ИЗВЪНРЕДНО! Светия синод подкрепя призива на ПИК и интелектуалците за забрана на гей парада. Владиците: Хомосексуализмът е грях! Вижте цялото писмо

ЧАС ПИК

ИЗВЪНРЕДНО! Светия синод подкрепя призива на ПИК и интелектуалците за забрана на гей парада. Владиците: Хомосексуализмът е грях! Вижте цялото писмо

15679
на 26.06.2015
ИЗВЪНРЕДНО! Светия синод подкрепя призива на ПИК и интелектуалците за забрана на гей парада. Владиците: Хомосексуализмът е грях! Вижте цялото писмо
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Гей парадът, насрочен за събота, е пропаганда на хомосексуалността, обяви в изявление на сайта си Българската православна църква.

препоръчано

Владиците подкрепят официално призива на ПИК за забрана на шествието от "София прайд", което разделя хората и проповядва неестествени сексуални практики.

Светият синод стои и зад писмото до столичната кметица Йорданка Фандъкова, в което се иска спиране на гей парада, подписано от актьорът Павел Поппандов, политиците Валери Симеонов и Волен Сидеров, издателите Светлана Шаренкова, Петьо Блъсков, Недялко Недялков и Юлий Москов, професорите Стоян Денчев и Евгений Сачев (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Вижте пълния текст на изявлението: 

В отговор на множество запитвания и тревожни сигнали по повод организирания на 27 юни гей-парад, Светият Синод оповестява, че многократно заявяваната през годините принципна позиция на БПЦ по повод тези прояви остава непроменена.

Нашето неотменимо убеждение е, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното.

Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното Писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа „Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно” (1 Кор. 6:12).

Православната църква счита за свой неизменен дълг да свидетелства за истината и утвърждава традиционните нравствени ценности като основа за личния и обществен морал. Тези ценности са богоустановени и неизменни, валидни за всяко време и всяко място и спекулирането с някакви „модерни” и „нетрадиционни” стандарти за човешката сексуалност и морал са неприемливи за православните християни и за мнозинството български граждани. Църквата решително осъжда всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като „норма”, като повод за гордост и „пример” за подражание.

Българската православна църква подкрепя оповестеното Открито писмо до кмета на Община София Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей-парад в българската столица и призовава общинските власти да се вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани.

Светата Православна църква отправя гореща молитва към всеблагия Бог, Който не иска смъртта на грешника, „но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив” (Йез. 33:11), да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие. Амин!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК