОБНОВЕНА)

100294
на 19.12.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Екологът Емил Георгиев с разтърсващи разкрития за олигарха Прокопиев - преживях опити за подкупи, заплахи и покушение заради Каолин (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Екологът Емил Георгиев, който пръв подхвана битката с подсъдимия олигарх Иво Прокопиев със запорирано имущество, прави още разтърсващи разкрития за безобразията на "Каолин" и за агнешкото мълчание на неговото ГМО "Зелените" около огромните вреди, които компанията е нанесла в региона.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

И още: за новите цени на водата и за цените и качеството на храните по празниците, които потребителската федерация, ръководена от Георгиев, ще наблюдава.

"Тези дни един от последователите на Прокопиев, проф. Евгения Дайнов написа в медиите -бухалки на Прокопиев, че такива като мен "злобеят с миша страст". Трябва да кажа, че не злобея, но идея си нямате какво съм преживял. Първо имаше опит за подкуп, при мен дойде виден хасковски бизнесмен и ми каза, че няма нужда да отваряме темата за "Каолин", имам и свидетели. Аз категорично отказах. След това имаше натиск върху членовете на инициативния коменитет в Меричлери, след това имаше развиване на болотова на колата ми, след това имаше открита заплаха от един човек от София, който ми каза, че Прокопиев щял да ми види сметката". Тези шокиращи данни изнесе Емил Георгиев в студиото на ПИК TV.

Той припомни, че още през 2010 година е изнесъл истината за криминалната приватизация на Прокопиев и сега всичко това е потвърдено. "Всичко започна на 30 април 2010 година, като получихме информация за концесия в Разград от Трайчо Трайков, койт подвежда Министерски съвет и така се предоставя възможност на Иво Прокопиев, като ние тогава атакувахме в съда и предотвратихме всичко", заяви Георгиев. Именно тогава започнали и атаките срещу шефът на Екогласност, като дори и КНСБ излязъл на протест в полза на подсъдимия олигарх. 

Шефът на Екогласност показа в студиото и натиск от страна на немския посланик, който е оказвал натиск върху министъра на икономиката, по онова време Драгомир Стойнев, който е прекратил концесията. След това обаче идва служебно правителство на Плевнелиев с министър Васил Щонов, който отменя решението на Стойнев в полза на Прокопиев. "Това е поредната брънка, с която се доказва влиянието на Прокопиев върху властта.

"Точно във вашето студио навремето казах, че ако наглостта има криле то Прокопиев ще кръжи над Сингапур". В края на 1999 година Каолин като държавна фирма разполага със суровина на обща стойност 5 млрд. лв., а е оценена на 45 млн. лв., след това е преоценена от фирмата на Прокопиев "Булброкърс" на около 2 млн. лв. и брат му го приватизира.

Общо те са платили не повече от 1 млн. лв., а продадоха за над 150 млн. лв. предприятието. Като печалбите в "Меричлери" те декларират 2 млн. тона варовик, концесионната такса е 44 ст. на тон, изкупуват се за 28 лв. на тон, а чистата печалба е 17 лв., а чистата печалба на Прокопиев за този пероид е около 30 млн. лв., като сега същият говори за репресия.

"Не ми се иска да отварям темата за замърсената вода с арсен, мои приятели починаха от левкимия. Моят приятел Танко, два дни преди да почине каза така: "Тези са мафия, моля те Емо продължавай борбата, аз си отивам". Той говори за репресии, но не споменават за това, как принуждаваха хората да си продават земите, а в резултат на тази кариера убиха над 150 дкра частни земи".

Георгиев разказа и куриозен случай на едно от заведените срещу него дела от Прокопиев. "На едно от съдебните заседания негов свидетел беше Галя Прокопиева, която каза, че когато Прокопиев ходел на Женския пазар да си купува краставици, продавачките отказвали да му продават, защото го обвинявали, че е лош".

За протеста, който се състоя преди дни пред КЕВР за повишаването на цената на водата, Георгиев е бил там в качеството си на председател на Федерацията на потребителите в България. "Ние ще сезираме прокуратурата за увеличението на цената".

Помолен от водещата да коментира позицията на Екогласност за втори лифт на Банско, Георгиев заяви, че това категорично няма да навреди на екологията. "Като става дума за далекопроводи никой дума не казва, но за втори лифт на Банско, скачат всички. Ние отдвавна твърдим, че те изпълняват поръчки от швейцарски фирми, не само за Банско, но и за Кресненското дефиле. Там през метър има кръстове от загинали хора, което ще тежи на съвестта на тези хора".

На въпрос дали "зелените" някога са казвали нещо за замърсяването на "Каолин" и "Меричлери", Георгиев заяви, че "мълчат като глухарчета през любовен период". Инж. Георгиев заяви, че именно той е пуснал снимките за вилата на Прокопоиев и дясната ръка на олигарха, който е застроил незаконно част от крайбрежието.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК