Вход
София
Времето в София 25 o C

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Вижте цялата управленска програма на правителството до 2021 година!

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Вижте цялата управленска програма на правителството до 2021 година!

на 02.08.2017
1438
12
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Вижте цялата управленска програма на правителството до 2021 година!
Автор: ПИК
02.08.2017
12
1438

Правителството публикува цялата си програма за периода 2017-2021 година. Документът е на базата на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО и е съобразена с приоритетите за управление към него, е записано в увода. 

Коалиционното споразумение е сключено в сложна и пълна със заплахи международна обстановка, която поставя договарящите се страни пред изискването за изключителна и повишена отговорност при коалиционното управление на страната. Споразумението се основава на убедеността на страните за неотклонно развитие на България като модерна 4 европейска държава. Държава, в която се съблюдава върховенството на закона, с институции, работещи прозрачно и в интерес на гражданите, създавайки условия за достоен живот, развитие на всеки гражданин, свобода и просперитет. Споразумението отчита необходимостта България да бъде пълноценен партньор на европейските институции при вземане на решения, като отстоява националния си интерес. Програмата за управление на правителството съдържа цели и мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. В настоящата програма са включени и мерки за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление., се казва в програмата.

Мерките от Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г., предложени от първостепенните разпоредители с бюджет, ще бъдат изпълнявани в рамките на утвърдените им бюджети за съответните години. Изменения и допълнения на Програмата могат да бъдат правени след съгласуване с политическия съвет на коалицията. Вярваме, че не държавата създава икономика, заетост и доходи, те са функция на реалния сектор, пишат министрите.

 

Ето какво се казва още в началото на документа:

Държавата създава правилата и формира бизнес средата. Тя е длъжна да създава добри правила и да следи за спазването им, да поддържа добра бизнес среда, за да може предприемачите да се чувстват сигурни и мотивирани, да развиват бизнеса си и да правят нови инвестиции. Всички опити държавата да създава мащабна изкуствена заетост за сметка на данъците, събрани от гражданите, водят единствено до натрупване на нови задължения за бъдещите поколения. Усилията на държавата ще бъдат насочени към поддържането на съществуващата икономика и привличане на нови инвестиции. Само с нови инвестиции, осъществени от българските предприятия, както и от чуждестранни инвеститори ще се откриват нови работни места, ще се повишават доходите. Държавата може да подпомага този процес. Преди да започне да помага на бизнеса държавата трябва да направи всичко възможно да не му пречи той да се развива. Същевременно държавата ще предприеме действия за развитие на демографския потенциал, с цел преобръщане на тенденцията за намаляване на българското население, като задължителна предпоставка за успешното привличане на инвестиции. В допълнение към ниските данъци, ключови са работещата съдебна система, бързата и компетентна администрация, но най-вече – намаляване броя и олекотяване на разрешителните и лицензионни режими. Чрез намаляване на административната тежест върху бизнеса, до голяма степен ще се улесни стартирането и правенето на бизнес, страната ще се превърне в по-атрактивно място за нови инвестиции. Фискалната стабилност не е достатъчна за гарантиране на икономически просперитет. През последните години получихме убедителни примери, че трупането на бюджетни дефицити и то за дълъг период от време води до катаклизми в икономиката на дадена държава, които могат да обезверят и променят живота на цели поколения, превръщайки ги в заложници на минали неблагоразумни решения. Правителството няма да повиши данъците. Водещо е разбирането, че свободният, образованият и информиран човек може най-добре да вземе решение как да използва благата, които самият той произвежда.

