ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова буни държавата с протест - пенсионери с автобуси от провинцията скандират: БСП! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова буни държавата с протест - пенсионери с автобуси от провинцията скандират: БСП! (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

94872
на 07.03.2018
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова буни държавата с протест - пенсионери с автобуси от провинцията скандират: БСП!
(ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

БСП докара с автобуси на платен протест активистите си от цялата страна и маргинални партии на протест пред Министерския съвет по време на заседанието на кабинета заради сделката с ЧЕЗ.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Автобусите започнаха да пристигат пред паркинга на БНБ към 10,30 ч. и да стоварват стотици хора от провинцията, както първо ПИК съобщи още вчера (ВИЖТЕ в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). На място обаче няма повече от 1000 човека, въпреки напъните на червените да организират голям протест.

На място бяха предимно възрастни хора, повечето от които не знаеха за какво протестират.

"Тук съм против високия ток. Гинка не е за тока и затова сме дошли от Враца", каза една от протестиращите, която обаче призна, че е премиерът Борисов е прав, че трябва държавата да участва в сделката за ЧЕЗ.

Друг пенсионер от Чирпан пък заяви, че е дошъл да иска по-добро здравеопазване и образование. "Учениците вече не са такива, каквито ние бяхме по времето на социализма. Имаше ред и дисциплина и уважение на даскалите. Затова искаме промяна и то радикална, да има уважение и ред в тези училища", обясни той. За темата на протеста за ЧЕЗ обаче не успя да обясни.

"Не трябва ЧЕЗ да се продава на тази жена, защото тя няма визия и авторитет, за да притежава дружество. Не може да говори пред камерите. Ходи до Чехия и какво донесе оттам?", попита пенсионерът, който явно обаче не знае, че Върбакова все още е в Прага и води преговори за участието на държавата в ЧЕЗ. Той също призна, че е добро решението на Борисов държавата да влезе в сделката. Пенсионерът от Чирпан призна, че автобусът е бил осигурен, но отказа да каже кой организира транспорта.

"Мои приятели ми казаха, че има осигурен транспорт до София и решихме да дойдем на митинга", каза той.

Възрастна жена от Стара Загора пък се ожали за пътя до вилата си и призна, че е дошла да иска ремонта му от премиера Борисов. 

Шефът на Федерацията за защита на потребителите Емил Георгиев заяви пред камерата на ПИК TV, че е на протеста, защото иска прозрачност в сделката за ЧЕЗ и гаранции, че няма да се увеличава цената на тока и всичко е светло. "Чистите капитали за гаранция за защита на хората, не е без значение откъде идват парите", каза Георгиев. 

На място е и агента на Държавна сигурност Велизар Енчев, който се бори за микрофона, за да се изкаже и заяви, че има организации на ветерани и всякакви партии. До него са и депутатите от БСП Таско Ерменков и Атанас Зафиров. 

Ораторите нахъсваха възрастните хора, припомняйки как преди 2013 г. пенсионерите щурмували парламента. Въпреки призивите на говорещите на микрофона за оставка обаче, протестиращите бяха видимо объркани и викаха "БСП". 

Минути след началото на протеста дойде и лидерката на БСП Корнелия Нинова заедно с депутатката Елена Йончева.

Пред камерата на ПИК TV протестиращи от Враца признаха в прав текст, че са дошли с автобуси, организирани от червените.

"БСП за България ни осигури автобусите от Враца и сме тук, за да протестираме, че скоро ще ни продадат и въздуха", каза жената от Враца. Пенсионерката от Враца каза, че е активистка на БСП в града и е сигурна, че този път червените са готови за властта, защото искат предсрочни избори.

Пенсионер от Русе пък се оплака от приватизацията, но на въпрос как тогава ще коментира приватизаторската дейност на лидерката на червените Корнелия Нинова в "Техноимпекс", заяви, че не иска да говори, за да не се прости с мястото си в автобуса за Русе на връщане.

Депутатът от БСП Таско Ерменков заяви от трибуната, че целта на протеста е да има прозрачност и да се защитават интересите на българския народ. След него Димитър Байрактаров се изцепи с вулгарни обръщения и се обърна към полицаите, които пазят протеста, че не трябва да пазят тях, а управляващите. След него на микрофона член на съюза на пенсионерите заяви, че искат повишаване на пенсиите и призна, че искат римейк на събитията от 2013 г., в които са участвали.

След него Елена Йончева започна изказването си с това, че стотици хиляди подкрепяли протеста в социалните мрежи, явно притеснена, че на място са  няма и 1000 пенсионери, докарани от автобусите от БСП. Тя заяви, че правителството контролира живота на всеки гражданин и не трябва да им се позволява тази схема. 

След нея думата взе Корнелия Нинова и пенсионерите отново започнаха да викат "БСП", показвайки ясно, че митингът е чисто партиен. 

"Благодаря на Видин и Северозапада, на Варна и Бургас, на Пловдив и Благоевград, благодаря и на тези, които ни подкрепят, но не са тук. Народът си казва думата, че иска оставка. В цялата страна сме обединени различни хора, тук са и "Възраждане", и "Пролет", и пенсионерите, и неправителствени организации", заяви Нинова опитвайки се да разсее явното - че протестът е на БСП.

Неясно защо лидерката на БСП вкара в риториката си Истанбулската конвенция, която само преди час правителството оттегли и въпросът вече не стои на дневен ред. "Днес правителството оттегли конвенцията, само за да я вкара след няколко месеца отново и трябва бдим", каза Нинова и без да се мотивира заяви, че ГЕРБ внася нестабилност в държавата. После също така без никакви дакозателства, заяви че никой не си правел илюзии, че правителството стои зад Гинка Върбакова.

След нея се изказа член на организацията на таксиметровите шофьори, който каза, че правителството е продало ЧЕЗ на Гинка и беше видимо неинформиран за темата на протеста.

Протестиращ от Момчилград, който скандираше "БСП" заяви пред камерата на ПИК TV, че е дошъл с автобус, организиран именно от червените, на които бил симпатизант. 

Час след старта на протеста, организаторите заявиха му и призоваха хората да тръгнат към Министерски съвет, а пенсионерите се нахвърлиха на полицаите, някои ги бутаха, но униформените запазиха спокойствието в центъра на града.

Минути по-късно протестиращите се качиха по рейсовете, докарани от БСП, с които бяха стоварени около БНБ и потеглиха към провинцията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК