Вход
София
Времето в София 17 o C

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Осман Октай с разкрития за служебния кабинет и предстоящите избори: Задкулисието иска да върне БСП и ДПС на власт

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Осман Октай с разкрития за служебния кабинет и предстоящите избори: Задкулисието иска да върне БСП и ДПС на власт

на 01.02.2017
4317
41
ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Осман Октай с разкрития за служебния кабинет и предстоящите избори: Задкулисието иска да върне БСП и ДПС на власт
01.02.2017
41
4317

Осман Октай е политик и политически анализатор. Той е един от основателите на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. Дълги години е заместник-председател на партията. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Ахмед Доган и за негова дясна ръка. Народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание на България. Ето как вижда той служебния кабинет и какво очаква за изборите. Осман Октай говори специално пред Агенция ПИК.

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Осман Октай: Цялото задкулисие организира фронт срещу ГЕРБ на изборите!

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Осман Октай: Цялото задкулисие организира фронт срещу ГЕРБ на изборите!

Осман Октай е политик и политически анализатор. Завършил...

на 08.11.2016

- Г-н Октай, България се намира в сложна ситуация, защото имаме служебен кабинет и предсрочни парламентарни избори на 26 март. Как гледате на кабинета на професор Огнян Герджиков?

- Първото нещо, което прави впечатление, не е добро. Визирам това, че президентът Радев, в словата си до момента, все говореше за промяна, за нови лица, за нови идеи. Именно тези негови думи му спечелиха доверието и на леви, и на десни избиратели. Нали така. С такива думи той накара над 2 милиона души да го припознаят. И сега какво… Мисля, че много голяма част от избирателите очакваха да видят именно нови лица сега в служебния кабинет. Някаква промяна. А какво получиха – едни стари политически посредници, административни посредници на модела „Кой“. Със сигурност тези хора ще останат разочаровани.

- Кои хора от кабинета визирате? До момента повечето политици се изказаха, че кабинетът е балансиран и го приеха с нужната доза доверие?

- Ще ви каже нещо лично. Баща ми на времето казваше: „Почнат ли да те хвалят сине, значи си ме предал. Ако те критикуват, значи си на моя страна, на страната на хората.“ Това съм запомнил от него. Вижте колко е просто.

Самият факт, че всички са доволни, че всички в един глас казаха, че кабинетът е балансиран… А преди това и от самия избор на генерал Радев за президент. Какво иде да рече това? Това задоволство ни показва едно – хора посредници, обслужвали досега статуквото на политическия елит, без изключение, са и продължават да бъдат доволни.

И от какво са доволни? Че няма да има ровене в мръсотиите на елита от последните години. Познавам много малко хора от кабинета, за да правя генерални заключения. Познавам професор Огнян Герджиков от времето, когато беше председател на парламента. Познавам Илко Семерджиев, когато още беше в правителството на Беров. Тогава стана кадър на кабинета. Другите не ги познавам. Самият факт, че ги лансират като специалисти, но забележете, те идват от определени кръгове, които обслужват задкулисието.

Първият прочит на кабинета не е много добър. Виждаме назначения в МВР, назначения от библиотекарския сарай, който е в координация с бивши офицери от ДС, кръгът около Цветлин Йовчев и други. Всичко това трябва да ни прави впечатление и да ни показва, че служебният кабинет е под контрола на няколко центъра на олигархични кръгове. Още навремето аз съм говорил много, че когато се съставяха листите на НДСВ през 2001 година от Стоян Ганев, Бог да го прости, с юридическите крила и с координацията и финансирането на Васил Божков.

Осман Октай: Партиите не анализираха конфликта между гражданите и политическата класа

Осман Октай: Партиите не анализираха конфликта между гражданите и политическата класа

Като слушам дебатите в деня на тревожната оставка имам...

на 16.11.2016

После се усещаше влиянието тези крила и в работата на НДСВ и така се стигна до отпадането на партията от политическия небосклон. Избирателите се разочароваха. Сега възстановяването на този елит от онова време говори, че още ще има зависимости от кръга около бизнесмена. От друга страна това, което сега се случва в Министерството на финансите, в Министерството на вътрешните работи, в Министерството на правосъдието трябва да ни напомня за модела по времето на Орешарски. Надявам се, че всичко това, което изглежда на първи прочит като посредници, употребени през годините, няма да повлияе катастрофално на прибързаните избори на 26 март.

