БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
43274
Коментари
17
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Политолозите Антоанета Христова и Георги Харизанов с горещ коментар за политическите скандали, които разтърсиха България - влиза ли Радев в политиката и как му отговаря Борисов (ОБНОВЕНА)

Политолозите проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов с разтърсващи разкрития за двойното дъно на политическите скандали, които разтърсиха България през тази седмица. 

Кой подпали войната между парламента и президента Румен Радев, има ли сблъсък между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и шефа на парламентарната група на управляващите и негов заместник Цветан Цветанов, на какво разлита БСП в атаките срещу лицата и факторите в ГЕРБ, кой лови риба в мътната вода на яростните сблъсъци между управляващи и опозиция?

"Три групи интереси - на ГЕРБ, на БСП, и на избирателите започват да се избистрят и нареждат в прагматичен вид. На БСП й предстои кампания за местните избори през 2019 г., която ще е тежка за тях, защото ГЕРБ имат много по-добри позиции. Затова те изместват социалната политика към проблеми в местната власт. БСП имат и много голям вътрешен проблем около лидерството и трябва да изведат партията на видима позиция, за да задържат себе си в центъра на говоренето. ГЕРБ пък трябва да задържат вниманието върху антикорупционния закон и те също се готвят за изорите. Позитивите за ГЕРБ са, че имат достатъчно време да формулират послания, устойчиви политики, по-висока степен на контрол и изчистване на местните структури. 

За избирателите позитивът е, че двете опозиции се стрелят, бият, има политически дебат и ние се ориентираме", заяви проф. Христова.

Харизанов заяви, че не му е ясно причината да се изостри политическия диалог. "ГЕРБ се държат като виновни, което е странно. Простата хронология на събитията в Хасково примерно е, че Добрев излезе отдавна от местната структура и бе номиниран за министър. 2015 г. извади за ръчичка Беливанов и на собствени мускули с неговата работа в структурата го избира за кмет. След това нормално структурата предлага на кмета хора и той ги назначава. Година и половина по-късно ГЕРБ отново печели изборите в Хасково. Това означава, че местните хора нямат проблем и смятат, че общинските структури работят добре. Да не говорим, че половината хора за избрани, а не назначени. Назначена е една братовчедка, която има ценз. Тогава къде е скандалът?", попита Харизанов.

Той заяви, е никъде по света няма комплекс на тази тема, тъй като е нормално хора, които се познават и си имат доверие да разчитат и да работят заедно. Това никъде не е проблем, стига да няма конфликт на интереси. 

"Делян Добрев е имал много успешен бизнес и е живеел добре, преди да влезе във властта. Така че в това отношения няма никакво съмнение. Защо тогава е проблем, че кадърни хора за избрани след конкурс в общината, и то не от него", обясни политологът. 

"Румен Радев сбърка. Кое нарича безчинство на депутатите - те имат право на оценка, за това са избрани от народа. Как така депутатите безчинстват, нека обясни какво има предвид, в какво точно безчинстват? Нормално е депутатите, избрани от народа да правят комисии и да налагат контрол и да проверяват. Това им е работата. Той сбърка много с тези изявления, а Борисов му отговори меко и показа как се действа по максимата "По-умният отстъпва", коментира скандала между Румен Радев и ГЕРБ Георги Харизанов.

"Кадровата политика на кметовете в Габрово, Каварна или Хасково, не ме интересува. Кметовете сами си избират екипите и ако не си вършат работата, хората ги свалят и не ги избират повече. Така че там механизмът е ясен. Защо ще се бъркаме в избора на екип, с който да работят. Нали от това зависи как ще се справят", каза Харизанов. По думите му не е нормално да се говори за братовчедки, при положение, че България се случва история и политика на световно ниво с трима премиери и президент, визирайки балканската среща в Евксиноград.

 

