БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лидерът на БСП-София Калоян Паргов: Фандъкова излъга за демонтирането на паметника пред НДК, явно дъждът е като куршуми, за да разбие асфалта на "Черни връх" (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лидерът на БСП-София Калоян Паргов: Фандъкова излъга за демонтирането на паметника пред НДК, явно дъждът е като куршуми, за да разбие асфалта на "Черни връх" (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
38236
Коментари
29
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лидерът на БСП-София Калоян Паргов: Фандъкова излъга за демонтирането на паметника пред НДК, явно дъждът е като куршуми, за да разбие асфалта на "Черни връх" (ОБНОВЕНА)

След вчерашната оценка на БСП за 100-те дни от управлението на третия кабинет на Бойко Борисов, шефът на софийската организация на БСП и общински съветник в столицата Калоян Паргов, който е дипломат по образование, коментира външната политика на правителството, готовността на България за европредседателството, нескончаемите разкопки в София и ужасиите, които дебнат столичани на всяка крачка.

Ще се отрази ли скандалът "Боршош" на авторитета на България пред европартньорите ни, кротнаха ли се страстите в БСП, агресията на социалистите ли е най-важния фактор в опозиционната им дейност?

"Денят се познава от сутринта, има една такава поговорка. Ние направихме своите анализи както и на база управленската програма. По тези 100 дни ние дадохме слаба оценка, защото на фона на останалите правителства, всичко е инертно. Всички са вперили поглед в председателството, а прези Министерски съвет са преминали едва 17 законопроекта". Това заяви в ексклузивно в студиото на ПИК TV шефът на софийската организация на БСП и общински съветник Калоян Паргов. 

Паргов подчерта, че през последните 100 дни България е получила единствено скандали и протести, като даде за пример и последния такъв с "Калиакра". "През 2011 и 2012 година има на запис как откриват голф игрище. В момента трябва да се намери начин за диалог и да се намери златната страна", допълни Паргов. 

На въпрос как хората да се борят със зелената мафия, Паргов заяви, че не бива за се прекалява с екологията и защитата на природата е задължение на всеки един, без да се преминава границата на рекетьорство. "Съдебната реформа стана една дъвка, а в момента в рамките на тези 100 дни видяхме, че реформаторския дух, който беше в предния кабинет липсва и ще бере плодовете на кабинета "Борисов 2". Виждаме протестите в МВР, виждаме състоянието на МО, единствено учителите са притихнали в очакване на увеличението на заплатите. Но не виждами движение по повод повишаване на пенсиите и останалите доходи, което очакваме да стане в края на мандата", допълни Паргов. Той допълни, че БСП не реагират остро от ревност и винаги ще подкрепят добрите идеи. 

Един от ключовите моменти в икономиката е ръста на потреблението, хората потребяват повече, когато получават повече и когато имат перспектива, в противен случай те трупат запаси. Със сигурност има една група от хора, които колкото получават толкова и харчат, защото пенсиите са прекалено малко, както и тези които имат най-ниски доходи. "Ние не даваме лоша оценка, защото сме опозиция, ние се базираме на факти, има ли протести всеки месец. Очевидно това са проблеми натрупани с годините, които сега излизат", заяви Паргов. 

За договорът с Македония Паргов не отрече, че с него Борисов ще се запише в историята, но пък следва и няколко правителства назад във времето. "В момента ситуацията в Македония е напрегната, предстоят им местни избори, Заев в момента има само 4 кмета, останалите са на Груевски. Македония се нуждае от перспектива за НАТО, проблемите им Гърция. С този договор Македония получава една пътна карта за влизане в НАТО и ЕС, за оправяне на проблемите с Гърция, а ползата за нас единствено що се отнася до историята", заяви председателят на софийската организация на БСП. 

По отношение на външната политика, Паргов отправи сериозна критика към правителството, че главата Шенген и ЕС са именно там, при положение, че това е част от нашия живот и именно от там идват парите у нас. "Помните първото правителство на Борисов, когато говореше за Шенген, а до днес не сме го видели. Ако стане пък трябва да имаме компенсации, защото при този стандарт на живот да пазим външни граници за наша сметка не е много редно. Мога да дам положителна оценка на активността на Борисов в Европа, но дали ще има полза от това", допълни още Калоян Паргов. 

По отношение на комисията за НДК и подкрепата на управляващите, Паргов заяви, че е дошла в момент, в който от ГЕРБ са поискали да направят такава за Радев и самолетите.

