ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
18926
Коментари
2
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Теменужка Петкова разкри: Борисов обсъди с Радан Кънев преговорите за цената на газа (ОБНОВЕНА)

"Преди минути приключи срещата между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на Нова република. Темата на разговор е чакания доклад от ЕК за газовите пазари", това заяви Теменужка Петкова на брифинг в Народното събрание, като стана ясно, че е присъствал и лидерът на партията Радан Кънев. 

Тя допълни, че от ГЕРБ са готови да участват в подготовката на становището, формулата за определяна не цената на газа, от което зависи конкурентноспособността на българската икономика. Петкова заяви, че трябва да се удължи срока за предоставяне на становището, тъй като този въпрос е важен и в него становще трябва да вземат широк кръг от експерти. 

Трайков пък разкри, че са потърисили подкрепа от всички десни партии и най-вече от ГЕРБ, като партията, която ще поеме управлението на страната и, че именно ГЕРБ ще могат да помогнат в това срокът на становището да бъде удължен. Той допълни, че с Борисов са постигнали и консенсус по отношение на картела в горивата и складовете за горива. 

Припомняме, че и служебният премиер Огнян Герджиков направи среща с представители от "Нова република", част от които е и Трайчо Трайков. Темата на разговора бяха действията, които българската страна предприема за защита на националните интереси във връзка с антимонополното дело на Европейската комисия срещу „Газпром“.

Служебният министърът на енергетиката Николай Павлов информира, че в момента държавните дружества „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД работят усилено за изготвяне на детайлни анализи на предложенията за поемане на ангажименти, които „Газпром“ внесе в ЕК. Експерти на Министерството на енергетиката и на компаниите внимателно оценяват ефекта от евентуалното поемане на ангажиментите върху действащите газови договори на България и като цяло върху пазара на природен газ в страната и региона.

На 13 март 2017 г. ЕК прикани всички заинтересовани страни да предоставят в срок от 7 седмици становища по представените от „Газпром“ ангажименти, в отговор на опасенията на Комисията, свързани с конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа.

Антимонополното дело на ЕК е свързано с газовите пазари в осем държави - България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. Възможно е след финализиране на анализите българската страна да поиска удължаване на срока за отговор.

 

Напиши коментар »
(2)
1
Радан и ГАЗ все едно Боко и Цвъко да консултират за неврохирургията. Чух че Цвуко щял да става шеф на агенция за недвижими имоти. Нека да си даде телефона че искам да си купя 6 апартамента.
2
Народът казва "Г*з глава затрива", това важи най-вече за Раданчо, а за Боковците и Трайчовците важи "Газ глава затрива" или "Колкото по-мърдаш, по ти ...."!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Предпочитаният от вас политик е:
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Губите интерес към рутинните занимания и се нуждаете от нови предизвикателства. В четвъртък и петък съдружията са за предпочитане пред индивидуалните изяви. Не пренебрегвайте предложенията, които получавате, в началото на новата седмица. Доверете се на партньор за нещата, в които не е вашата сила, и ще направите печелившо общото ви занимание. Ако в сряда ви се наложи да общувате с неприятни за вас хора, го преживейте, като запазите достойнство. Не изпадайте в дребнави конфликти, ще ви се отразят зле емоционално.
ВИП рожденици
Емил Стойчев
Емил Стойчев
художник
Става на: 82 години
Преслава
Преслава
певица

Жена посещава мъжа си в затвора:
- Е, как се чувстваш тук?
- Като вкъщи - не можеш да излезеш и храната една никаква...