ИЗВЪНРЕДНО! Георги Марков разкри как е построен стадион „Герена“ и защо „Левски“ там си е вкъщи!

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО! Георги Марков разкри как е построен стадион „Герена“ и защо „Левски“ там си е вкъщи!
Автор: ПИК
Дата
Дата
7128
Коментари
6
ИЗВЪНРЕДНО! Георги Марков разкри как е построен стадион „Герена“ и защо „Левски“ там си е вкъщи!

Ще започна така. Няма друго явление, което е създадено при Царска България, оцелява в комунизма и днес, в годините на демокрацията, вълнува милиони. Това е „Левски“. Това обяви пред Би Ти Ви бившият член на управата на футболен клуб „Левски“ и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков.

„Правим си стадиона тухла по тухла. Става въпрос за ст. „Юнак“ до Националния стадион. Продават се купони, които се разменят за тухли. През 1940-а се прави бюст на Левски, който се поставя пред стадиона. 9 септември 1944-а ни заварва с този стадион бижу. Следва преврат, а „Левски“ е обявен за реакционен и фашистки тим, защото в него има евреи, цигани, турци, българи и др. С комунистически указ ставаме „Динамо“. И понеже базата не може да се национализира, една вечер влизат с багери и го събарят. Домакин взима главата на Васил Левски от бюста, който също е бутнат, и тя се съхранява няколко години в пощата“, разказа накратко историята Георги Марков.

„След това в кв. „Герена“ има едно мочурище, което местното ТКЗС не го иска. Левскарите пресушават на мочурището. Тогава идва и помощ от Спортния тотализатор. Според наредбите тогава 10% от печалбите остават за района. Тълпи от хора играят тото. През 1965-а в София идва Бенфика с Еузебио. „Левски“ продава 65 000 билета. И още толкова хора остават извън стадиона. През 1969-а стадионът е построен. Той е държавна собственост, но се дава безвъзмездно на „Левски“. В годините на демокрацията Конституционният съд с решение №7 казва, че клубът има придобити вещи прави да ползва стадиона безсрамно. След това управата на „Левски“ прави колосални подобрения на стадиона.

„Левски“ не плаща нищо, защото това е вторият му дом. Напротив, „Левски“ трябва да получи. Това е всичко и то е ясно – просто „Левски“ си е вкъщи“, завърши Марков.

Още по темата
СЕНЗАЦИЯ! Георги Марков и Наско Сираков оглавяват "Левски"
Часовник
20:37
Бившият конституционен съдия Георги Марков ще бъде новият президент на Левски. Наско Сираков ще поеме поста на изпълнителен директор. Това се очаква да се случи след Общото събрание на "сините" на...
Напиши коментар »
(6)
1
След като забранихте постовете под излиянията на авторът на "Шайка", сега минал на страната на същата шайка, време е да забраните и коментарите под глупостите на агент Николай. Просто няма начин човек да коментира него и това което казва без да не изпсува няколко пъти и да не каже нещо нецензурно
2
Николай-Стефан-Георги Марков е писал два доноса и за Георги Аспарухов. Можете да проверите в Комисията по досиетата , в неговото дело доносите са прономеровани и прошнуровани. Прочетете ги.
4
се опитват да ликвидират Левски.
5
голяма глупост е много трудно да се измисли. Този тип въобще не разбира колко е комичен. Според него комунистите са се опитали да се разправят с отборчето от гей рена, ама не успели за 45 години. Или може би са се отказали. Пък той като е сътрудничил на комунистите, той помагал ли им е да репресират отборчето, или той ги е отказал?
6
Само срамят името на АПОСТОЛА , когато разни хорица се кичат с него. Отврат !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Викам на шефът:
– Шефе, ще ми повишиш ли заплатата със 100 лева?
– Не! - отговаря ми той.
– Ми добре, тогава ще кажа на всички, че си ми я повишил с 200...