НАШЕТО ВИЖДАНЕ:

Ако искаме държавата да дава повече пари на бизнеса и гражданите, тя трябва да събира повече данъци от бизнеса и гражданите. Въпреки това съществуват редица възможности държавата да прилага политики за развитие на икономиката чрез грижа за всяко малко и средно предприятие: Силен контрол върху монополите и гарантиране на честна и свободна конкуренция; Справедливо разпределение на публичния ресурс за доставки, строителство и услуги, следвайки принципите на прозрачност, честна конкуренция и най-добро качество на възможно най-добра цена; Национални програми за подпомагане на енергийната ефективност, на периферните и обезлюдени райони, както и за насърчаване на нови земеделски стопанства; Ефективно използване на средствата от европейските фондове, с акцент върху програмите за конкурентоспособност, иновации, образование и наука. Ще бъде променена технологията на функциониране на държавната машина – основно чрез ускорено въвеждане на електронното управление като универсална мярка за достъпност, прозрачност и бързина.

Можете да я видите ТУК

Сподели:
Напиши коментар »
(12)
1
ПРОГРАМАТА Е ЯСНА!!! Крадене, Крадене и пак Крадене!" А после бързо БЕГАНЬЕ !!!
2
години на некадърници крадци лъжци подлоги оооооо господи много мъка има в тая тъй наречена държава попаднала в зоната на балканския здрач
3
Ако не тази есен,то средата на идващата година си заминавате.Никого не е било толкова сигурно! Народът омършавя,пенсионерите си отиват от този свят незабелязано,защото просто не могат да вържат двата края със 190-200-лева.Време е да си тръгнете завинаги и никога да не се връщате на "Дондуков"-1.
4
"..Ако искаме държавата да дава повече пари на бизнеса и гражданите, тя трябва да събира повече данъци от бизнеса и гражданите..." ......и понеже ние не искаме да даваме, пък после да има да взимаме, няма да плащаме всичко, което може да спестим!!!
5
Другарко Анева не сте си изпила хапчетата или просто сте само слънчасала...
6
Но 30 юни 2018 г. е твърде далеч. Защо тази радост да не се случи до края на т.г. ? Над 80 % от хората тънат в мизерия, около 47 000 напускат страната за една година. Докато един дебелосерец в Банкя набива суджук, дърпа от асфалта и от стиропора, както твърди Валери Симеонов. Докарахме я до там, че най тъпият измежду чираците на бай Миле да ни управлява, как на не eбe човек нашата мама. В случая нянам предвид мама ни Цецка.
7
Общи приказки,каква програма като за това време от 9 години ГЕРБ на власт всичко потъва и затъва само няколко сравнения : 2005-2009 г при "лошия" Станишев пенсионерите 150лв Коледни добавки получиха, а при Бойко като беше Дянков първите години бяха 0 лева, а сега са едва 40лв и то не на всички,а до 250лв само! Станишев взе 0 лева заеми на държавата, а Бойко с 16 милиарда ни загроби 2016г заеми взети да връщат и пра пра внуците ни! 2005-2009г икономическия растеж беше 6-8% годишно, а при Бойко е мижави 0.9-2% годишно,което е едно НИЩО...
8
Мерки № 1 - 4997 ,ше крадеме и с газът си. Мярка № 4998, 2018 гас към Дубай и дим да ни няма.
9
Каква управленска програма на правителството до 2021 година бе малоумници! ТО ЩЕ ПАДНЕ ОЩЕ В КРАЯ НА 2017 г.
10
Ама , тия си въобразяват,че ще я карат до 2021 год. Хахаха
11
Гадни комунистически тролчета с петте тпола по форумите избори никога няма да спечелите.
12
Е беден като интелекта ти. Всички герберасти сте такива. Комунисти,комунизъм и изтъркан и мухлясал репертоар.Прочетете поне до половината първи том на Винету,бе..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Един пиян се прибирал вечерта и видял в една локва да се отразява Луната. Стъпил отгоре на отражението и почнал да вика: - Аз съм царят на Луната! Аз съм царят на Луната! Минал един полицай и му казал: - Добре, добре, само по-тихо... А аз сега ще викна лунохода да те прибере.

няма нови новини
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
сега
1797
четат ПИК
сега
четат тази новина
Църквата почита днес Света Мария Магдалена
x