Вход
София
Времето в София 1 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)

на 12.10.2017
8190
55
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Мастити компании спонсорирали Елена Йончева - ето кой е давал пари за филмите й в БНТ, журналистката прибрала 690 хил. лв. (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
12.10.2017
55
8190

Първото заседание по делето за обида на Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов премина бурно, но не остана време за разпит на свидетели.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Елена Йончева в съда срещу Бойко Борисов за обида - иска 20 000 лева (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Елена Йончева в съда срещу Бойко Борисов за обида - иска 20 000 лева (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Тръгва делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу...

на 12.10.2017

След края на заседанието адвокат Марковски заяви, че съдът трябва да реши спора, а не да се раздават присъди по телевизията. Съдията категорично помолил да не се дават изявления по телевизията и пред медиите, защото трябва да се реши в съда. "Това е недопустимо в повечето цивилизовани държави - да се говори за дела и да се решават дела по телевизията! Няма да говоря пред медиите, а пред съда, както е редно", заяви още той.

Адвокатът на Йончева пък каза, че се чакат документи, които да покажат какво е плащано на журналистката от държавата, а не такива от компании. В съда на заседанието днес са били показани документи, че "Лукойл", ДЗИ, "Монбат" и други фирми са спонсорирали дейността й в БНТ.

"Премиерът каза, че са дали много милиони и правителството е доплащало. Не ставаше дума за хонорари за филми от БНТ или спонсорски договори, така че няма как да е имал това предвид. Опитват се да размиват ситуацията с документи, които показват какви суми е получавала по граждански договори", каза Георги Атанасов. 

Иван Николова от ПИК TV разкри след заседанието, на което присъства, че в съда са представени 73 документа, според които Йончева е получила в периода от 2004 г. - 200 9г. до края на кариерата в БНТ 690 хил. лв. за филмите си, като е била и на зплата в медията. Сумите за филмите тя е получила от БНТ, но през схема - чрез нейната авторска продуцентска фирма, на която е собственик. Парите идвали от реклами на фирми в държавната телевизия, приходите от които е прибирала Йончева. Фирмите са "Лукойл", "Монбат" и ДЗИ, които според защитата на Борисов са държавни фирми, както и БНТ и затова дейността на Йончева е била пряко плащана от държавата. 

Свидетелите, призовани от страна на Йончева да докажат, че е психически разстроена, са колегите й Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова. Според адвокатите на Борисов няма как журналисти да докажат физиологическо състояние.

Един от свидетелите на защитата на Борисов е бизнесмен, който иска да разкрие, че Елена Йончева е получавала пари от него, докато е била журналист в БНТ, като срещу това БНТ е излъчвала реклами на бизнеса му. Свидетелите обаче не бяха призовани днес, тъй като не остана време. Второто заседание ще бъде в началото на декември.  

Очаквайте подробности и гледайте по  ПИК TV!

 

Сподели:
Напиши коментар »
(55)
1
Истината е ,че и ти Ивче стана продажна душица!!!!
2
ДАВАЙ ЛЕНЧЕ ТИ СИ БЪДЕЩИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ....ТИКВАТА Е УМРЯЛА ЛИСИЦА
3
ТИКВАТА Е СПОНСОРИРАН ОТ МОСАД И ЦРУ
4
прибрала ,заслужила,нека и бб да отиде там където е била тя,но едва ли
5
много ми е чудно кой се крие зад това "ПИК"? Толко ли ви е срам да си пишете имената , драскачи? Ако зад него стои Ивчето , което има да плаща на Томислав Дончев 40 000лв, то работата е ясна. Намалява си дълговете по тоя начин жената. Пък ако се представи добре в лизането на задни части може и нацяло да и ги опростят, знае ли човек?
6
ДЗИ и Лукойл държавни фирми. Само бабите над 80 години си мислят, че ДСК И ДЗИ са държавни и правят депозити и застраховки в тях.
7
ЛЕНЦЕ ИОНЧА ЗУУПЕР БАКЛУК + БАЦО БУДА НЕБЕСЕН БАКЛУК = 2 ЗУПЕР БАКЛУКА !....КОИ ГАНЬО Е ТУРИЛ НА ЗУПЕР МЕСТО....У МАНДРАТА.....МЕСТО У КОНТЕИНЕРА РАЗДЕЛНО ФРЪЛЯНЕ !....КОИ ВИНОВЕН ?....
8
Адвоката на бандитите защитава Тиквуций Защо ли
9
Как БСП и г-жа Йончева ще коментират тяхните назначения и това по долу? "ПЪРВА КОПКА НА ДОПЪЛНИТЕЛНА СГРАДА ЗА НУЖДИТЕ НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО - С първа копка на допълнителна сграда – физкултурен салон и нови учебни помещения за нуждите на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, село Веселиново, започна празничният ден, посветен на 30-та годишнина от създаването на община „Тунджа“. Разширението на сградата на учебното заведение е един от най-сериозните проекти в строителната програма на общината, като за неговия строеж от общинския бюджет са заделени 595 000 лева." Във въпросното училище зам. директор е съпругата на кмета на община Тунджа . Това не е ли конфликт на интереси ? Как в една община където няма пари за пътища и подръжка на инфраструктурата се правят ремонти за толкова пари ? Може би защото там работи жената на г-н Георгиев . Може да се прояви интерес на каква позиция в община Тунджа е назначена и бившата кметица на селото от БСП . Имало ли е такава длъжност Директор на ДИРЕКЦИЯ "Икономически и стопански дейности" преди да бъде назначена на тази позиция ? Правен ли е конкурс при назначаването и ?
10
Йончева с това дело ще закопае не само себе си, но ще повлече и БСП.
11
А БАИБА ИФКА Е КОТУ ЖИПКА У ТУНЕЛ !....
12
Сега какво излиза ? - Националната телевизия ни заглушава ушите с реклами на Лукойл и ДЗИ - те превеждат парите на БНТ а телевизията ги привежда на фирмата на другарката Йончева . Браво , другарке
13
650 000 лева за 14 години прави 3 800 на месец. Водещите журналисти от някои телевизии вземат много повече без да си мръднат д - то от София. А за тъй наречените политици и бизнесмени да не не говорим...
14
Е Ѝ какво излиза,че не може да питаш един цървул който постоянно пише като Бусмански мангал А ГОВОРИМ И ПИШЕМ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО.Я вижте как пише и сами си направети отвод.
15
А това е сигнал,че Е под ваша ОПЕКА-защита.Пак се опикахте.
16
Мен по ме интересува дали приятелката ми ще ми пусне отзад довечера!
17
Не можах да прочета статията защото на бившата мома на Момата, лъжливата и шунда вони са не трае. Дърто мийте ги тия миризливи и лъжливи шунди ма, че със Сланинова yсмърдихте държавата! Само разбрах, че си е напълнила курабият с милиони, докато се е возела на мотора на Момата!
18
Делото трябва да бъде решено от съда в сградата на съда , а не по коридорите и по телевизиите. Изключение прави само една телевизия ПИК-ТВ. В тази телевизия делата могат да бъдат решавани в съдебен състав: съдия Мастурбаркова и съдия Ива с магарешките уши и председател съдия Heдялko Heдялkoв - миндела. Точно пред този съдебен състав моят довереник - шайкаджия от Банкя даде показания с което обеща да върне парите които ограби от КТБ заедно с дебелия от хотел Берлин под зоркото око на другия дебел от Главна прокуратура.Не че аз съм фиданка. Имаме обещанието на ПИК-ТВ, че днес съдебният състав ще реши делото няколко пъти с отделни статии, а в рамките на един месец следва окончателното решение на тази инстанция.
19
Червената миризлива и лъжлива курабия, е осрана чак до сбръчканата си тиква. Има ли някой от шайката на СС Момата да не е грабел, че баш мърлявата му любовница да не е..
20
Ленче, ще се удариш челно в дръжката на мотиката !!! Вола рие, рие, но всичко на главата му пада !! Ленче, който сее дъж, ще пожъне бури !!!! И в твоя случай става въпрос за морално и неморално. Как мислиш ? Езък, че си журналистка. Протестирате да свободни медии. То вашето е слободия - всеки драска кавото му дойде, пардон каквото са му поръчали и платили. Ако това е свободната журналистика, предпочитам цензура. Пренавихте бурмите !!!!
21
дал милиооони - https://www.youtube.com/watch?v=FGHih11rw9Y
22
........"Парите идвали от реклами на фирми в държавната телевизия, приходите от които е прибирала Йончева. Фирмите са "Лукойл", "Монбат" и ДЗИ, които според защитата на Борисов са държавни фирми"......... ХАХАХА, НЯМА ТАКЪВ МАЙТАП, И ТАКОВА ПАДЕНИЕ....ХАХАХА, ТЕЗИ ФИРМИ БИЛИ ДЪРЖАВНИ.....ХАХАХА, ЕБ@ТИ МАЛОУМИЕТО.....
23
Докато има про'стаци да подкрепят комунистите,ще има и тарикати като Йончевица да лапат мангизите.Ух да вс еб@ в тъп'ите червени г@лоши!
24
Фирмите не са превеждали пари на БНТ, а директно на Льонка. Телевизията, обаче им предоставя безплатно рекламно време /т.н. "заставки/. Прецакан е само данъкоплатеца. На Ленчето държавната заплата /по-късно е напуснала/ , плюс хилядарки, плюс навсякъде в посолства, резиденции и служби е обслужвана на държавни разноски, ама за нея това е нищо - тя от дете е свикнала, че и се полага. На фирмите рекламата им излиза по-евтино, като мине през договора с Елена, отколкото ако я плащат директно, плюс това е големият бонус - че превеждат пари на жена, съжителстваща с премиера и лидер на управляващата партия по онова време. С всички произичащи корупционни благинки, но без никакъв риск - тогава БСП-то и закон за конфликт на интереси нямаше, съставите в НК бяха други, законът за обществените поръчки беше символичен и др. Телевизията, като си раздаде рекламното време без пари не й стигат приходите да се самоиздържа, ама не й стигат с много - тогава данъкоплатецът плаща т.н. "актуализация" на бюджето и държавата превежда допълнителни пари на БНТ. А за същата дейност частните телевизии се самоиздържат и печалби правят, но си раздават рекламното време на фирми, които да плащат за него на някой друг - в случая са платили на премиера на държавата. Да не забравите да го опишите в историята на корупцията в България.
25
Бъди спокойна госпожо Йончева правотата е на твоя страна това го потвърди и предходното дело което бе заведено срещу теб.Не се отказвай да разкриваш истинското лице на лъжи патриоти хората искат да знаят истината такава каквато Ти не веднаж я разкриваш .
26
