БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ревизоро и Марешки се хванаха гуша за гуша пред погледа на финансовия министър! Лидерът на "Воля" напусна бесен парламента (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ревизоро и Марешки се хванаха гуша за гуша пред погледа на финансовия министър! Лидерът на "Воля" напусна бесен парламента (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
51708
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ревизоро и Марешки се хванаха гуша за гуша пред погледа на финансовия министър! Лидерът на "Воля" напусна бесен парламента (ОБНОВЕНА)

Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата, ръководена от депутата от Обединени патриоти Емил Димитров-Ревизоро разпитва финансовия министър Владислав Горанов, директор на Агенция „Митници“ и изпълнителен директор на Национална агенция за приходите за извършени данъчни и митнически проверки и резултати от тях в сектори алкохол, горива и цигари.

Горанов и шефът на митниците ще обясняват действията на министерството и агенцията, свързана с дейността на скандалната русенска рафинерия "Полисан", откъдето ПИК засече, че лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки зарежда бензиностанциите си. 

На последното заседание на комисията пък шефът на "Лукойл" Валентин Златев заяви, че общият пазар на горивата показва, че има доста сериозни разминавания. Те се дължат на това за какво количество горива са платени акциз и ДДС и какъв е сивият сектор от неплатени данъци. Според него всеки литър от внос за 2015 г. са били контрабанда и парите не са постъпили в бюджета, както е констатирано и в доклада на Министерство на финансите. 

На това заседание Емил Димитров заяви, че за около 30% от потребяваното гориво не се внасят данъци. В по-голямата си част това са фирми-еднодневки, липсва и вътрешнокорпоративен контрол. Големият проблем са и митническите складове без измервателни уреди на пристанищата, горива, които влизат в страната често без физически контрол на митничари, както и митнически пристанища, през които влизат 54 танкера.

"Проблемът е, че в Слънчев бряг съществува една нелегална продажба на алкохол. Общо взето там се пълни една цистерна и всички взимат от нея алкохол. Притеснението на легалните търговци е, че този алкохол намалява продажбите им, а от друга страна и в държавата не влизат пари от акцизи", коментира Емил Димитров във връзка с контрабандния алкохол у нас.

Той коментира и проблемите, свързани с горивата. "Според НАП има 899 бензиностанции от смесен тип - ведомствени и продаващи на трети лица. Кой контролира тези бензиностанции и следи за горивото", попита Ревизоро.

Между него и депутата Веселин Марешки възникна спор, след като бизнесменът поиска да зададе въпрос към министър Владислав Горанов. Председателят на комисията не позволи задаването на въпроса, а двамата си размениха реплики на висок тон. Лидерът на "Воля" все пак успя да попита къде са отишли тези 1 млрд. лв. от контрабанда, а веднага след спора с Емил Димитров напусна комисията и сградата на парламента.

Пред комисията Владислав Горанов заяви, че борбата с контрабандата продължава с пълна сила.

"Не може парите в обращение да са по-малко от парите в касите на фирмите. Това показва статистика към края на 2016 година. Тогава парите в касите на фирмите са били 13,5 млрд. лв. Имаме резерви в борбата със сивата икономика. Огромният кешов оборот в държавата предразполага за всички проблеми, за които говорим в момента", коментира Владислав Горанов. Той пожела отново на масата за преговори да бъде поставено ограничението за плащане в брой.

 

Напиши коментар »
(5)
1
Кога ще разследвате далаверите и схемите на Нинова и заместника и Добрев ? Как се става милионер ? Как се става собственик на СПА комплекси за милиони лева ? Как се приватизира "Техноимпекс" за жълти стотинки ?
2
Дрън-дрън, гарван гарану око вади ли? Ако толкова много можеше щеше още да си директор на митниците! И ти си плямпало като останалите 240 търтея!
3
А бе убавец, смееш ли да се озъбиш на правешкия каскет и партньор на каруцарски белот на знаеш КОЙ?
4
http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В. Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти. BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем. Эффективен в любом возрасте. http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей. Не содержит вредных для здоровья консервантов. Не имеет противопоказаний. Запатентованный синергический фитокомплекс. http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму. Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.
5
Мы ценим ваше время и делим с вами общие цели. Ваши продажи для нас главный приоритет. прогон хрумером логин скайпа SEO2000 оращайтесь договримся есть примеры работ логин скайпа SEO2000
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Жената на програмист го праща на пазар и му казва: - Вземи една пръчка салам... ако има яйца, вземи 10. След половин час той се връща с 10 салама. - Ама защо си взел 10 салама?!?! - Как защо? Имаше яйца...