Вход
София
Времето в София 15 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Татяна Дончева с мощни разкрития за скандалите в държавата: Агенция по приватизация, трудова инспекция и икономическа полиция трябва да разследват сделката на Домусчиеви, а не министрите

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Татяна Дончева с мощни разкрития за скандалите в държавата: Агенция по приватизация, трудова инспекция и икономическа полиция трябва да разследват сделката на Домусчиеви, а не министрите

на 14.07.2017
3156
25
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Татяна Дончева с мощни разкрития за скандалите в държавата: Агенция по приватизация, трудова инспекция и икономическа полиция трябва да разследват сделката на Домусчиеви, а не министрите
Автор: ПИК
14.07.2017
25
3156

Устатата лидерка на "Движение 21" Татяна Дончева прави разтърсващи разкрития за скандалите през последните два месеца - от хитлеристките поздрави през чинията на Бузлуджа до злоупотребите в НДК.

Как изглежда политическият живот в очите на един политик извън парламента? Подготвя ли завръщането си на активната политическа сцена бившата депутатка?

"Масовият човек не се интересува от Боршош, НДК или европредседателството. Дори повечето не знаят, че ще председателстваме ЕС, така че тези неща или т.нар. скандали, не ги интересуват. А и няма да изненадаме Европа с това, че не сме готови. Те отдавна са свикнали с нас. Това е като двойкаджията на класа - ако изкара 4, ще си е събитие. Не бих се разтревожила прекомерно, защото има обективни предпоставки да не се справяме, защото от години управлението е в ръцето на невежи хора и това е логично да се случи. 

В кастигна за участие в политиката вече няма никакво значение какви са организационните качества, познанията и уменията на хората. И това важи и за изборите, и за назначенията. У нас властта не изисква компетенция.

"Боршош културен човек, който иска да харчи повече пари, защото има виждания за интересни според него неща. Друг е проблемът.

Темата с Боршош и НДК е начинът, по който той харчи пари. Преди години преди да се разболее Вежди Рашидов имаше проверка, която установи, че има нарушения. Тогава Борисов реши да сдобри Рашидов, Бъчварова и този и онзи и в почивните дни взеха НДК от Министерство на културата като принципал и го прехвърлиха при Томислав Дончев по неясни причини. Явно им се е видял най-безконфликтен или нямащ работа. После Борош се разправи с тези, които му мътеха водата и всичко затихна.

Татяна Дончева: В тефтера на Красьо Черничкия имаше и добри магистрати

Татяна Дончева: В тефтера на Красьо Черничкия имаше и добри магистрати

В съдебната система има сериозно напрежение. То произтича...

на 21.06.2017

Сега явно Лиляна Павлова е видяла за какво става въпрос и понеже тя отговаря и ще бъде обвинена, ако не вземе мерки, веднага съобщи.

Деничка Златева е типичен пример за временен кадър за два-три месеца, който не иска да си създава конфликти и е одобрила отчета. Пука й, че и дреме, казано на жаргон. Каква е нейната подготовка - тя е една партийна функционерка. Нейният чист опит беше в кабинета на Миглена Плугчиева, когато тя беше вицепремиер по евровъпросите в правителството на Тройната коалиция на финала, когато се оказа, че нещата не са добре и може да изгубим еврофондовете. Моите уважения! Очевидно партиите смятат, че експертизата е нещо, от което имат нужда, а назначават функционери.

"Боршош е синдром за нашата национална глупост при уреждане на държавата. Дали му зелника – яде. Ако му бяха дали малък зелник, по-малко щеше да яде", коментира Татяна Дончева пред ПИК TV. 

"Въпросът с Бузлуджа е за това, че ние не можем д асе откъснем от нашето отношение към комунистическото или антикомунистическото. това е наш проблем. Но чинията на Бузлуджа е архитектурно интересна. Знам от французи, че има интерес от аркитектите по света към този обект и те не гледат кой е нарисуван, а с очите на архитекта. Като го възстановиш, това не означава, че правиш пропаганда на комунистическата символика, а пазиш историята. Но никоя партия няма ресурс това да го направи, включително БСП, те просто се борят за един остаряващ електорат. 

Този обект трябва да бъде възстановен от държавата, защото ще има туристическа и архитектурна стойност, както и културна, защото знам, че там дори се снимат филми", коментира Дончева. Тя заяви, че няма как да коментира острата реакцията на патриотите по темата тъй като не обича екстремисти и хора без експертиза и недоумява какво правят във властта. Юристката бе категорична, че поведението им е странно и неразбираемо.

"Каква е тази атака на Валери Симеонов срещу Домусчиев? Имате приватизация, която беше тотално опорочена. Може би и тази сделка е такава. Но ако има нещо порочно, съберете нещата, атакувайте сделката, но не е нужно вицепремиер да влиза с бизнесмен в словесни престрелки. Има си институция за следприватизационен контрол, финансова инспекция, трудово законодателство. Един вицепремиер какво ще направи?", попита Дончева по казуса БМФ на братя Домусчиеви.

