ТОП НОВИНАТА

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Главчев създава Консултативен съвет по законодателство, проф. Герджиков ще е председател! Ето какво каза пред медията ни видният юрист

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Главчев създава Консултативен съвет по законодателство, проф. Герджиков ще е председател! Ето какво каза пред медията ни видният юрист
Дата
Дата
10641
Коментари
7
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК! Главчев създава Консултативен съвет по законодателство, проф. Герджиков ще е председател! Ето какво каза пред медията ни видният юрист

Съвсем нови промени се готвят в Народното събрание, научи ПИК от свои източници. Председателят на парламента Димитър Главчев е решил да създаде Консултативен съвет по законодателство.

Във въпросния съвет със сигурност влиза проф. Огнян Герджиков. Пред агенция ПИК той коментира за първи път създаването й.

„Да, поканен съм да участвам в Консултативния съвет. Съставът е почти готов, правилата също са определени”, заяви пред медията ни бившият служебен премиер и председател на Народното събрание в 39-тия парламент. Той допълни, че в състава влизат предимно видни юристи и университетски преподаватели.

Проверка на агенция ПИК установи, че освен проф. Герджиков, законопроектите ще бъдат редактирани и преглеждани след първо четене от комисия от  проф. Ангел Калайджиев, д-р Таня Бузева, проф. Валери Димитров, проф. Дарина Зиновиева, проф. Екатерина Матеева, проф. Лазар Груев. За момента под въпрос е името на адвокат Даниела Доковска.

Потърсен за участие е бил и юристът Пламен Панайотов, който обаче е отказал.

Припомняме, че въпросната идея беше на Михаил Миков отпреди няколко години. Той и Янаки Стоилов обаче не са били канени

Основната дейност на съвета ще е в няколко направления-конституционно право, административно и финансово право, банково, патентно, семейно, трудово и т.н. Веднъж седмично съветът ще заседава.

Видните професори ще редактират законопроектите след приемането им  на първо четене. Заключенията  му ще имат препоръчителен характер. Членовете му ще са на заплата на граждански договор към парламента.

Проверка сред настроенията на народните представители обаче показва, че не всички са съгласни. Някои приемат този съвет като цедка на законите, други пък недоволстват, че няма да се определят партийно. 

Напиши коментар »
(7)
1
И какъв ще бъде размера на заплатите им? Сигурно няма да е с две нули?
2
ОБИРЪТ НА ИНКАСОТО .....ОТ БИВШИ БАРЕТИ И НСО
3
Крайно време беше! Законодателств тип" фидосова " и сегашния ( никой не му знае името) нанесе непоправими щети!!! Тоя Главчев ме изненадва,явно не всички в ГЕРБ са прости селяндури!!!
4
Крайно време беше! Защото депутатите, събрани от " кол и въже" , с малки изключения са тотално неграмотни в правната материя. Не се съобразяват с първо с действителността и най-вече с колизията на текстове в отделните закони. Да не говорим, че докато публикуват в Д.В. едно изменение, вече гласумат следващото и се появяват закони с по 50 изменения и допълнения и пак не вършат работа.
5
Ще съкращават администрацията, а ще създават поредната паразитна формация за уреждане на заслужили и удобни хора.
6
Що не вземете да увеличите заплатите на хората, работещи там, я ще наливате в джобовете на тези съмнителни професори и професорчета?Тоя Герджиков е на всяко гърне мерудия, от всичко разбира. Що не си седне на задника и не си доразвива стихчетата за запека? Пълен кретенизъм, Главчев това ли успе да измисли???
7
Красавец е Главчев, само дето визията и усещането са за дърт лешояд
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Семейство бута току-що купената кола към сервиза. Съпругата задъхана казва: - Не мислиш ли, че имаше право този тип, който ни продаде колата? - В какъв смисъл? - Ами, когато ни каза, че колата почти не изразходва бензин.