ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новият депутат от левицата проф. Иво Христов разкрива как се готви БСП за битка с ГЕРБ в парламента и какви са опасностите пред България след референдума в Турция (ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новият депутат от левицата проф. Иво Христов разкрива как се готви БСП за битка с ГЕРБ в парламента и какви са опасностите пред България след референдума в Турция (ОБНОВЕНА)

93285
на 18.04.2017
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Новият депутат от левицата проф. Иво Христов разкрива как се готви БСП за битка с ГЕРБ в парламента и какви са опасностите пред България след референдума в Турция (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ден преди старта на 44-о Народно събрание новият депутат от парламентарната група на БСП проф. Иво Христов разкрива на какво се научиха новите червени депутати преди утрешния първи звънец в сградата на съединението, за какви битки се готвят от опозицията, как ще преодоляват вътрешнопарламентарната изолация социалистите.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Експертът проговаря и за опасностите пред България и Европа след референдума в Турция, как ще реагират партньорите на Ердоган в НАТО, каква политика ще наложи Европейският съюз спрямо Турция и каква трябва да бъде външнополитическата позиция на България?

"Имах шанса да бъда на една конференция в Истанбул преди 5 години, която бе посветена на Западна Тракия. Тези хора са изцяло под контрола на Анкара", заяви Христов.

Той коментира, че Турция "въобще не се натиска да бъде член на ЕС". "Ключовите икономически партньори и инвеститори в Турция са европейските страни. Т.е. тя има единствено икономически интерес от Европа".

"Аз като светски човек с огромна болка виждам как любимият ми град Истанбул се ислямизира. От друга гледна точка обаче, Турция се връща към себе си. Мустафа Кемал Ататюрк ще остане икона... Европейските ценности, които той е насадил, са наложени с огромно количество кръв. Но Ататюрк е спасил страната от колониално погребване и затова Мустафа Кемал Ататюрк ще остане икона за турците", заяви гостът.

Той допълни, че Турция е в момента върху вулкан от противоречия: "Референдумът ще ги индексира. Тази каскада от противоречия трябва да бъде овладяна. Ако утре Турция поиска да излезе от НАТО, тя няма техническата възможност за това. Ако поиска да излезе от всякакви форми на икономическо сътрудничество с Европа, няма да има кой да ги компенсира".

Проф. Иво Христов не "докладва по въпроса" дали БСП са готови да инициират нови закони. "Законодателството в България е огромно, не е лошо", отбеляза той.

Според него акцентирането върху заплатите на депутатите е "удобно" отклоняване на вниманието от факта, че "някъде се отклоняват милиарди".

"Не съм се родил, за да създавам радост за електората и околния свят", добави в типичния си стил Иво Христов.

"ГЕРБ спечели в изборите поради една много проста причина - тъй като това е партия на държавата и властта, държавните и общински чиновници съставляваха 750 000 гласа за партията. В едно дълбоко изпростяващо общество, близо 40% от което вече са почти неграмотни, последното нещо, което може да хване нечия душа и сърце, са идеите", заяви професорът. 

Той посочи още, че 60% от българската икономика са услуги: "Въздух - пари - въздух прим", по разкошната руска дефиниция". 

Иво Христов се сопна и заяви, че не желае да го слагат в множествено число с БСП: "Аз отговарям за себе си. Що се отнася до висшето образование, там проблемите са толкова дълбоки и структурни, че не могат да се решат и за пет мандата с това клише "политическа воля". 

Според него наличието на 57 университета в България е предпоставка за огромна корупция. Професорът не скри, че "измъчва" студентите си с изискването да пишат дипломните си работи на ръка. "Въпросът не е дори за бройката, а на какви критерии са създадени тези висши учебни заведения", отбеляза той.

Запитан защо все пак се е "хванал на това хоро", той отговори: "За да не ме е срам от децата ми. Надявам се да бъда малкото камъче в обувките на останалите... Давам си сметката, че в политиката има едни червени линии, които не бива да се прекрачват".

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК