ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
14876
Коментари
1
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

"Преди минути приключи срещата между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на Нова република. Темата на разговор е чакания доклад от ЕК за газовите пазари", това заяви Теменужка Петкова на брифинг в Народното събрание, като стана ясно, че е присъствал и лидерът на партията Радан Кънев. 

Тя допълни, че от ГЕРБ са готови да участват в подготовката на становището, формулата за определяна не цената на газа, от което зависи конкурентноспособността на българската икономика. Петкова заяви, че трябва да се удължи срока за предоставяне на становището, тъй като този въпрос е важен и в него становще трябва да вземат широк кръг от експерти. 

Трайков пък разкри, че са потърисили подкрепа от всички десни партии и най-вече от ГЕРБ, като партията, която ще поеме управлението на страната и, че именно ГЕРБ ще могат да помогнат в това срокът на становището да бъде удължен. Той допълни, че с Борисов са постигнали и консенсус по отношение на картела в горивата и складовете за горива. 

Припомняме, че и служебният премиер Огнян Герджиков направи среща с представители от "Нова република", част от които е и Трайчо Трайков. Темата на разговора бяха действията, които българската страна предприема за защита на националните интереси във връзка с антимонополното дело на Европейската комисия срещу „Газпром“.

Служебният министърът на енергетиката Николай Павлов информира, че в момента държавните дружества „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД работят усилено за изготвяне на детайлни анализи на предложенията за поемане на ангажименти, които „Газпром“ внесе в ЕК. Експерти на Министерството на енергетиката и на компаниите внимателно оценяват ефекта от евентуалното поемане на ангажиментите върху действащите газови договори на България и като цяло върху пазара на природен газ в страната и региона.

На 13 март 2017 г. ЕК прикани всички заинтересовани страни да предоставят в срок от 7 седмици становища по представените от „Газпром“ ангажименти, в отговор на опасенията на Комисията, свързани с конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.

Антимонополното дело на ЕК е свързано с газовите пазари в осем държави - България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. Възможно е след финализиране на анализите българската страна да поиска удължаване на срока за отговор.

 

Напиши коментар »
(1)
1
Радан и ГАЗ все едно Боко и Цвъко да консултират за неврохирургията. Чух че Цвуко щял да става шеф на агенция за недвижими имоти. Нека да си даде телефона че искам да си купя 6 апартамента.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е силният човек в България днес?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си. Не бъдете враждебни към хората, които ви заобикалят. Канализирайте гнева си в полезни действия, които ще ви доведат до видим резултат.
ВИП рожденици
Иван Кулеков
Иван Кулеков
писател, публицист и сценарист
Става на: 66 години

Две жени изпратили мъжете си на риболов. Два-три дни те не се връщат и едната казва на другата:

- Ама, да не са заминали при други жени?

- Ти пък все най-лошото си мислиш, може да са се удавили.