"Това е ясен пример за това как се разходват евросредства. Брюксел дипломатично мълчи, за да не отекват подобни неща. Но това е пример за явна корупция", заяви Калоян Паргов са огромния скандал с НДК и обвинението на Мирослав Боршош.

"Много голяма част от зелените територии на София бяха заличени, не случайно иницирахме дискусия за застрояването и всичко това да се уреди със закон. Този законопроект предвижда да затвори вратичките на застрояването на зелените площи, както и на новите високи сгради. Предвиждат се три зони, които не са в центъра на града и никой няма да строи където си иска. Едната от зоните е около Централна гара."

За постоянните ремонти в София Паргов припомни как Софиянски е ремонтирал постоянно "Стамболийски", други пък си харесват "Цариградско шосе", което само след няколко дни отново ще бъде затворен за ремонт, точно при Орлов мост.

"Явно дъжда у нас е като куршуми и пробиват асфалта. Проблема е с контрола, не са си свършили добре работата и по всичко личи, че надзора не е достатъчен. Аз не веднъж съм казвал, че Фандъкова трябва да си стегне администрацията, които се смятат за недосегаеми", заяви Паргов.

Общинският съветник подчерта, че проблема с мръсния въздух и кварталните улици е много наболял. Той заяви в студиото на ПИК TV, че в общината има 92 млн. лв., като са предложили на Фандъкова тези пари да се използват именно за ремонт на кварталните улици, но след като било предложение на БСП, автоматично е отхвърлено. 

Демонтирания паметник пред НДК, Паргов заяви, че това ще тежи на съвестта на Фандъкова, освен това тя е учител и човек на образованието, който трябва да възпитава в култура. "В София се строи толкова много, за да се набива на очите, че се върши много работа. Вчера направих инспекция на "Дондуков", а аз видях двама души, как са се подпрели", заяви Паргов в качеството си на зам.-председател на транспортната комисия. Той допълни, че в разговор с човек, който се занимава с асфалтиране на улици в прав текст му е казал, че работят толкова и полагат толкова асфалт, колкото им кажат, като най-вече ги карали да симулират работа. За адските мъки с градския транспорт, Паргов припомни вдигането на цената на билета, но пък настоява да се направи планиране и да се оправи разписанието на транспорта и реорганизация, нови автобуси с климатици и парно. "Това което предлагаме на Столична община е на първо място да е комфорта на пътника", допълни още Паргов. 

Калоян Паргов коментира и състоянието на БСП, като даде мното висока оценка, въпреки лекия спад през последните месеци. Чисто вътрешно партийните противопоставяния са характерни за партията и са част от живота ни, винаги е имало напрежение. "Съгласно устава председателя на БСП е този който предлага екипа, а дали решението му е било разумно и правилно, отговорността е негова. Считам, че повече такт и дипломация биха довели до повече резултати", заяви Паргов. 

На въпрос дали кръговете, които я изигнаха за председател на партията, могат да свалят Корнелия Нинова, Паргов заяви, че това може да стане единствено на Конгреса, като за момента такава дата не е насрочена, което не стои на дневен ред. Не знам от къде някой реши, че ще бъде февруари. Имаме да решаваме и теми за коалиционната политика, програмата на БСП и много други важни теми.

На въпроса дали за момента Корнелия Нинова може да се чувства спокойна на поста си, Паргов заяви, че всеки човек, който е на върха, колкото повече обръщаш внимание на вътрешни интриги и спекулации, толкова по-застрашен за себе си ще се чувстваш. Когато имаш посока и цел, трябва да си я следваш", заяви Паргов в качеството си на ръководител на най-голямата и важна организация за партията.

За скандала с КТБ, Паргов коментира, че той няма притеснения да излезе всичко наяви и дори чул, че чичо Сам също ще се намеси по въпроса. "Нямам притеснения", заяви Паргов.

В студиото на ПИК TV Калоян Паргов заяви, че ще бъде много щастлив, ако заедно с нашата медия успее да показва и недъзите на София на вниманието на Фандъкова, като агенция ПИК вече има специална рубрика "Кашмарите на София".