Периодът е петгодишен и 650000 лв правят по 11 хил лв на месец само от тези хонорари, за които са представени днес доказателства. Получавала е от държавни и от частни фирми , от общински също, а също и от такива със смесена собственост. От изброените Монбат е държавна по онова време, но не става въпрос само за нея. Журналистката е незапозната с темата, но то в България, кой ли журналист се старае с фактите. Странно е как не е запомнила нито едно име на фирма на Гергов?
27
Това е ГЕРБ. То не бяха кражби от винетки, билети за градски транспорт, пътища, саниране, парно, ток, вода, храна, суджуци, кум-гайт, суджук-гейт, ало, Ваньо и какво се сети човек. От където може да се краде, веднага измислят оправдание за пред народа и започват кражбите. Това ли са ни управляващите - крадци, лъжци,, мош мошеници, продажници? Е ние не искаме такива хора да ни управляват. Искаме тези, които сме избрали да работят за нас, за по-добър живот за нас, децата ни, внуците ни, а не да влизат от гейт в гейт, от скандал в скандал, от кражба в кражба. Направо се оляха и народът, колкото и да е "лош материал", най-накрая се опомни от къде идват всичките злини за него.
28
Аз лично разбрах, че държавата е давала пари на друга държава, понеже ЙОНЧЕВА Е СЕ Е НАМЕСИЛА И Е СЪТВОРИЛА ГАФОВЕ.
29
КАТО СТЕ ГЛЕДАЛИ СУТРИНТА БТВ ЗАЩО НЕ НАПИСАХТЕ, ЧЕ ББ Е ОТРЕКЪЛ ЧЕ Е КАЗАЛ ДУМИТЕ ЗА НЕЯ, ОБВИНЕНИЯТА ЗА "ЕДНИТЕ МИЛИОНИ" НЕ БИЛИ ЗА НЕЯ! А ПЪК МАСТИТИЯТ АДВОКАТ МАРКОВСКИ, ДЕТО ЗНАЕ НА КОЙ СЪДИЯ ДА ДАДЕ ПАРИ, БИЛ НАПИСАЛ ПО ДЕЛОТО, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ СЕ ЛЪЖЕ, ТА ТАКА...ПИШЕТЕ ИСТИНАТА, А НЕ СЕ СЛАГАЙТЕ! ВЪРХЪТ ЩЕ ВИ Е ДА ПРИБЕРЕТЕ НА РАБОТА АНТОНЧО "МУМИЯТА"...И МЕ ЦЕНЗУРИРАЙТЕ...
30
NAPRAVILA FILMI I SI E VZELA PARITE. MOGLA E DA GI NAPRAVI. A VIE OT KRAJBI SI NAPRAVIHTE PARITE.
31
Че откога Лукойл, ДЗИ, МОНБАТ са държавни фирми, че нещо ми се бъркат понятията? Тя никога не е твърдяла, че е правила филмите си без пари, винаги е казвала, че тя сама си е уреждала финансирането от фирми. Ваденето на някакви такива неща е за да разводни казуса. Мутрата заяви, че той (държавата) е плащал МИЛИОНИ за нейните филми, а не че частни фирми са плащали, освен ако той не смята и частните фирми за негови. Може да ги открадне, но засега все още не са негови.
32
до 13 690 000 СА ЗА 5 ГОД ОТ 2004 ДО 2009 ЧЕТИ ДОБРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПО 11 500 НА МЕСЕЦ ????????????????
33
Йончева и водещия в БТВ нарушиха закона защото на нея й бе дадена трибуна да формира обществено мнение в своя полза, изнасяйки данни от течащо дело, като ги цитираше едно към едно. Това беше учебникарски пример как слаби и неподготвени ''журналистчета'' като Хекимян се ползвят от свободията на словото, превръщайки медията в трибунал. Време е СЕМ да се намеси и да се изработи Закон за медиите, в който ясно да залегнат текстове, които уреждат и съблйдаването на етични норми във взааимоотношенията между журналистите и участниците в медийния комуникационен процес.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Мислех, че журналистката Йончева е по-умна, но явно съм се лъгал
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
значи е бил прав ББ? така излиза? много е проста? за какво води дела? и обръка и мен дори?
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Всичко около Борисов е толкова потресаващо,че дори да си незрящ,ще го почувстваш със сетивата си. Бойковистите доказано са лишени от здрав разум и всякаква сетивност. Фактите ги блъскат в главите,но зомбираните не могат да реагират. Много е печално,когато ни заобикалят толкова неадекватни индивиди.
41
