ТЕМА

ИЗВЪНРЕДНО! Герджиков с тежки думи за оставката на ген. Петров! Бившият служебен премиер: Грехота е такива хора да бъдат похарчени... (ОБНОВЕНА)

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО! Герджиков с тежки думи за оставката на ген. Петров! Бившият служебен премиер: Грехота е такива хора да бъдат похарчени... (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
56607
Коментари
26
ИЗВЪНРЕДНО! Герджиков с тежки думи за оставката на ген. Петров! Бившият служебен премиер: Грехота е такива хора да бъдат похарчени... (ОБНОВЕНА)

Имам чувството, че някои му намериха цаката. Това каза бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков за оставката на здравния министър ген. Николай Петров. "Стефан Янев не е искал Петров да напусне мен", отсече още Герджиков. Янев беше министър на отбраната в неговия кабинет.

Още тогава ген. Петров обмисял да се оттегли като шеф на ВМА, разкри Герджиков. Лично той обаче го посъветнвал да не прави това. Точно служебният кабинет направи проверка на обществените поръчки във ВМА.

"Като служебен премиер не съм гледал доклада за проверката във ВМА. Имах един кратък разговор тогава с проф. Николай Петров. Той искаше да подаде оставка като началник на ВМА. Почувства се обиден, защото смяташе, че му се крои шапка. Казах му, че не бива да прави такива резки ходове", върна се назад във времето проф. Герджиков. 

"Грехота е такива хора да бъдат похарчени. Той е чудесен специалист и администратор също", коментира още Герджиков за ген. Петров. "Познавам проф. Петров от много години като почтен човек, аз самият приех тези неща доста болезнено", добави той.

Бившият служебен министър-председател беше категоричен, че дори зетят на хвърлилия оставка здравен министър да е в обществената поръчка, това не е нарушение. 

Герджиков се разгневи на тези, които правят законите в България. "С този капитал от 2 лева на ООД станахме за смях в света. Има липса на професионализъм, на експерти", избухна политикът. 

"В момента ме е срам от това, което се приема от парламента. Недопустимо е да се приемат закони от хора, които не знаят дори какво приемат. Те не разбират какво пишат. Такива неща ме изкарват от кожата ми", допълни той. 

"Не са уважава професионалиста и експерта у нас. Ние сме много особено племе. Не всички и от тези, които са с дипломи, са професионалисти. Има много неработещи закони у нас. Прекалено се политизират нещата и се търсят политически решения, отколкото да се борим ефективно с корупцията. Не знам дали едно нарояване на много органи в тази борба е добро решение", коментира проф. Герджиков. 

"Кабинетът на Борисов работи в една коалиция, която не е лесна. Аз съм убеден, че до края на председателството това ще работи. Имам подозрения, че трусове са възможни да се случат след това. Надявам се обаче такова нещо да не се случи, тъй като България няма нужда от това", каза още бившият служебен премиер.

 

"Съветът по законодателството, което се създаде, няма инициатива за нищо. Каквото ни дадат, това правим. Аз мога само да си чета лекциите и да казвам на студентите какво приемат депутатите”, сподели проф. Герджиков, който оглави този Съвет. Целта е да консултира сегашния парламент по приеманите закони. 

"Проектозаконът за борба с корупцията сега ще дойде в нашата комисия. Моите колеги ще търсят точните решения, аз не съм специалист. Според мен прекалено се политизира. От друга страна, при добре действаща прокуратура има ли нужда от такъв орган? Не знам дали това нарояване е добро решение. Самият главен прокурор е споделял пред мен, че не е много доволен от всички прокурори. Освен добри знания, се иска и кураж да бъдеш прокурор. Главният прокурор заварва една система и той не може да въздейства върху всички звена”, каза още проф. Герджиков. 

 

„Ако Народното събрание назначава ръководителя на новия орган, трябва да става с квалифицирано мнозинство.Другият вариант е това да прави президентът, който олицетворява единството на нацията. И двата варианта са работещи, но само ако се избира с квалифицирано мнозинство”, смята юристът. 

 

Като председател на Арбитражния съд към БФС проф. Герджиков заяви категорично, че в момента националният отбор е на дъното и припомни, че сме били четвърти в света. Голямата му болка е отношението на някои българи към Григор Димитров. "Той е явление в световния тенис - най-популярния спорт. Не разбирам как може някои да го плюят и да пишат злобни коментари по негов адрес. Такива сме българите, за съжаление", добави проф. Огнян Герджиков.

 

Напиши коментар »
(26)
1
Не се излагайте! Премиерът не напразно му взе веднага оставката...:-)
2
врьща се и прави това което умее наи добре които е квалифициран не се занимава с политика това е основно правило защото никога не е кьсно да станеш за резил
3
Грехота да се КРАДЕ. КРАДЛИВИТЕ политици това не могат да го разберат
4
Всички скочиха да защитават Корупцията ! Защото се знаят те какви са ......Корумпета.
5
Потресен съм.Извадки 1 пасаш" някой му намери цаката",2" грехота........похарчен, ,3" зетят....обществена поръчка......не е нарушение". Г-н Герджиков имах добро мнение за Вас, но след това изказване , като обикновен гражданин Ви казвам, че мисленето Ви е на нивото на чеп за каца.Или Вие сте извънземен или аз.Явно някой си мисли, че е над закона и най-вече над морала.
6
Ало ПИК -ЖОКЕР-има по-гореща новина.Посещението на на комунистическата крадла от полското литище при Хихимян.
7
Само за КРАДЦИТЕ е "нормално" за се КРАДЕ. КРАДАТ от НАШИГЕ данъци , а хората ровят по кофите
8
Афера разкрива схемата на мошеника ,крадлив петров
9
в неделя Томова е на гости в предаването на Диков
10
Във ВМА се радват ,че са изгонили КРАДЕЦА генерал
11
Видяхте ли че кражбата е нещо нормало за тези така марални мерзавци защото знаят че няма да бъдат наказани и минават с поемане на отговорноста само на думи а много добрие знаят че дума дупка не прави както мъдро е казал народа
12
Сега да изгоним КРАДЕЦА Борисов ГЕРБ
13
Ех, Герджиков ,и ти се осра , да се краде не е ли грехота не напразно го отстраних
14
И това го казва юрист и бивш министър-председател, правещ и закони....Нямам думи докъде може да се стигне в падението.
15
от 1 до 13 ПРИМИТИВИ ,БЯГАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ...................УФ, ТОВА НЕ ГО МОЖЕТЕ ....................ЛАЙТЕ ТОГАВА, БРАВО...........БКП ПЛАЩА
16
ТАКИВА ХОРА И КАТО ТЕБЕ СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОХАРЧАТ , ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА СИ ОТИВА !!!!! САМО ЕДИН МАЛОУМНИК , КАКЪВТО ГО ИЗКАРАХТЕ ЛЕКАРЯ , МОЖЕ ДА НЕ ЗНАЕ , КОЙ СПИ С ДЪЩЕРЯ МУ И КОЙ Е БАЩАТА НА ВНУЧЕТО МУ!!!!!!
17
Цв.Цв.явно си мисли,ме всички са тъпи кото него.Чухте ли, докторът не знаел,че този който полумава поръчката за 1.6 цлн. му е зет:)) е, товя не е нахалство, а наглост и обида към българите..но очевидно щом го търпим него и кликата му от тъпи и нагли слуги 9 години, явно си заслужяваме съдбата..
18
Всичко живо се юрна да защитава един крадец. Може би защото самите те също са крадци
19
Забележете, кои го защитават само хора от СТАТУКВОТО.
20
Ако е за 1,6 млн. лв. - не е грехота (Грехота е да не бъде разжалван в чин редник и въдворен за определен срок в съответната държавна институция).
21
проф. О. Г. Как и защо? Ами с мислите си по-горе.
22
Палачинката се обрйща,ти си знаеш глупако
23
Това е възмутително!Професор по право да толерира корупцията!Ясно колко е крал и той!
24
Ако имаше проблем с обществената поръчка, то фирмата класирана втора щеше да обжалва незабавно. Такова нещо няма, което показва че работата е пара в свирката.
25
За царедвореца Герджиков важи същото, което и за проф. Петров. Да си бяхте стояли на мястото си и да не се набърквате в политиката. Тя, политиката, е мръсна работа и не си заслужава за няколко месеца слава да се окаляш..
26
За царедвореца Герджиков важи същото, което и за проф. Петров. Да си бяхте стояли на мястото си и да не се набърквате в политиката. Тя, политиката, е мръсна работа и не си заслужава за няколко месеца слава да се окаляш..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години
Мутра се бие по главата, скубе си косата и нарежда:– Требаше да слушам баща си, като бях млад… Ах да се е… Що не го слушах бащами… Трябваше…Вижда го негов колега и пита:– К’во, бе Тиква, к’во толкова ти казваше баща ти, като беше млад?– Е.а ли го, нали това ти разправям, че требваше да го слушам….