Вход
София
Времето в София 21 o C

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Полиция и общинари замесени в кървавата схема с избиване на добитък - очевидец проговори за едва оцелелия фермер Николай Милков, пребит и хвърлен в дере

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Полиция и общинари замесени в кървавата схема с избиване на добитък - очевидец проговори за едва оцелелия фермер Николай Милков, пребит и хвърлен в дере

на 19.06.2017
2159
17
ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Полиция и общинари замесени в кървавата схема с избиване на добитък - очевидец проговори за едва оцелелия фермер Николай Милков, пребит и хвърлен в дере
19.06.2017
17
2159

Вихрен Михайлов е общественик и защитник на правата на онеправданите. След нашата първа публикация за фермера Атанас Стойков, който е малтретиран физически, а стадото му избивано, Вихрен и негови приятели са го посетили Несебър. Ето какво са видели и с какво са се сблъскали по време на престоя си там.

- Г-н Михайлов, вие сте един от многото хора, които се свързаха с нас относно сагата с фермера Атанас Стойков от Несебър, чието стадо бива избивано методично, за да напусне той територията на пасището си. Какво видяхте там?

- Нашето присъствие там се сведе до окуражаване на Наско като обществена функция, ангажирана с неговата съдба. Снимахме много. И там присъствахме на събитие на място, когато пак прободоха крава, а полицията отказа да дойде и да направи констативен протокол за щетите. Имаше един момент, в който стадото беше нервно и мучеше.

След това бикът си извика кравите. Когато се събраха всички, видях, че на една от кравите цялата задница е в кръв, а опашката й е отрязана. По-късно констатирахме, че има и прободна на един черен бик, който бе наръган в гърба, почти до смъртната точка. Ние бяхме там три дни, като през първия ден нямаше покушения, защото явно не знаеха какви сме. Имаше затишие. После Наско се обади в полицията да дойде, но те отказаха неговото обаждане.

После аз се обадих, за да ги викна, и дойдоха. Снимаха и описаха щетите. Подписахме като свидетели с моя приятел и така. После, в разговор с инспектор Матров, се разбра, че има досъдебно производство по случая за наръганите животни. Досега имаше само едно образувано досъдебно производство за побоя, който е нанесен на Атанас от лицето Петко Димитров. Той е снимал с камерата, докато го бият.

Чупят му носа, той снима, те го псуват, той снима. Става въпрос за Петко Димитров, един от терористите. И от 2015-а до 2017-а това досъдебно производство е на фаза разследване. Въпреки че има видеоматериал, който показва бияча, се води разследване срещу неизвестен извършител. Видеото е прието от съда като доказателство. Абсолютен куриоз. Но… Разследващият полицаи е Лъчезар Петков, който движи нещата и по това досъдебно производство за наръганите животни.

Това го каза инспектор Матров, който удостовери ситуацията в стадото на Наско. Разследващият е абсолютно непродуктивен, трябва да бъде отзован веднага, защото две години влачи очевидни доказателства като едно разследване по дело. Лъчезар Петков е роднина на Костадин Нищелков, общински съветник, който е част от схеми. Там са вързани роднина, милиционер, роднина, милиционер. Ситуацията е тежка, защото Атанас е сам. Животните са 40 – пуснати на свободна паша. Престъпниците са много, тотално обезпечени от полицията и прокуратура. Говорим за местни неграмотни садисти, а положението е трагично.

- Запознат ли сте с други случаи като този на Наско в други градове в България?

- Имам и друга такава защита, в която става дума за още по-големи площи земя. Става въпрос за Николай Милков в Северозападна България, село Воднянци, Видинско. Имаше над 140 животни, а сега 100 са му избити. И това е така, защото и той не влиза в схемите, в които не влиза и Наско.

Злоупотреба с общинска площ, смяна на статута на територия. Става въпрос да се вземе земя, да се вземе пасище, за да се направят върху нея фотоволтаици. Вкарваме контрабандно животни от Румъния, за да ги пратим в Кувейт. Там има също има престъпници, поставени лица, които тормозят фермерите, защото тяхната територия пречи. Има различни формулировки, чрез които един човек може да бъде тормозен.

При Атанас се опитват да изкарат, че територията му е водопойна зона, а той вади от басейнова дирекция Варна документ, че не е. При него дори и не са подавани документи, че някога е искано да се провери за води. След като се променя законът, че субсидията не се дава на животно, а на площ територия, се появяват всякакви тарикати. Промяната се прави умишлено.

Просто много хора вече искат земя, която уж ще поддържат екологично и на база това получават пари по програми. В същото време на Атанас му дават земя на някакви камънаци да си пасе животните, а другата територия, която той вече е окосил, обгрижил минава на поддръжка при бандитите. Става въпрос за организирана престъпност, в която са включени общински съветници, криминални типове, за да извършват насилия.