 

 

 

Напиши коментар »
(29)
1
МАФИЯТА ГЕРБ
2
Неслучайно още през 1993г. руснаците със закон забраниха тяхната КПСС , защото проумяха къде са корените на злото и корупцията , а у нас тези които опоскаха и продадогха държавата ни сега се правят на херувимчета и бълват ли бълват доноси и сплетни срещи всеки и всичко.
3
Вижте на какво е заприличала завалията. Има проблем с бялото течение. На всичкото отгоре и оня запор от Томислав Дончев, мамка му. Вземете мерки, иначе ще стигне до положението в което се намира Беновска. Тогава спасение няма. Heдялko, ясен съм нали ?
4
Тъпанар, и в момента руснаците си имат комунистическа партия (Генадий Зюганов) - ама нали си прозд гейбер, откъде да знаеш тия неща?
5
Паргов е конкретен и ясен както винаги, ако можеха повечето в БСП да са като него щеше да е добре... идва ни в повече пискането на Корнелия и неистовото желание на Кирил Добрев да и седне на стола.... Бог да Пази България
6
Всички много знаят,много плюят .Като теглиш чертата,равносметката е следната :Всички,без значение от партия,религия и пол,обвързани с властта,пряко или коствено,са милионери !Всички тези Другари и Господа,разполагат с имоти в чужбина и децата им учат там.А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,КУЧЕТА ГО ЯЛИ,ЗАЩОТО Е ПРОСТ !
7
Добре си говори човека и плюсовете на Борисов казва и проблемите показва
8
от умните мъже в БСП.
9
ПОБЪРЗАЙТЕ С КОНГРЕСА И СМЯНАТА НА КУРНЕЛИЯ !!! С ОТИВАНЕТО НА КУРНЕЛИЯ ДА СИ ВЗЕМЕ И МЪДУРКОВЦИТЕ С НЕЯ !!! ЦЕЛИЯТ КРЪЖЕЦ ОКОЛО НЕЯ СА КАТО ПИЯВИЦИ, КОИТО СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО САМО И САМО ДА СА НА ЗАВЕТ В ПАРТИЯТА !!! ВСИЧКИ ТИЯ ДОБРЕВЦИ, СТОЙНЕВЦИ, БОЙЧЕВЦИ, ЗАРКОВЦИ, ГЕЧЕВЦИ, ЕРМЕНКОВЦИ, КУТЕВЦИ НА РАМО ДА СИ ГИ НОСИ ЧОВЕК !!!
10
БОКО Е ПРОСТА ТИКВА!!!
11
Др. Паргов коментирай случката с Александър Дамянов. Не смятате ли че това което сте сътворили е доста непочтено и не Ви дава право да коментирате каквото и да е и който и да е. Колко още като Сашко сте разписали в списъците за подкрепа за избор на Президент. Как върви делото.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
кой си ти за да даваш оценки какво си направил в живота освен да търсиш кусури вие сте банда некъдърници и само лаете и лъжете начело с приватизаторката нинова
14
Публична тайна е ,че поръчка се взима да асфалтираш или да правиш спирки,или каквото и да е магистрали,саниране ,детски градини,спортни площадки и т.н срещу 50% от отпуснатите ти пари да го изработиш.Това стана така от както е ГЕРБ.Едно време имаше един взимаше 10% по времето на Костов,той почина,но хората пискаха,че много взимал.Ами днес???!!!!!50%!!!!Е как да са качествени извършените работи?!Даже някаъде в северозападна БГ даваха репортаж преди време как е асфалтирана половината улица надлъжно!Всички се питаха защо?Еми за половината е платено,значи само едното платно ще се асфалтира!Другото е в джоба на някой Гербаджия!!!!!
15
поредния майтап родения в пловдив оглавява софийската организация. потомък на крадливи мързеливи комуняги, получавали званието професор зариди доносите към съседите. ако всички тези професори дейсвително бяха сътворили нищо страната щеше да е рай. и товарищ паргов е потомствен лентяй който се издържа от субсидиите на бсп- т.е. от нашия джоб.
16
Айде няма нужда, интервю с Паргов и отзад некви отрепки,журналя!?!
17
Поредната червеногъза маймуна.
18
Това червено лай*но от партията на Краднелия, не трябва ли да е в затвора с целия си род, че ограбиха бая мини, и оставиха бая миньори без работа..
19
А ти си червен мензис, цъфнал на нечии червен БСПеерадски анус!
20
Фандъкова сътвори куп безобразия, разрушения, одра последната кожа на софиянци, потроши милиарди общински средства, а резултатите са плачевни. Съвсем по бойковски едно говори, друго прави. Изяде де що има зелени площи със строежи, но пресажда цветята на всеки 2 месеца, зашо ли? Унишожи и малкото зелено петънце на Д-Николаев и Мадрид за да построи общежитие за временно настаняване. Кой ще настанява и там ли му е мястото на този бетон на 1 м от кооперация. Плаче за разследване и съд!!!
21
