ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порожанов спира протестите заради водния апокалипсис - подписва споразумение с Агенцията по градушките

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порожанов спира протестите заради водния апокалипсис - подписва споразумение с Агенцията по градушките
Автор: ПИК
Дата
Дата
7493
Коментари
3
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Порожанов спира протестите заради водния апокалипсис - подписва споразумение с Агенцията по градушките

Преди да започне ефективен протест на служителите от Изпълнителната агенция "Борба с градушките" в условията на същински воден апокалипсис в страната, земеделският министър Румен Порожанов ще подпише споразумение със служителите. 

Припомняме, че след години на предупреждение хората работещи в институцията заявиха, че излизат на протест. В сезона, когато има най-много градушки те заявиха, че спират работа. 

На срещата министър Порожанов пое три ангажимента. Допълнително ще бъде изплатена сумата от 386 000 лева общо или средно по 500 лева на ракетострелец, съгласно последната им атестация като държавни служители за първото полугодие на 2017 г. Министърът се ангажира също и да се потърсят начини за повишаване на възнаграждението през следващата 2018 година.

В споразумението е записано и запазване като цяло на работните места на служителите по места. Третият ангажимент е да се съдейства да бъде вписана професията „ракетострелец” в общия класификатор на професиите, за което синдикатите настояват отдавна.

Споразумението беше подписано освен от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов още от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Борба с градушките” инж. Ваньо Славеев, от председателя на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева и от Евгений Иванов от браншовия синдикален съвет на работещите в ИАБГ.

Проблемите са назрели от много години, и можеше да мине и без тези протести, а да се работи за преодоляването им, заяви при подписването министър Порожанов. Светла Василева от Федерацията на независимите синдикати в земеделието обясни, че стачката не е минала по законовия ред и протестиращите са само в един от 9-те полигона у нас.

Активният противоградов сезон е пет месеца – от май до октомври, а служителите в ИАБГ получават целогодишно възнаграждение.

 

Още по темата
БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ! Порожанов: До 1 млн. евро за проект за иновации
Часовник
15:20
Максималният размер на допустимите разходи за един иновативен проект по мярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за...
Напиши коментар »
(3)
1
Не разбрах г-жа Светла Василева от МЗХГ ли е или от КНСБ и чии интереси защитава?
2
Тя, тази градушка която ни бие ежеминутно ни стига. Големината й е като на камион! Ще правят анализ? Отговорно ще се отнасят! Външни среди с престрелки? Стига! Не сме толкова глупави! Пак ни будалкат и ние глупаците им се връзваме! Лъжа до лъжа, много лъжи до огромни лъжи, лъжи до измами! Стига ли Ви? Отговор няма!
3
това е изнудване точно сега в сезона на градушките ще стачкуват хората с градинките около кьщите са сьсипани зимнината им отиде аз сьм протия изнудването
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Къде можеш да намериш парализиран човек? Където си го оставил.