- Защо прибързани избори... Нали чакахме да се смени властта в президентството и след това стана ясно кога ще са изборите?

- Как защо… БСП искаха избори в края на март и Радев им ги даде. Сега знаете ли какво ще стане. Много е интересно всичко, което се случва. Върховният административен съд се произнесе за машинно гласуване във всички секции. Опасявам се, че ще има много трудности при подготовката и организацията на нормални избори.

- Реално машинното гласуване няма как да стане факт във всички секции?

- Ето. Сам го казвате и посочвате капан. Това е подводен камък, който ще използва в хода на кампанията. И още един капан. Пак идва от решение на Административния съд. Става въпрос за признаването на референдума. Всичко това допълнително създава напрежение и възможности за торпилиране и оспорване на изборните резултати. Всички партии, които биха били недоволни от изборите, ще кажат – еми, няма машинно гласуване, няма пряка демокрация.

- Искате да кажете, че така ще оправдаят загубата си, защото не е спазен законът?

- Разбира се. Веднага ще почнат да говорят, че изборите не са организирани добре. Просто вече си имат готово оправдание. А на всички е ясно, че няма как да има машинно гласуване навсякъде, няма мажоритарно гласуване. Според Изборния закон, при задължителен референдум, както казват от ВАС, изборите сега трябваше да са мажоритарни. Ако се приеме, че референдумът, с тези спорни 12 000 гласа, е минал границата, то той става задължителен и трябва да влезе в сила до 3 месеца. От ноември минаха три месеца.

- Това означава ли, че служебният кабинет е миниран тотално? Реално каквото и да направи, все ще го обвиняват, че не си е свършил работата?

- Да. Но има и друго. Цялата тази ситуация, за която говоря, създава много неприятна обстановка за работа на служебния кабинет. Аз не бих се изненадал и от много сериозни заявки за реализиране на определени секторни политики, в които да не се вадят скелетите от гардероба. Да не се получи нещо ново като костинбродското изпълнение, за да се дискредитират изборите.

- Какво можем да очакваме?