"Ето като не се търси експертиза какво се получава - за всяко нещо се ходи при Бойко Борисов. Ама не може все при първия да се тича. Има си икономическа полиция и се връщам на основното. Институционната култура изисква да се разбере, че държавата е машина с много работни места. Важното е да правиш това, което се изисква на съответното работно място. Ако не могат друго да направят да гледат "Великолепния век" и да видят една държава като Османската империя в средните векове при еднолично определение, как са разпределени задълженията. А тук Борисов като слънце - праща хеликоптери, урежда лицензи, футболни агитки, уражда какво ли не", коментира Дончева.

"Крайно време е правителството да махне всички пиари и повече да се работи. Да се сложи само говорител, който сутрин и вече да ни уведомява какво се работи и никой друг да не говори постоянно, а повече да се работи", заяви още лидерката на "Движение 21".

"Проблемът на българската съдебна система е в прокуратурата и се подписвам като човек, който като прокурор е започнал кариерата си. Не казвам дали моята гледна е незаменима, но не е нужно да ме търсят протестъри, защото има откровен заговор в парламента и всички партии са срещу съдебната реформа. Това е вече много странно и нищо не променят. А тази промяна е позитивна - например избора на ВСС, но е прекалено малко за големия проблем, който съществува", коментира Дончева.

По думите й българският народ не се интересува от проблемите на съдебната реформа, а това е именно най-ключото за всеки масов човек. "Моля ви хора да чуете - държавата започва да се оправя отнякъде и за да тръгне това за нужни интервенции през контролните механизми. Такова нещо е и промяната в съдебната система. Тя не е пиар и замеряне с послания, а конкретна работа и структурни промени. Стигнала съм и хората около мен напред в измислянето на детайлите, които са ключови, но няма кой да се възползва от това", заяви още юристката.

"Българският народ няма извинение да каже индивидуално и колективно за това, че избра Веселин Марешки. Всички знаят биографията му и се оказа, че такъв човек събра 420 хил. гласа в едни мажоритарни избори. Какво да кажем повече? И тук сега говорят за мажоритарност. В България в момента има две партии - децата на комунистическата номенклатура в лицето на БСП, а втората е от децата на хората, обслужвали тази номенклатура - ГЕРБ. Нито ляво има, нито дясно. Какво да се случва и откъде да се случва. 

Винаги съм се чудила как десницата няма ясна линия и да каже, че няма да е в ЕНП, защото там са ГЕРБ и те да се разграничат. В тази десница трябва да текат някакви процеси, ако искат да ги има. Но ако тръгнат с Марешки, са луди. Откъде обаче да дойде алтернативата. Гледам кампанията, която тече в медиите за взимане на имотите на няколко партии. 

