Вход
София
Времето в София 17 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социологът Юрий Асланов със стъписваща прогноза за жегата в политиката, целта на протестите и развоя на скандалите между ГЕРБ, БСП и президента (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социологът Юрий Асланов със стъписваща прогноза за жегата в политиката, целта на протестите и развоя на скандалите между ГЕРБ, БСП и президента (ОБНОВЕНА)

на 11.09.2017
3026
21
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социологът Юрий Асланов със стъписваща прогноза за жегата в политиката, целта на протестите и развоя на скандалите между ГЕРБ, БСП и президента (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
11.09.2017
21
3026

Социологът и шеф на агенция АФИС Юрий Асланов прави стъписващи прогнози за жегата в парламента и политиката, за целта на протестите, свикани днес пред Народното събрание и за развоя на скандалите между ГЕРБ и БСП, както и намесата на президента Румен Радев в тях покрай антикорупционния закон.

Юрий Асланов: Личностите няма да са водещи на изборите, ГЕРБ и БСП са с равни сили

Юрий Асланов: Личностите няма да са водещи на изборите, ГЕРБ и БСП са с равни сили

Водещи на изборите няма да са личностите и предизборните...

на 17.02.2017

"От поне 10 години започна един процес на корпоритизация на медиийната среда, в който принципите и етичните норми отидоха на боклука. Медийното поведение на ниво редакционна политика и собственици, се нужаде от един суров коментар". Това заяви в студиото на ПИК TV социологът Юрий Асланов по повод последните рокади, които се случват в телевизиите, както и за общото състояние на медиите у нас.

Според него има трансформация на собствеността, но заяви, че животът на партийните медии е приключил. "Като наблюдавам реализацията на тези медии, по-скоро те се маргинизираха", допълни социологът.

На въпрос на водещата Ива Николова, дали има промяна в политическия живот у нас след лятото, Асланов заяви, че не е протекъл особено бурно. "През лятото са се случвали едни от най-важните неща в политикаката. Нека да си спомним пожара в партийния дом, внезапната оставка на правителството на Беров. Такова нещо ние не наблюдавахме, политическия сезон започва скучно, ако няма извънредни събития. Но ми се струва, че има неясно съгласие между опозиция и управляващи заради европредседателството", заяви Асланов.

Той е категоричен, че ако опозицията иска, може да катурне правителството, но не го прави.

"При смяната на лидера на БСП бе заварено едно тежко положение, изключително нисък рейтинг, серия от драматични провали. БСП се беше превърнала от партиите в миманса и не играеше никаква ключова роля. Когато настъпи тази смяна, проблема беше първо, за да се възстанови доверието в БСП е да се докаже като опозиционна партия. За това една година играеха напук и заядливо на всичко на ГЕРБ. От два няколко месеца виждаме еволюция, като освен критика има и предложение", заяви Асланов по повод поредното спречкване на БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон. За него именно смисъла на опозицията е да предлага свои проекти, като допълни, че социалистите са излезнали от зоната на здрача и се вижда ръст. 

По повод скандалите между Нинова и Гергов, социологът е категоричен, че битката категорично е спечелена от Нинова, чисто вътрешно партийно. За изборната загуба, социологът коментира, че неизвестността е била налице, като даде пример вотът през 2013 година, когато резултатите са били почти равни. "Изненадата не е БСП, а ГЕРБ, защото получиха много повече от това, което бяхме прогнозирали. БСП имаха една чувствителна грешка, а именно данъчната реформа, която хвърли в страх бизнеса, което беше около 80 хиляди гласа, но въпреки това пак нямаше да успеят. Когато гледах резултатите видях, къде всъщност се крие разковничето, а именно в малките градове, където управляват ГЕРБ. Там в повечето случаи единствения работодател е общинската администрация и дори не е нужно да има натиск", заяви Асланов. 

По думите му, дори и да се опитва, Корнелия Нинова никога не може да превърне БСП в лидерска партия, за разлика от други партии. 

На въпрос как излежда коалицията в момента в сравнение с тази на Реформаторския блок, Асланов заяви, че е абсолютно стабилна. "Дори и предното правителство патриотите бяха по-лоялни към ГЕРБ отколкото реформаторите. Животът на коалицията обаче зависи от един човек, който има усет за това, кога трябва да се оттегли. В следващата година не очаквам да има трусове отвътре, ако все пак нещо се случи, ще бъде извънредна ситуация. Тази коалиция е стабилна, но в същото време даде възможност на опозицията да се обедини срещу тях", допълни още социологът. 