Дипломат по образование а дава оценки за пътно строителство.Всички комунета изглежда разбират от всякаква материя когато критикуват.Но когато те са на власт разбират само от едно- кражба.
22
Фандъкова е от най-успешните кметове ва София въобще! А този наглец,с изцъклен поглед като на комунист,реди една след друга...лъжа ,лъжа,тук таме демагогия! Ако тръгнеш да му опровергаваш лъжите ,те нямат край! Нови ще последват!
23
Изплюх си кафето... (нали и те бяха)НОВИ ЛИЦА: Цар Симеон Сакскобургготски, Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски, КОМУНИСТЪТ Борисов, Цветанка Карагьозова, Румен Николов - Пашата, Росен Плевнелиев, Цветанов, Румяна Бъчварова, Цвета Караянчева, Кристалина-Сталинка Георгиева, Ангелкова (Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши пришълците с личицето си), Правосъдната Екатерина, Лиляна Павлова, Яне Янев, Румен Христов, Ванухи Аракелян, Валери Димитров, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Великов, Ал Джабури, Красимир Катев, Кунева, Искров, Р.Желева, доцент Лъчо Мозъка, нотариус Фидосова, Цецка Цачева (стругар в един местен завод), Москов, Зеленогорски, Ненчев, Лукарски, Прошко Прошков, случайната Фандъкова...
24
тоя ръб има ли семейсво-жена деца или от голямото гейско семейство в бсп? да не са двойка с урунгела симов? а курни е най-тъпата крадлива селска долна гювендия!
25
ВНИМАНИЕ!!! Ядекс и отношение к клиентам смотреть всем!!! Посмотрел и был в ШОКЕ.... Вот ссылка на Ютуб https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA
26
Това мрънкащо недоразумение от с Белчин, учителката по руски няма ли да я разкарат след всички разрушения и далавери с милиарди? Обира до дупка софиянци и им причинява стрес и неудобства от хаоса, който създава в столицата Хем от село, хем без грам компетенция, но за това пък гъмжи от корупция и далавери в СО
27
Добро пожаловать на наш сайт V.I.P. Услуги OpenVPN DoubleVPN Service Proxy/Socks Service http://0.00000007.ru/3#663yzqk1dt ------------------------ Стабильно огромное количество socks и proxy серверов online в данный момент: 33557 IP в 198 государствах Высокая анонимность - мы гарантируем, что все наши прокси сервера целиком и полностью анонимны (тоесть не ведут логов и не видоизменяют http заголовки) Шифрация траффика до сокс сервера, собственные технологии туннелирования траффика! Сверхнадёжная защита IP и всех абсолютно соединений без приложения VPN Возможность защищённого соединения с сокс серверами включена на всех тарифах! Спрятать или изменить ваш IP можно 2 кликами мышки. Совместимо с Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8 Совместимо с MacOS, Linux, BSD (100% работоспособность через WINE) Совместимо с любыми виртуальными машинами Безусловно САМЫЕ доступные расценки на безлимитный доступ при самом высоком качестве Наше правило - больше покупаешь - меньше платишь Возможность выбора наиболее подходящего анонимного прокси сервера - фильтрация по маске -IP Hostname Language Uptime Country City Region- Неизрасходованные прокси не сгорают при истечении времени действия аккуанта. ICQ бот на всех тарифных планах! Профессиональная техподдержка Автоматическая оплата средствами популярных платёжных систем WebMoney , PerfectMoney и BITCOIN Полностью Анонимный VPN Сервис Доступ по защищённому https протоколу Всё что надо для получения доступа это зарегистрироваться и произвести оплату! Vip proxy __________ рутрекер обход блокировки купить соксы прокси прокси программа список бесплатных прокси серверов анонимных
28
Които варварски сринаха паметника- символ на 1300 год. България,ще си платят кощунството. Някои,които срнаха и мавзолея,вече си платиха.
29
http://rrr.regiongsm.ru/32 Благоустройство и асфальтрование в г. Краснодаре и г.Кореновск. Решение любого вопроса по асфальтированию в Краснодарском крае. Под КЛЮЧ Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... 8 861 241 23 45 ___________________________ благоустройство детских площадок заявление компании благоустройство истра благоустройство памятников вов благоустройство выполнить фото благоустройство территории детских садов
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!