ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
19555
Коментари
2
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

"Преди минути приключи срещата между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на Нова република. Темата на разговор е чакания доклад от ЕК за газовите пазари", това заяви Теменужка Петкова на брифинг в Народното събрание, като стана ясно, че е присъствал и лидерът на партията Радан Кънев. 

Тя допълни, че от ГЕРБ са готови да участват в подготовката на становището, формулата за определяна не цената на газа, от което зависи конкурентноспособността на българската икономика. Петкова заяви, че трябва да се удължи срока за предоставяне на становището, тъй като този въпрос е важен и в него становще трябва да вземат широк кръг от експерти. 

Трайков пък разкри, че са потърисили подкрепа от всички десни партии и най-вече от ГЕРБ, като партията, която ще поеме управлението на страната и, че именно ГЕРБ ще могат да помогнат в това срокът на становището да бъде удължен. Той допълни, че с Борисов са постигнали и консенсус по отношение на картела в горивата и складовете за горива. 

Припомняме, че и служебният премиер Огнян Герджиков направи среща с представители от "Нова република", част от които е и Трайчо Трайков. Темата на разговора бяха действията, които българската страна предприема за защита на националните интереси във връзка с антимонополното дело на Европейската комисия срещу „Газпром“.

Служебният министърът на енергетиката Николай Павлов информира, че в момента държавните дружества „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД работят усилено за изготвяне на детайлни анализи на предложенията за поемане на ангажименти, които „Газпром“ внесе в ЕК. Експерти на Министерството на енергетиката и на компаниите внимателно оценяват ефекта от евентуалното поемане на ангажиментите върху действащите газови договори на България и като цяло върху пазара на природен газ в страната и региона.

На 13 март 2017 г. ЕК прикани всички заинтересовани страни да предоставят в срок от 7 седмици становища по представените от „Газпром“ ангажименти, в отговор на опасенията на Комисията, свързани с конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.

Антимонополното дело на ЕК е свързано с газовите пазари в осем държави - България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. Възможно е след финализиране на анализите българската страна да поиска удължаване на срока за отговор.

 

Напиши коментар »
(2)
1
Радан и ГАЗ все едно Боко и Цвъко да консултират за неврохирургията. Чух че Цвуко щял да става шеф на агенция за недвижими имоти. Нека да си даде телефона че искам да си купя 6 апартамента.
2
Народът казва "Г*з глава затрива", това важи най-вече за Раданчо, а за Боковците и Трайчовците важи "Газ глава затрива" или "Колкото по-мърдаш, по ти ...."!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Одобрявате ли акциите на Валери Симеонов в нощните заведения на Слънчев бряг?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Динко Динев
Динко Динев
строителен предприемач
Става на: 52 години
Младен Червеняков
Младен Червеняков
посланик на България в Черна гора
Става на: 63 години