"Румен Радев не е продукт на политически зависимости. Партията го извади изключително подходящо и това имаше знаково значение за доверието към самата партия. Аз президента Радев не познавах преди това, но понеже бях зам.-председател на неговия щаб, мога да каже, че никога не се е обещавал на БСП и няма никаква зависимост", заяви Асланов, като не пожела да коментира Десислава Радева, тъй като нямаме статут на първа дама. "Ако тя му вреди, то ще бъдат за него. Радев запазва много висок рейтинг, но не можем да не отбележим, че след изборите до сега драстично цифрите са спаднали, като една от причините е, че ГЕРБ застанаха зад него. Хората очакваха от него произнасяне по всеки един проблем, особено по социалните теми, той можеше да спечели изключителни позиции, като се превърне в говорител на всички хора, които възприемат институциите за свои противник, но изпусна времето", заяви Юрий Асланов. 

Социологът и шеф на "Афис" заяви, че в края на месеца се очаква е неговото подробно проучване за състоянието на политиката. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(21)
1
Как така все доказани доносници на ДС разбират от всичко и постоянно раздават акъл по медиите???
2
докога продажни комунисти ще дават оценки
3
Ми то затова сме цъфнали и вързали!!!
5
Ха ха ха, брата на С.С. Момата, ще дава коментар. Сутринта започнахте, с червения шаман БСПеераста А. Райчев, сега тая червена плюнка, после ще дойде ред на червения ан*ус Кънчо, после ще пуснат от червения бардак да се изака, и ония сулю червен Колю, и така до следваща загуба на Сланинестата партия на Пръднелия! И синия шаман брата на Синята пъпка, със звучното руско име Ю. Павлов, ще бъде задействан, за да е стъкмистиката пълна! Но червено-сините болшевишки пърдялници за сетен път, ще усетят отзад, шута на народа!
6
къде и от колко часа е протеста ??????
7
Ааа, не съм съгласен. ГЕРБ и БСП се съревновават само на базата на принципни и етични норми, като - 1.В коя партия има повече членове на БКП - 2. В коя партия има повече милиционери и агенти на ДС. - 3. Коя партия краде повече. - 4. Коя партия лъже повече. - 5. В коя партия има повече русофили и кой е по-предан на Путин.
8
фалш протест-казано по една от телевизиите, а КГББКП=бсп,сдс,дпс,ндсв,герб=оод, еоод, без гръб няма работа, вратите са за нашите, а не за сульо и пульо. правилно. и аз ако бях управител, директор бих си подбрал хората, затова няма сръдня И който няма, това което ви описах по-горе, най-добре ще е Терминал 1 и къде ви видят очите последна спирка западна
9
Прав е г-н Асланов. Така например, Г-жа Ирина Бокова и г-н Калин Митрев са трансформирали следните сабствености - през 2011 г. апартамент в Париж за 1 млн. евро; през 2012 г. апартамент в Ню Йорк за 1,189 млн. дол.; през 2014 г. апартамент в Ню Йорк за 1,225 млн. дол. и през 2014 г. апартамент в Лондон за 0,925 млн. британски паунда. Общо трансформацията на собственост е за 4,7 млн. дол. Голямото трансформиране на собственост от известното комунистическо семейство в световните столици на капитализма започва след като Ирина Бокова става генерален директор на ЮНЕСКО в началото на 2010 г.
10
Аслан-посран...
11
Появи се, като аслан ,и си отиде насран!
12
Радев пое курс на "живуркане" и на "не допускане на никакви грешки". Не си е поставил изглежда задача да направи нещо полезно за народа. Почти изтича 1 година а той няма нищичко свършено. Само дето една бразилка се опита да го свали пред жена му и той много добре изигра етюда. Ако продължи така, втория мандат ще го гледа по телевизията през крив макарон. Гласувах за него , но до тук повече от 2+ не мога да му поставя. Той просто липсва.
13
