ИЗВЪНРЕДНО! Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО! Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация
Автор: ПИК
Дата
Дата
4765
Коментари
5
ИЗВЪНРЕДНО! Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация

Най-великият щангист за всички времена в историята на спорта - Наим Сюлейманоглу, претърпя успешна чернодробна трансплантация в Истанбул. Донор е станал приятел на легендата, чието име се пази в тайна по изрично негово желание. Легендата вече е в съзнание и с добри жизнени показатели. Той дори посрещнал лекарите, извършили трансплантацията, в стаята си в интензивното с "Добре дошли", предава Би Ти Ви.

Сложната операция, за която Сюлейманоглу бе подготвян в продължение на две седмици, е продължила осем часа. След щателни изследвания, лекарите са били одобрили 5-6 души - доброволци и всички до един, приятели на Сюлейманоглу. В крайна сметка обаче кръвната група само на един от тях е съвпаднала с тази на Наим. Спряган за донор бе и брат му Мухарем, но този вариант също е отпаднал.

Според вестник „Хабертюрк”, който пръв съобщава новината, интервенцията в специализираната клиника за трансплантации "Мемориал" в квартал Аташекир е водил д-р Камил Ялчин Полат.

"Извършихме успешна чернодробна трансплантация. Наим се чувства добре. Човекът, избрал да бъде доброволно и безвъзмездно негов донор, също е добре. Двамата са вън от опасност", казва д-р Полат.

В болницата, по заповед на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, е сформиран медицински щаб от най-добрите специалисти в страната. Най-добрите специалисти, които се грижат за здравето на самия Ердоган, са в клиника "Мемориал", за да следят за състоянието на Сюлейманоглу. При него все още не се допускат външни посетители, но из коридарите е пълно с негови роднини, бивши съотборници и приятели.

Сюлейманоглу – трикратен олимпийски, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион бе от няколко дни в клиника „Мемориал”, където го подготвяха за трансплантанциаята. По-рано тази сутрин той претърпя и манипулация на бъбреците, информира пресата в южната ни съседка.

Диагнозата на Наим Сюлейманоглу бе чернодробна цироза. Той е живял с нея от години като не е искал тя да става публично достояние.

Още по темата
ДОБРА НОВИНА! Намериха донор за Наим Сюлейманоглу, трансплантацията започва
Часовник
17:43
Наим Сюлейманоглу вече има подходящ донор за чаканата чернодробна трансплантация. Това съобщава турското издание "Хюриет", цитирано от интернет сайтове в южната ни съседка. Пред руски меди брат му...
Напиши коментар »
(5)
2
Чудесно! А за обикновеният човек дали ще се впрегнат толкова редурси? Едва ли...
3
Не се предавай Шампионе! Аллах да бди над теб!
4
При чернодробна трансплантация няма как донорът да е и той "добре", както пише по-горе. Става въпрос за бъбречна такава и съответно жив донор на бъбрек. Явно. Браво за всичко хубаво, което става! След всичко лошо.
5
Лека пръст на донора.със сигурност са разфасовали някои клет бежанец? АМИН.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Вървят полицай и свещеник и се оплакват един на друг какви тежки времена са настанали. Изведнъж гледат, че двама се бият. Полицаят искал да ги арестува, обаче попът го спрял:
- Още не му е времето, синко, почакай!
Двамата продължили да се бият, а попът през цялото време удържал полицая. Най-накрая единият от биещите се паднал мъртъв.
Свещеникът:
- Ето сега е моментът - да вървим! Единият е за теб, а другият е за мен…