Когато се създаваше СДС едно от първите неща, които международната общност изиска, бе даването на сградата. Защото няма как да си равностоен, ако нямаш физическа възможност за това. Как да се роди алтернатива, ако тя няма обединяване около нещо и материална база, която да помогне. Затова сега смятам, че трябва да се оставят сградите на партиите. Корнелия Нинова организира хората си да тръгват да изземват имуществата на тези партии", разкри Татяна Дончева. Това се случило по времето на служебното правителство, когато областен на Софийска област била червена активистка, вършеща тези неща по поръчка на Нинова, каза юристката. 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(25)
1
ДАИТЕ СЕХ НА ТАНЧЕТО ДОНЧЕВАТА ШО ШЕИ ПОЧНИ ТРЕТЬАТА СВЕТОВНА ВАИНА !....НЕКОИ А И ДОКАРА ОРГАЗМУС ШО Е ТЕШКО ПОЛУЖЕНИЕТО !....
2
ТАНЧЕ ДЪРТА КОВРА СИ НЕЩО ТИШИНАТА В СПАЛНЯТА ТИ СЕ ОТРАЗЯВА ЗЛЕ
3
Много се влоши напоследък горката. Да дойдат бързо санитарите. Изпускаме Дончевъ.
4
След ТОТАЛНИЯТ и провал в коалиция с АБВ на изборите изчезна от медийното поле. Сега прави отчаян опит да се върне на сцената. Не ви ли досадиха тия стари Мултигруп муцуни?
5
Поведението на Таня подсказва, че те преминала през климакса преди 7-8 години. Жестовете при нея навеждат на диагноза - страхова психоза. Възможно е като малка да е падала от магаре или да е удряна от ток. Основният проблем при нея е че повече от 35 години страда и от безкурие. Медицината е безсилна при комбинацията психоза плюс безкурие. За жалост лошите неща при нея се случват често. Беше тръгнала президент да става, видяхте, че отново стигна до Трявна. Охарчи се, напълня и мина 100-те килограма, това е още една тежест в крехките ръце на цигуларката Таня. Налага се да замени цигулката с дудук с една дупка. Нека да ме послуша и в спалнята и няма да бъде толкова тихо, както до сега.
6
Трайчо Трайков се готви да обслужи ГЕРБ. Едно птиченце разправя, че внася доклад за приватизацията на Общинска банка, а в замяна ще го направят шеф на Българска банка за развитие.
7
Трайчо си намери младоженец. А говори за морал и ценности. Но като се жениш - получаваш и подарък. И даваш подаръци. Той върши мръсната работа на ГЕРБ, те го облажват с тлъст и доходоносен пост- нов морал, Нова република - Да живей!!!
8
Народа е казал акъл и жълти стотинки всеки може да ти даде. Видяхмия какво свърши. За Марешки 420 хил , а за Борисов 1 мил и 200 хил.-каква е разликата.
9
Не съм гласувала за Марешки и ми писна да слушам постоянно как всички сме го избрали. Знам че това е болна тема на Дончева, щото влезе на нейно място, ама нямам никаква вина за това.
10
Дончева е права,а червените тъпи тролчета продължават да слушат червената кукувица Курнелка!
11
Дончева, вярно е това, че трябва да се работи, а не да се приказва, ама ти не си затваряш устата. Мелиш, мелиш, търчиш по медиите да обясняваш и разясняваш и въпреки това всеки път си на последните места след изборите. Дори както казваш и Магарешки те изпревари на изборите. За никъде не си.Сигурно по цели нощи не спиш, а мислиш с кого и как да се сдушиш та да се пробуташ във високите етажи на властта, ама все не става и не става. Разпределила си, че в БСП децата на номеклатурата, а в ГЕРБ децата на обслужващият персонал, а ти от кой си мари? Нали до скоро беше активистка в БСП?
12
Корнелия беше права, като изтегли Деница от змийското гнездо на ГЕРБ. Към годишния отчет на Боршош трябва да има доклад на одитора на дружеството и той дава или не основание на принципала да утвърди отчета. А финансовите далавери са съвсем друго нещо и са предмет за изучаване от други органи.
13
Кво друго и остана, след като изгони и заместника си? аааа Поразяващата уста
14
Татяна Дончева е- политически труп!
15
Доколкото разбирам Дончева е дясна, а навремето беше депутат няколко мандата от БСП??????
16
Алоууууу, Дончева. Знаем, че си срещу мажоритарния вот. Само да ти кажа, че при истински мажоритарен волт, такива като Марешки няма да помиришат власт. Първо, ще се наложи да се кандидатират по уседналост. Да ама във Варна хората го познават доста добре и при район от 15 000 човека тоя няма шанс да бъде избран. Но и да го изберат, виждате какво му се случва, а има и отзоваване. Сега обаче ще си изкара мандата, сещаш се как и защо. И между другото на президентския вот Марешки е с тотален провал във Варна въпреки евт6иното гориво. Но на теб ти е ясно, че мажоритарен вот значи край на тая политическа върхушка и ти също нямаш шанс. Аривидерчи.
17
Колеги, тоя с разстройството на речта "Дървосекачът" пак изпълзя от афера на весето... не трябва да му обръщаме внимание, нещастник е човечецът...
18
Дончева,и сички от БКП,БСП,ЧЕРВЕНИ-РАЗСТРЕЛ.Като Мусолини,Чаушеско вся,червена паплач.
19
А защо напусна прокуратурата МА ! Що не кажеш на хората да те знаят каква си - ЗА ДАЛАВЕРКИ И КОРУПЦИОННИ НАКЛОННОСТИ ! Кого оправяше с прокурорските си актчета, и после веднага отърча при Мулти! То ти си била един прокурор дето втори като тебе няма ама айде. За проблемите съдиш на по собствената си практика а?
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Та рекох под №20: " Може Дончева да е всякаква, но напливът от коментарни плювки, е сериозна улика в нейна полза..." И си добавих името на латиница - по еврообразец - кое по-точно е нецензурното, бе...?
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Както винаги аналитична и абсолютно точна. Хора, вие прочетохте ли горното. или хейтвате ей така, защото сте скрити зад анонимност.
24
Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0": captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another size-types of captchas, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms. Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube. Good luck! XRumer20170717
25
Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0": captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another types of captchas, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software. Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube. See you later ;) XRumer20170718
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой управлява България днес?
архив

Лекар се събужда от телефонен звън:
- Докторе, колко струва визита по домовете?
- 50 долара.
- А преглед в офиса?
- 25 долара.
- Добре, тогава ви чакам след половин час в офиса.

няма нови новини
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
сега
2722
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! Избират нови членове на КЕВР - гледайте НА ЖИВО
x
ВНИМАНИЕ! Ето кои професии печелят най-добре
x