ТОЗИ АСЛАНЧО, ОСВЕН ЧЕ Е ОСИНОВЕН ОТ БАЩАТА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ Е ИМАЛ ВЕРНИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОГНОЗИ !!! ГОВОРИ ЗА РДИЦА ЗАГУБЕНИ ИЗБОРИ ОТ БСП, НО УСЛУЖЛИВО ПРОПУСКА ДА СПОМЕНЕ, ЧЕ ВО ГЛАВЕ НА БСП БЕШЕ БРАТ МУ СЕРГЕЙЧО !!!! РАДЕВ БИЛ НЕЗАВИСИМ ОТ БСП !!! ПАК УСЛУЖЛИВО ЗАБРАВЯ ЗА ЗАКАНАТА ОТПРАВЕНА МУ ОТ ИЛИЯНА РАДЕВА !!! КОЛКОТО ДО ПОДРОБНОТО МУ ПРОУЧВАНЕ ДА СИ ГО НОСИ НА ПОЗИТАНО !!! МОЖЕ ПЪК И НЯКОЙ ТАМ ДА СЕ ПОЗАЧЕТЕ !!! ОТ КУМУВА СРАМА ДЕ !!!
14
Прост народ слаба държава.
15
Абе,къде е Волен Болен?
16
БСП трябва да бъде забранена, всички комунисти - секретари лустрирани, имуществото конфискувано и според награбеното да лежат за всеки 100 000 лвева по 3 години. България е на този хал, защото никой червен престъпник не бе наказан. Спиране н пенсиите на бившите "военни" и "милиционери", преразглеждането им и за всяка година стаж по 5 лева и това ще е голям жест към тях, защото на "кулаците", които ограбиха даваха пенсия по 20 лева, ако преди това не ги бяха убили.
17
Защо постоянно някои хора сравняват къде има повече членове на БКП? След 1989г. политическата система става многопартийна, в ръководствата на партиите влизат хора с висше образование и някакво положение в обществото, което при тоталитаризма можеше да се придобие само ако си член на комунистическата партия. И ето ви "параграф 22". Отвън ли да си внесем опозиция? Няма как. А тук няма други,освен членове на БКП. Така че спрете с тази опорна точка, другари. Вие винаги знаете кога говорите глупости и разчитате на това, че хората не знаят. Но нещата вече са се променили. Надявам се необратимо за вас.
18
С клавиатура да се бориш срещу боко е равнозначно на борбата срещу Ирма с вентилатор.
19
Апропо, не е вярно,че никой от БСП нямал учащо дете или закупен недвижим имот в Русия. Чух, че Корнела оглеждала някакъв терен за строеж на вила край Москва. Ама това нищо не значи. В днешния глобален свят с това бързо придвижване по въздуха дори и Ню Йорк е край Москва.
20
След изслушване на интервюто и запознаване с постната мисъл на индивида - аслан се налагат следните изводи. 1. БСП е напълно фалирала и немодерна партия от затворен и организиран като престъпна група вид. Разбира се ГЕРБ е още по добре организирана ОПГ и по тази причина винаги ще печели пред "благородните" комунисти. 2. Победата на Радев не е заслуга на Нинова, а заслуга на Борисов, който издигна неизбераема кандидатура, на фона която би следвало втората по сила партия неминуемо да спечели, само защото я има. 3. Повечето "разсъждения" на тоя глуповат, но обигран фосил са грешни и са от гледна точка на състоянието и парите, които е ограбил от България, независимо каква мизерна и нефелна дейност извършва - социологическа. 4. Борбата срещу бившите комунисти трябва да мине през законоодателството и същите да бъдат лустрирани и съдени, а спрямо имуществото им извършена незабавна национализация с полагащите се забрани за полагане на професионален труд и огромни парични глоби до внуци, демек изчистване на цялото им имущество от възможности да имат средства за живот без труд в селското стопанство или строителството на магстрали и почиствнето на градовете - метене на градинки, улици и друг тежък и непривлекателен физически труд.
21
Бойко не ке падне от власт.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Съпруг, току що взел заплата, казва на жена си:
- На Запад се смеят на такава заплата, а ти плачеш...

няма нови новини
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
сега
2140
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Радев и Фандъкова поведоха шествието за 24 май - гледайте НА ЖИВО! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
ВЯРА! Мощите на св. Лука в Пловдив помагат преди операция
x