- А вие не гледате ли какво се случва. Как работи прокуратурата в последно време. Колко министри се сдобиха с обвинения. Всичко това говори за подготовката на задкулисието да саботира изборния процес и отново да се докарат БСП и ДПС на власт.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(41)
1
ЩОМ СЕ ЗАДАДАТ ИЗБОРИ И ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ИЗПЪЛЗЯВАТ ДЕЖУРНИТЕ ВРАЧКИ, БАЯЧКИ ОРАКУЛИ И ПСЕВДОЕКСПЕРТИ КАТО ТОЗИ МАЙМУН И ВСИЧКИТЕ НЯКАК СИ ПРОКАРВАТ ИДЕЯТА, ЧЕ ВСИЧКИ СА ЛОШИ, А МУТРАТА Е НАЙ-ДОБРИЯ. ЩЕ ИЗПЪЛЗИ ОТ ДУПКАТА СИ И ГЕОРГИ МАРКОВ. РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ ВНУШАВАТ, ЧЕ БСП ЩЕ СЕ СЪЮЗИ С ГЕРБ, ГЕРБ И ТАКИВА КАТО ТОЗИ ШУТ ГАДАЯТ СЪЮЗ МЕЖДУ БСП И ДПС. ЦЕЛТА И НА ЕДНИТЕ И НА ДРУГИТЕ Е ЯСНА - РЕЙТИНГА НА БСП ДА ПАДНЕ И НИЩО ДРУГО. НИКОЙ НЕ ПОКАЗВА, ЧЕ РЕФОРМАТОРИТЕ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ ПРЕДИ С АНТИМУТРЕНСКАТА РЕТОРИКА И ВЕДНАГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ СЕ ЗАВРЯХА ПОД ШЛИФЕРА НА МУТРАТА И ЗАХАПАХА БЕБЕРОНАТА. ТЕ СИ КАЗАХА, ЧЕ ТОВА ГОВОРЕНЕ Е БИЛО ТРИК С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАБЛУДЯТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, Т.Е. ЗАДКУЛИСНО С МУТРАТА СА СЕ ДОГОВОРИЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И СЕГА СЛЕД ЛЪЖАТА ОТНОВО ОТИВАТ ПРИ ХОРАТА, КОИТО ПО НАЙ-ДОЛНИЯ НАЧИН СА ИЗЛЪГАЛИ. САМО ЧЕ КОЙ ЛИ ИМ ВЯРВА ВЕЧЕ?
2
Ту се скрие,ту цъфва по медиите да дрънка небивалици. В началоно му се връзвах че нещо разбира...вече НЕ!
3
Чрез пъпчивата тиква, червено-жълтите еничари на Момата и Царя, както и башибозука на Чалмата, изпълзяха от миризливите си дупки, и с помощта на червената лъжлива тутка СлаНинова, поискаха пак държавата на концесия!!!
4
АБСОЛЮТЕН ТОЧЕН АНАЛИЗ ЗАДКУЛИСИЕТО ДОКАРВА МОДЕЛА КОЙ И БСП И ДПС НА ВЛАСТ БЕЗ ДА СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА РАДАН КЪНЕВ И ХРИСТО ИВАНОВ
5
депесарите се спотайват в последно време,сигурно замислят нещо да ни прецакат.внимание памет у главу и д.у,,пе у зид
6
МНОГО ВЯРНО Е НАПИСАНОТО!! СТАРИТЕ КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ, СИНИ И ТЪМНОСИНИ АПАШИ ,ПАК СЕ ГОТВЯТ ДА НИ БАЛАМОСВАТ ГРАБЯТ И РАЗПАРЧЕТОСВАТ ДЪРЖАВАТА НИ!!
7
А с какво така наречения модел "кой" БСП и ДПС е по-лош от модела ГЕРБ.
8
ОКТАЙЧО НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕЖИВЕЕШ ЧЕ ДОГАН ТЕ ИЗХВЪРЛИ ОТ ЛАПАНЕТО В ДПС И ТИ СЛОЖИ РОГА...АРЕ СЕ СКРИИ И ВЗЕМИ СЕ ОБРАЗОВАЙ ЧЕ СИ САМО ПРОСТ ФЕЛШЕР...
9
правилни уточнения с неправилни внушения.дори и тука не вървиш.
10
Човека винаги е бил прав
11
Този го изхвърлихме още на конференцията в Кърджали през 1996г.. Как така е бил дълго време зам председател, ..когато не е бил член на център ръководство и къде е плащал ЧЛЕНСКиЯТ ВНОС Питайте го защо Кърджалийската група го свали от трибуната на конференцията през 1990г.....и на конференцията през 1993г... Питайте го ,защо през годините не са му позволявали да влиза в Кърджали,Хасково и Смолян,питайте този селски фелшер кога е бил фактор.... Питайте го може ли да различи материалите на Стойко и тези на Т.. Питайте го по кои въпроси в парламента се е изказвал,,,какво ще прави ако Стоко и Коритаров не му подготвят материали,,,какво може да каже.. Питайте го,как така е мюслюманин ,когато е атеист, както той казва,,,,смешник.... НАЙ ВАЖНОТо. Е ,,че не си е направил обрязване,,свещеният обичай,без който неможе да станеш мюслюманин,,,ТоВА беше причината той да не бъде допуснат в Южна България,,,,,А вие спрете да давате трибуна на този ДС агент вижте му досието
12
А бе че сценарият за преврата е подготвен предварително е ясно ! Чакаме ролята на съда и на Главния Масон /прокурор/ на републиката ! Само да видим как ще се опитат и до "майдан" да го докарат , во главе с Дългия Чалгар !
13
Няма угода в тая България. Дайте най накрая да се поизтрепим малко и да мирясаме.
14
а бе защо го слушате този...................ще се пръсне от яд че никой него иб..ва за нищо ......................такъв АНАЛизатор си бил и такъв ще си останеш..................просто ненужен за нищо и за никого........................скрий се някъде
15
Меемеде , дреме му на Българина , дали е Обрязан мюсюльманин или не са го резали ! Ако си мисли някой , че ако муотрежат излишното от чепа и вече ще е любимец на господа ...акъл те лъже /ако изобщо го има / Иначе е бил изхвърлен от ДПС защото друг бивш на ДС е решил ...агент Сава !
16
Вай вай ,агент осман чо би врачка,дето го изхвърлихме от дпс като парцал,,,сега го изкарват на оглед ,,,като каладжийките но никой не го иска ,,,защото е п........с и ммаззник.
17
Каквито и машинации да измислят комунистите на предстоящите избори, много скоро те отиват в небитието, защото феодална Рус, която ги създаде, ще изчезне, а с нея и червените ни крадци и никой не може да ги спаси, ни Тръмп, ни дявола...
18
Време е да изпълзят плъховете и да започнат по-сериозно манипулиране. Първият се появи. Следват Методи Андреев, Евгени Михайлов и подобни. Познато ни е вече от президентските избори. Видяхме и резултатите. Ха-ха-ха!
19
ИМА ПЛАТЕНИ ДЕЖУРНИ ХОРА, КОИТО ПРЕДИ ИЗБОРИ ИЗЛИЗАТ ОТ ХРАЛУПИТЕ И СА ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ! ТАКИВА СА ГЕОРГИ МАРКОВ, АНТОН ТОДОРОВ, МЕТОДИ АНДРЕЕВ, ОСМАН ОКТАЙ, ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ, АНТОАНЕТА ХРИСТОВА, ОЩЕ НЯКОЛКО ПОЛИТОЛОЗИ, КОИТО КАТО СЕЛСКИ РЕШАТАРКИ ХОДЯТ ОТ МЕДИЯ НА МЕДИЯ, МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА, КАТО СЛУЖАТ НА ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЯ, МАКАР, ЧЕ ТЯ Е ПРЕСТЪПНА! ХОРА, НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ, НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИ, ТЕ ЛЪЖАТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ - ЗАДНИЦИТЕ СИ ДАВАТ!
20
При този бърз и лесен достъп до информация малко е вероятно, че Президентът не е наясно какви таралежи си завира в пилотския гащеризон с някои от последните назначения. По вероятно е няКой да му ги пробутва настоятелно и той да няма възможност да се противопостави.
21
Боктай нищо не става от тебе.
22
османчо, остаря мойто момче. ввсе едни и същи ги приказваш и започна да досаждаш. добре би било да изясниш за себе си какво значи нови лица и какво експерти, доказали себе си хора, на които може да се разчита.
23
Абсолютно точен анализ. Нали гледам как се гърчат партийките по телевизиите. Това не можело,онова не било приготвено защото десетилетие не им стигнало! Редовни гласове от референдума били изхвърлени. Дали не са добавени към гласовете ЗА президента? Не бил лош модела "КОЙ". Айде бе! Вчера Шулева ни гръмна с агентурна РУСКАТА НАМЕСА осуетила продажбата на "Булгартабак". Защо чак сега ние гласуващите разбрахме ИСТИНАТА? Краднелия да излезе и да обясни ЗАЩО БКП/бсп ЗАЛАГА БЪЛГАРИЯ в полза на РУСИЯ? Агентурна чужда партия на маргиналите! Позор за България!
24
гласуваме ЗА НИКОИ избори до дупка докато случим на хора
25
затова гласуваме ЗА НИКОИ избори до дупка докато случим на хора а парите за хитрино ние бьлгарите знаем че ще бьдат откраднати ако граж сьвет не се заеме с тяхното усвояване като се изключи кмета
26
Прав е човека. Баламосват ни.
27
Искахме правителството да е както трябва, пък то стана като всеки друг път - комунист, милиционер, комунист, милиционер, ...
28
