ИЗВЪНРЕДНО! Председателят на ВАС Георги Колев обори тезата на Радев за избора на Георги Чолаков

Само в ПИК
ИЗВЪНРЕДНО! Председателят на ВАС Георги Колев обори тезата на Радев за избора на Георги Чолаков
Автор: ПИК
Дата
Дата
5954
Коментари
6
ИЗВЪНРЕДНО! Председателят на ВАС Георги Колев обори тезата на Радев за избора на Георги Чолаков

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев не се съгласи с тезата на президента Румен Радев - че е било най-логично следващият Висш съдебен съвет да избере негов наследник. Все още няма указ на държавния глава, след като ВСС преди седмица избра Георги Чолаков за поста, съобщава БНТ.

"Не намирам основание в такъв аргумент, но в крайна сметка не аз решавам. Не мисля, че ще има блокиране на работата, защото тя се върши от много колеги, повече от 88 човека. Всеки си върши работата, тя не се блокира лесно, но определено организацията на работа би пострадала", заяви Георги Колев.

Колев припомни, че ако предложението бъде върнато - то подлежи на прегласуване. Конституцията позволява на държавния глава веднъж да върне избрания от ВСС. Ключов е въпросът дали президентът Радев ще изчака да изтече мандатът на сегашния състав на съвета на 3 октомври. Още повече, че няма предвиден срок.

Назад във времето има и подобен прецедент. През 98-а година Петър Стоянов връща избора на Бойко Рашков за главен прокурор, след като се сменя съставът на ВСС. Тогава новите кадровици обявяват нова процедура и избират Никола Филчев. Ако има нов конкурс, заради заложените срокове, той едва ли ще приключи до края на мандата на Колев, който не се нае с прогнози дали очаква президентът да върне избора.

"Ако това евентуално се случи, знаете има режим на повторно гласуване и ако отиде при новия състав на ВСС - ще бъде там", заяви Колев. „

 

 

Още по темата
Георги Чолаков е новият председател на ВАС
Часовник
16:19
Пленумът на Висшия съдебен съвет избра за председател на Върховния административен съд Георги Чолаков. За него гласуваха 20 членове на ВСС, а за неговия опонент Соня Янкулова - 5. Кандидатурата на...
Напиши коментар »
(6)
1
В текста на статията няма никакво оборване. Само опасения. При това има преценет вече. Защо заглавието противоречи на съдържанието? Помиярска работа.
2
ПРЕЗИДЕНТА СЕ ПРИДЪРЖА ЗДРАВО КЪМ КОНСТИТУЦИЯТА И ТОВА, КОЕТО ПРАВИ Е НЕГОВО ПРАВО, КОЕТО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОСПОРВА. ВСИЧКИ ОПИТИ НА ЖУРНАЛИСТИ ОТ МЕДИИТЕ БЛИЗКИ ДО МУТРАТА ДА ВКАРАТ ПАДЕВ В ОБЯСНЕНИЕ ЩЕ ПРЕТЪРПЯТ ПРОВАЛ. ДОРИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КАЗА, ЧЕ ТОВА Е ПРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА И НЯМА ДРАМА. ИНАЧЕ ДНЕС ЯВНО НА пИк МНОГО ИМ Е ДОМЪЧНЯЛО ЗА РУМЕН РАДЕВ, ИЛИ СА ПОЛУЧИЛИ ТРАНШ ОТ БАНКЯ И ЦЯЛ ДЕН БЪЛВАТ ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ ПО АДРЕС НА ПРЕЗИДЕНТА. МНОГО СЕ УПЛАШИХА ОТ ОПГ ГЕРБ ДА НЕ БИ ПРЕЗИДЕНТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА НАЗНАЧАВА ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА И ТОВА ИМ ЛИЧИ ОТ 100 КИЛОМЕТРА.
3
...не видя ли как пъпчивия се насра с ветото? Иска да командва фатмака, ама това не му е армията. Навсякъде се дъни селския бек...а и му се отдава да го прави! И знаеш ли защо? Ами...защото е...селски бек.
4
за колко сребърника продаде честта на журналиста!
5
Селски....ама бек!
6
личи му че страда фатално от чернодробно забодяване с фатален изход-вижте тъмнтите кръгове около очите-явен признак на цироза от алкохолизъм!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.