Напиши коментар »
(17)
1
Арестуваният неотдавна бивш шеф на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е прибрал близо 10 милиона лева от нагли далавери в държавното дружество, контролиращо язовирите, водоемите и напояването на земеделски земи в цялата страна.
2
Оставете БСПдирастията на Сланинова да си квичи, следващите 70г. те власт няма да видят а само ще квичат! Защото народа разбра кой кой е! Само да попитам Това да си назначи пиарката си на две държавни заплати, за да си я плющиш безплатно, това МОРАЛНО ли е.??? Морално ли е, двамата баджанака от БСПдирадската партия, да са на хранилка в Луккойл, и Сланинова да отклонява въпроси за тях!
3
Главният интригант на Републиката а именно юсланинова и нейната глутница с алчно и деградивно мислене.
4
Оставете БСПдирастията на Сланинова да си квичи, следващите 70г. те власт няма да видят а само ще квичат! Защото народа разбра кой кой е! Само да попитам Това да си назначи пиарката си на две държавни заплати, за да си я плющиш безплатно, това МОРАЛНО ли е.??? Морално ли е, двамата баджанака от БСПдирадската партия, да са на хранилка в Луккойл, и Сланинова да отклонява въпроси за тях!
5
Тая, с всеки изминат месец, физиономията започва да изглежда все по-налудничава. Явно е откакто е започнала да лъска образа на ГЕРБ, на оня от Банкя и на гербопитеците в БГ-то.
6
Делян добрев е имал много добър бизнес преди да авлезе д политиката. Колко годишен беше ДД, когато влезе в политиката? И какъв бизнес - толкова добър е имал на тази възраст? От каква възраст е започнал близнес? И как го е постигнал?????? Хайде, де! Ние ряпа не пясем!
7
Тия и двамата са на хранилка при психодесните и при ГЕРБ.Не трябвало никой да се бърка в избора на екип от кметовете?Аре де!!!Тоя мушморок ходил ли е на интервю в частна фирма с високи заплати да види какъв подбор се прави?Тоя пикльо не е ли чул,че има длъжностни характеристики за държавните служби в които пише какво образование трябва да имаш,какъв стаж по специалността да имаш,езици,компютри....А да е чувал,че се правят конкурси?А за конфликт на интереси да е чувал? .бах ти гьосуратскити безочие,.бах ти политолозите!
8
ТОВА СА ПОЛИТОЛОЗИ КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ! СЛУЧАЙНО НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ ДАНЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ТЕЗИ ДВАМАТА НЕ СА ЛИЧНО ПЛАТЕНИ ПОЛИТОЛОЗИ ОТ БОРИСОВ - НЕ? ДАЖЕ ТЮФЛЕКА ХАРИЗАНОВ, ИГРА ТЕНИС С БОРИСОВ, НАЛИ ГИ ИЗТИПОСАХА ЗАЕДНО ПО КЪСИ ГАЩИ НА СНИМКА, СЛЕД АТО ПОКАЗА СНИВКИТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ПО ДОМАШНО ОБЛЕКЛО ВЪВ ВИЛА "КАЛИНА". ТА НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПИТАМЕ, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ В ПИК ТОЧНО ТАКИВА ДА КАНИТЕ И ДА ПРАВЯТ АНАЛИЗ ЗА РАДЕВ И БОРИС? ТОЛКОВА ЛИ НИСКО СТЕ ПАДНАЛИ В ПИК, А?
9
ПОЛИТОЛОЗИ СА САМО КЪНЧО, ,АНДРЕЙЧО И КОЛЬО.
10
ИМПИЙЧМЪНТ ЗА НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ГАДЕВ!!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Бе тая калинка какъв бизнес е имал преди да ни го натресат за министър - никакъв!! Завършил някакви си изкуства (като стана скандала за дипломата гледах факсимилето й, но вече не си спомням точно какви бяха). И като го направиха министър, баща му някак така случайно забогатя! А бе ние, че сме тъпи задето ви търпим - тъпи сме. Ама не чак толкова! И за какво всички се правят на луди? Включително и червените. Хич не ми е на оная работа коя е кумица, кой кум, кой сват. Как пък никой не попита кой фирми печелят поръчките на общината и колко пари са откраднали. Ама нали пърдят в едно гърне - плюят се, ритат се, бият се..... ама за парите всички си траят!
13
БОЙКОВЩИНАТА е новата национална доктрина на БЪЛГАРИЯ ! Да я носим с достойнство и подобаваща простащина.
14
Това не са никакви политолози, а обслужващи подлоги. Единият крадец на милиони от държавно предприятие, спасен и покрит, а другата накичена незаслужено с професорска титла, коят изплаща със слугинажни и фалшиви коментари. Пълна трагедия са и двамата и никой не ги бръсне за сливи, така че да не се напъват толкоз
15
Харизанов, уж си информиран, а се излагаш тотално. Успешен бизнес ли е да разнасяш кафета и куфари на гостите в общината на Хасково?! Хаха, смешен си
16
Харизанов,с фалшивата диплома....
17
Тези правила който коментираш се отнасят за политическите партии които са политически опоненти на БСП но не и за самата БСП. Бибшия генерал от ВВС и сегашен Президент . Защо същия назначи тогава на втора длъжност любовницата си на втора длъжност без същата да има необходимия ценз . Същата длъжност според длъжностна характеристика е за военен, а не за волнонаемен. В заповедта пише временно. до назначаване назначаване на нов човек. Това временно бе до пенсионирането на Генерала.В президентството какви длъжности изпълняват съпругата му и тъща му. Нима това не е ли конфликт на интереси.. БСП се явява като стожер на Морала в България но същата Партия с друго име БКП действаше горе долу по същия начин още от вземането на Властта. По онова време беше известно "той е наше момче" Най страшната клетва за онова време беше "да ти умрат връзките". Същото продължава и до днес. Това е нашата политическа действителност.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Защо негрите живеят на юг? 
Защото ако живеят на север, ще трябва да слагат вериги