Николай Милков беше пребиван четири пъти. Последният път бе със счупени ребра, със смачкани пръсти, сътресение на главата, счупени зъби, бит с бухалки и хвърлен в едно дере. Как е издрапал, за да стигне до път, на който да го намерят, нямам представа. И там случаят е ясен, защото той е дал сигнал за лицата много преди това. Пак не се отчита фактическата ситуация, защото полицията не идва. Когато полицията не отчете посегателството, прокурорът няма база да повдигне обвинение. И така нищо не се случва. Жена от района на Благоевград има същите проблеми. Тя не иска да се говори, защото е уплашена. Сама е. Терорът и там е страшен. Чувал съм и за други, но само съм чувал.

- Какви мерки ще вземете?

- Ще основа Съюз за защита от посегателство и държавни репресии. Наско се превърна в моя обществена кауза. Другият път, когато отидем при Наско с приятели, няма да отидем като любители, а като ловци на престъпници.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(17)
1
А цацката нема ли да се събуди?
2
Цацаров!-това е соросоидна нападка,правосъдието е ОК.
3
Посочете ми ЕДИН "читав" главен прокурор от 1990 година насам! Дали това е случайно!
4
Как две години разследване,бе хора???? В кой век живеем ??? В страшно бунище превърнахме България ??? Европейска държава, ама с тези т,н съдебна система и прокуратура , ей на, на миризливо блато сме обърнали държавата,а ние сме изгубили всякакво достойнство !!! Надеждата ни е в ей,такива МЪЖЕ!!!! Борбени и силни , ама и те изчезват , защото алчните помиари , ги унищожават, бавно и системно !!! СТРАШНО!!!! СТАВАМЕ НАЦИЯ ИЗМЕКЯРИ !!!
5
Всички станахме помияри.. А кажеш нещо или си потърсиш правата ставаш агресивен, простак, дивак и какво ли не. Те те бият ти благодаиш ако имаш пистолет им го даваш защото несте равнопоставени и ред др,. глупости. И след като те смелят от бой тръгваш по болници и за разнообразие до полицията и така 5 - 6 год докато се гътнеш и делото хоп приключило и децата ти плащат на адвокати, лекати и подкупни магистрати. Да нация от помияри ставаме .
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Докато триумвиратът Пеевски-Цацаров-Борисов не само управлява, но и притежава тази нещастна територи, така ще е и по-зле ще става. Впрочем този сайт е част от медийното обслужване на триумвирата.
8
Нобелова награда ще вземе този учен, който разгадае , каква е причината на една толкова малка територия да се съберат всички изроди на света.
9
Ама нали за това в Испания на карта са обозначили нашата държава с името МАФИЯ.
10
Да отрежем на змията главата предлагам! Тия кокошкарски истроии се случват, защото навсякъде, във всички ръководни звена, все разни шуробаджанаци са се назначили един друг и се пазят.
11
Докато не очистиш таи мърша така ще те тормозят
12
наско,купи си пушка и трепай изродите,държава няма,начело и са само айдуци,крадат грабят взимат подкупи....гръмни един двама и никой няма да приближава стадото.....
13
Мутрагенството е заразително, какъвто вожда такова племето. Във дсяка друга държава на ЕС тези престъпници щяха вече да са в затвора, а у нас продължават да безчинстват. Човек се пита ние наистина ли сме в ЕС???
14
застреляй тия боклуци и ги остави на лисиците,те си знаят работата!или ги закопай някъде щом нема закон за тях и отърване!
15
Какво се чудите ,така е с държава магия!Сбогувахме се с България като избрахме мафия да управлява!
16
Положението, вместо да се влошава, става безнадеждно! Политическата класа и олигарсите нямат нужда от нас, уважаеми сънародници! При нормални обстоятелства това трябваше да породи революционни процеси!
17
Разградските интриганти,шефове на вътрешна сигурност в МВР си целуват взаимно хемороидите и залъгват народа със селски разследвания за по 10-20 лв.Министър Радев е загубен че позволява да го лъжат.Да изрита двамата пияници,любовчии от вътрешна сигурност и разследващия полицай ще приключи разслвдването за 20 дни или е аут от МВР
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Иванчо черпи Марийка с бонбони. - Ех, Иванчо, да знаеш каква депресия ме е налегнала... Виж дебелана съм станала, самотна съм... - Как да си дебела, бе, Марийке, я покажи... - По-добре да ти покажа къде съм самотна...

няма нови новини
Днес: 168
hot
най-четени новини в момента
сега
2303
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Благо Георгиев проговори за Гери-Никол и кога ще катурне от трона му Венци Стефанов- изповед от първо лице в "Жълтите новини"
x
Чудотворен дъжд заваля в ловчанско село
x