ИЗВЪНРЕДНО: Кюрди атакуваха турски войски, готвещи се да преминат в Ирак

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО: Кюрди атакуваха турски войски, готвещи се да преминат в Ирак

Загубите на турската армия са големи, боевете продължават

Автор: ПИК
Дата
Дата
5006
Коментари
0
ИЗВЪНРЕДНО: Кюрди атакуваха турски войски, готвещи се да преминат в Ирак

Кюрдски военни отряди са атакували тази сутрин турски войници, готвещи се за навлизане в Ирак. Според първите информации, атаката е дело на бойното крило на ПКК, съобщи агенция „Фират”.

Според агенцията, турските части са понесли сериозни загуби, а сраженията продължават и в момента. Турската армия се е подготвяла да нахлуе в Северен Ирак и да започне офанзива срещу кюрдските отряди, но е била изпреварена с контраудар.

След възобновяването на военните действия между кюрдите и турската армия през 2015 година, от Анкара официално съобщиха за 900 загинали военни и полицаи, а също така 300 цивилни лица.  

Още по темата
Масови арести на кюрди в Турция
Часовник
07:38
Турски съд осъди 111 членове на обединяваща група, която включва ПКК/СКО (Съюз на кюрдските общности). Наложени са присъди до 21 години, съобщава "Анадолската агенция". Делото срещу...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.