няма значение от коя партия си-дпс,герб, важното е да могат да изкарат тоя измъчен български народ от 26 и преди това години до ден днешен. нека влязат по-малко крадливи хора. нека и малко светлина за българският гражданин. да, извън бг техните депутати се грижат за народа си, а тук или всичко се командори отвън. ако е така-право куме в очите, народът да знае, а той знае, ама не всеки може да се оправи в този див свят. има скромни хора. а тарикатите, нахъсаните за тях няма проблем. те са търсени и то много извън бг. голяма е трагедията и тук и извън тук. не всичко хубаво беше през бай тошово време, ама сега какво е: проституция свръх, наркомания също, и тук и извън-работиш и не ти плащат, светът.. наопаки всичко е.. нито да имаш деца нито да нямаш, нито да имаш жена нито да нямаш, нито да имаш мъж нито да нямаш, вдявайте както на вас ви е угодно.. , ако не изходът се знае къде е, няма смисъл да се споменава два на два, нито по-дълбоко нито по широко
29
БСП + ДПС на власт? Няма нищо по-добро за хората в България. Само така те ще се обединят и ще детронират за нула време огладнелите и жадни за власт червени и турски олигарси.
30
Най-страшното, както след гражданската война в щатите, е онзи закон който освободил робите и забранил робството. Най-против този закон били същите тези изстрадали роби! Свободата им се видяла СТРАШНА. Не я искали. При робовладелеца храната и леглото били сигурни.. И Бългрария сега е в същия потрес. При бай Тошо било светлото бъдеще. А пеехме - върви народе....
31
Абе ченге, зорлем се правиш на малоумен, а не си. Нали точно червените олигарси са върхушката на престъпната мафиотска банда БСП, която по-горе хвалиш, а турските олигарси в България са бандитите на резидента на кгб в България - циганина Доган, които също по-горе хвалиш. Аре чупката бе, подлец!
32
Не си ме разбрал. Нали тези олигарси са главни действащи лица в БСП и ДПС, което означава, че народа ще детронира точно тези 2 партии ако дойдат на власт. Това е доброто за което пиша. Чакам извинение.
33
Зомбирани хора. Значи пребоядисалите се по няколко пъти комунисти са най-честните и правилни човеци в България, а останалите в БСП хора са вечните виновници и грешници. Ха кажете ми сега кои са службогонците и лакомите да грабят.
35
Къде си ти народе, тъй силен народ, къде изгуби се, къде потъна? Тъй славната ни история ти потурчи, тъй славните ни паметници, ти тъй помете, тъй прекрасната младеж, ти тъй изгони... Защо народе , защо ? За да се къпят турци и комунисти в луксозни бани, и в тях да се сапунисват с властта. Народе, Народе, тъй успяха да ти баснат главата !
36
Че то задкулисието е едно, Осман ефенди... Как става така, че съдиите от ВАС и ВКС искатбда докарат на власт РБ,и двете Българии - на Хр.Иванов и Радан, а пък другата част иска да възцари БСП и ДПС?
37
изпърдян пърдялник! за нищо не става и никой не го бръсне за слива.
38
Отаи и човек които уважавам.Ако човек овен ушите си отвори и очите и е с будна памет ида види и осъзнае че октави и прав.върне ли се бсп ще бъде +дпс.Ако се върне Боико същатата работа.има задкулистна дружа с дпс.Последния направо си работи в полза на ердоган.Ако поставят нови лица от Те и партии тте ще са само прах в очите ,а старите ще си управляват,дето е новите ще намажат.Трябва ново лице да не е уаствал в хапването отбаницата.За сега се яви един и старите участнички в бърдака го плават постоянно.Този от варна прави нещо е то на пек на всчки.страх ги е.До сега не съмгласувал.Единствения начин да ги накажа.Ако имат моят глас те ще го смятат както им е угодно.
39
Щом настъпят избори и започват да ни облъчват с всякакви простотий от различни провалили се политици.Щом като излязаха отново от дупките си като този,Евгени Бакърджиев-мавзолея,Радевци,Костовци,П.Стояновци,,Ал.Йордановци,Сол.Паси ,идр,значи работата отива отново на лапачка.Да са ви честити отново.
40
Голям страх,тресе герберчетата от втора загуба.Колкото и да си стиснат Тиквоч,трябва,да разтвориш чувала с крадени пари,но и те няма да те върнат за 3 ти път на власт.Корнелия няма да отваря "Белене"за Вас,тя ще строй АЕЦБелене .
41
wh0cd589923 finasteride no prescription
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
1010
четат ПИК
сега
четат тази новина
УМНАТА! Не правете тези 5 неща рано сутринта
x