Поради възрастово одъртяване таварищ Леначка е забравила, че по кремълски указания се е влачела по военните събития за сметка на българската държава. Освен това тя никога не е била журналистка, а най-обикновена репортерка и ако не знае има разлика между тези две длъжности. Сега се е превърнала на добре платена от комунистите клюкарка пак с български пари.
42
След като Борисов смята ,че е невинен и че е казала истина по адрес на Йончева,защо е наел адвокат Марковски. Този обигран адвокат не е за подобно дело,А се говори за адвокати.Значи има и друг/и/ адвокати наети от Борисов.
43
Йончева е известна много преди Станишев да се появи, тъй че не носете вода от майната си , за да оправдаете глупостта на Борисов, който първо говори , а после мисли, ако може.
44
Йончева е известна много преди Станишев да се появи, тъй че не носете вода от майната си , за да оправдаете глупостта на Борисов, който първо говори , а после мисли, ако може.
45
Мастито е Дупето на Тиквето
46
Щом Борисов е опрял до адвоката на мафията и престъпниците хич не му е читава работата и го осъзнава. За пореден път Борисов показва, че 10 г на премиерското място на нищо не го е научило, грам напредък няма
47
"Лукойл", ДЗИ, "Монбат" ??? Мамка му, национализирал ги е Шебекът ! И не съм тазбрал коги ?
48
БВТ получава издръжка от ДБ. С приходите от реклама и др.стопански дейност би трябвало тази субсидия от бюджета да бъде намалена.Как така с приходите от реклама се е финансирала прод.фирма на Йончева. Та те нали влизат по сметка на БНТ. Всъщност кога и как на БНТ е правена сериоза фин. ревизия.
49
Това дело трябваше да го има, за да лъсне мафиотската политика на нашето правителство. Не на Йончева, на на чужди държави са давани тези пари. И не за журналистика, както са замаскирани, а за "други цели". Нека стане ясно на целия български народ истината. Глупакът, който обвини Йончева, сам си вкара таралеж в гащите....
50
Троловете та упранляващите сте смешни с ентусиазма, с който плюете Йончева..напрано жалки! Елена ще спечели на 100% делото, защото говори истината..спонсорство от частни и смесени дружеснва не значи държавни пари, както каза гуруто ви! Всичките му приказки бяха пресизборни и както той си знае да ги казва, все едно е истина! Така ме, ще лапате мухи, кжгато Елена спемели.Навсякъде по света такива филми имат спонсори големи компании, а журналистът взима големи хонорари заради риска..Жалки сте!
51
Червените кратуни нададоха див вой.....Защо ли?
52
ДОКОЛКО РАЗБИРАМ. ДЗИ МОНБАТ И ЛУКОИЛ СА ФИРМИ НА БОЙКО. СЛЕД КАТО СЕ ПЕРЧИ ЧЕ ТЕ СА ДАЛИ ПАРИТЕ ЗА КОМАНДИРОВКИТЕ НА ЙОНЧЕВА. ЧАСТЕН ХОЛДИНГ МОЖЕ ДА ДАВА И ДАРЯВА НА КОГОТО СИ ПОИСКА. А АКО НЕ Е ИМАЛО %, ЗА БОЙКО. ДРУГ ВЪПРОС
53
ДАВАЙЙ ЕЛЕНА МАЧКАЙЙ СУЖУЦИТЕ ТЪПИ
54
Да питам само Бойко и Цветанов Шайка ли са или не ДА ИЛИ не
55
Пуснете ме и мене по телевизора да чуете какво знам за маалата ,ма първо мене па после комшийките да доказват от кого са им децата .Който повече лае той е прав па може и да е оср-н от главата до петите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате във войната между президента Радев и премиера Борисов?
архив

- Алооо, обаждаме се от Перник.
- Добре де, кажете първо какво искате, защо веднага заплашвате?

няма нови новини
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
сега
1980
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК! Емо Каменов от "Къртицата" се сгоди! Ето я жената, която ще роди първото му дете (ВИДЕО)
x
НИЩО НОВО! По-високата заплата мотивира най-силно смяна на работата
x