ТЕМА

ИЗВЪНРЕДНО! Мика Зайкова разби пенсионната система – само богатите ще получават пенсии, това е истината

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО! Мика Зайкова разби пенсионната система – само богатите ще получават пенсии, това е истината
Автор: ПИК
Дата
Дата
69128
Коментари
19
ИЗВЪНРЕДНО! Мика Зайкова разби пенсионната система – само богатите ще получават пенсии, това е истината

Само богатите ще получават пенсии, това е истината. Другите не е сигурно дали ще стигнат до тази възраст. Това обяви пред БНТ главният експерт от КТ „Подкрепа“ Мика Зайкова.

„331 лева е средна пенсия, а 562 лева е минималната сума, за да оцеляваш. 80% от 2 млн. пенсионери получават под 400 лева. Сега 1 288 000 пенсионери ще получат 40 лева за Великден. За 20 век пенсионирането беше перлата в короната на цивилизацията , а сега пенсионирането е мечта. Трудно е да си мислиш, че ще станеш пенсионер. Само богатите ще имат възможност да се пенсионират. Просто у нас нещата са сбъркани. Ето ви и пример. 1000 евро получаваш във Франция като заплата, взимаш 700 евро пенсия. 1000 лева у нас заплата – ще получите 350 лева пенсия. Това е истината. Пенсионерите у нас са кофти“, обясни тя.

Още по темата
Изплащат по 40 лева за бедните пенсионери
Часовник
09:11
Започва изплащането на пенсиите за месец декември като най-бедните пенсионери ще получат и коледна добавка от 40 лева. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции започва днес, 7 декември, и ще...
Напиши коментар »
(19)
1
Журналистите, стига сте канили подобни изкукуригали пенсионери. На всички е ясно, че скоро ще станем страна №1 в света по умиращи на работното място. С тази социална полита - няма какво друго да се случи
2
Тази ;експертка; е на 74 години. Защо получава пенсия и продължава да заема място, за млад човек, който е образован и безработен. Около мен има познати, които продължават да работят и да вземат пенсия....Моля отстъпете място на млади специалиси
3
Ми ти си расла на препинателни знаци скъпа.
4
Такива като Мика ще ни докарат нови бунтове, без тенджери и тигани само капака.
5
Македония и Албания имат по- малък брутен продукт на човек, а минималните пенсии са два пъти по- големи. Това означава, че 50 процента от пенсиите в България КОЙ ги краде.
6
А ти скъпа си расла само на пуканки
7
В МОМЕНТА ИМА ХИЛЯДИ ХОРА НАД 60 ГОДИНИ БЕЗ ПЕНСИЯ. НЕ ГИ ИСКАТ И НА РАБОТА. КОЙ МИСЛИ ЗА ТЯХ? ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ПРИХОДИ.
8
Мен Зайкова ми е симпатична ама може ли да говори такива неща, ще уплаши хората.
9
щом ще има само за богатите престанете да си плащаме пенсионите осигоровки да видим от къде ще има пари за богатите
10
Българи питайте се как се построиха стотици хотели по черноморие и планини, откъде са парите ? Питайте се къде отидоха средствата от фалшивата приватизация. Защо политиците избягват да се прави одит на прехода? Е там са парите на всички нас. А вие като спите дълбок зимен сън така ще е, хак ви е. Истината е че трябва пушка да гръмне....така ще започне промяната. А другото е са залъгалки за бодалите, а те са милиони на тази територия.
11
която се води в България, резултатите ги виждате сами. 1/3 от българите живеят в чужбина. Самия модел с осигуровките е сбъркан. Тези ,които внасят осигуровки вземат ниски пенсии. Най-големи пенсии получават държавните служители, военни и полицаи, за които никой не знае колко държавата е внесла, а за тях се вземат пари от общия пенсионен фонд. На практика държавата поддържа само тези, които са били на власт, или тези, които са пазили власт имащите.
12
„331 лева е средна пенсия, а 562 лева е минималната сума, за да оцеляваш. 80% от 2 млн. пенсионери получават под 400 лева. !?!? PAK GLASUVAJTE ZA TEZI GROBARI
13
Трудно се свиква на глад. ГЕРБ работи за гражданите, както виждате и усещате. Оня ден, в Ямбол избиратели срещу 20 лева се срещнаха с кандидата за депутат Бойчо Методиев. Те му се оплакаха, че нямат пари за хляб, а той им се оплака, че неговата заплата била най ниската от тези на колегите му в ЕС. Е, как да не eбeш майка му на такъв дивак.
14
В БЪЛГАРИЯ ИМА ХОРА КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИЯ БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ--това справедливо ли е........ДАЛИ СА МНОГО ИЛИ МАЛКО НО ГИ ИМА--ДАЖЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ГОЛЯМА ПЕНСИЯ ОТ ХОРА КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ....ДА СЕ БЛАГОДАРИ НА другаря ИВАН КОСТОВ ЗА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.....НА ДЯНКОВ ЗА ТОВА ЧЕ ДОСЪСИПА НОИ.....И АЗ ИСКАМ ДА ПОЛУЧАВАМ СПРАВЕДЛИВА ПЕНСИЯ--ВЪРХУ ОСИГУРОВКИТЕ МИ....НЕ ОТ МОИТЕ ОСИГУРОВКИ ДА СЕ ДАВАТ НА ТЪРТЕИ....
15
пълна и тотална приватизация на сделките и на съд костов защо съсипа земеделието наяди ли се на силозите и сделките си глен ли си още
16
След комунистите и трева не расте! Всичките министри на труда са били вси комунисти синдикалисти или чалми! Сраднелия въведе швейцарското правело, и ни обеща швейцарски пенсии, ха ха ха да ама не каза госпожа лъжа!
17
Да не внася осигуровки а да лапа
18
ТОВА ЧЕ МНОГО ХОРА НЯМА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ, СЕ ДЪЛЖИ НА БАНКЯНСКИЯ НЕКАДЪРНИК И БАНДАТА МУ. ТЕ ГЛАСУВАХА ВЪЗРАСТ 65 ГОДИНИ И ЗА ЖЕНИТЕ И МЪЖЕТЕ, ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ ДОСТИГНЕ ДО ПЕНСИЯ. ДАЖЕ СЕ ХВАЛИ НАГЛЕЦА.
19
Не знам защо Борисов Ви е виновен,не че и той няма трески за дялане,но...Дошлите на власт през 1944г. комунисти окрадоха златния пенсионен фонд.Те поставиха началото на фалита на пенсионната ни система.Иван Костов намали пенсиите с 50% и те тръгнаха по нанадолнището.Това са основните виновници.Пенсионер съм с над 30г.трудов стаж и стипендия(пенсия)под 300лв.Бог да ни пази и да се радваме,че все още сме живи!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Мъже, помнете! Жената трябва да има пълен гардероб с дрехи, за да не може да се помести там любовник...