ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров с горещ коментар за екшъна в Асеновград

Темида

ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров с горещ коментар за екшъна в Асеновград

30160
на 29.06.2017
ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров с горещ коментар за екшъна в Асеновград
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

9 души са задържани и на тях ще им бъдат повдигнати обвинения и ще им бъде поискан арест. Всички са задържани във връзка с напрежението в Асеновград, породено от нападението на група роми над деца от клуба по кану-каяк. Днес главният прокурор Сотир Цацаров направи изявление по случая. По-късно се очаква да има среща на обществеността с представители на полицията и общинското ръководство. Вътрешният министър Радев също ще направи изявление по случая, съобщава БГНЕС.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Цацаров поиска ясно да каже на гражданите на Асеновград, че прокуратурата ще свърши своята работа. Обвиненията към деветимата ще бъдат за хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. „Това са всички девет, които са установени до този момент. И в момента текат разпознавания, ако тези разпознавания установят още лица и тези лица ще трябва да ходят в ареста”, заяви главният прокурор. Обвинител номер едно подчерта, че и полиция, и прокуратура изпълняват законовите си правомощия, но помоли случващото се особено в Асеновград да не се използва за политически и за други цели.

„Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със снет имунитет: Не звънете на районния прокурор по нощите, не звънете на районния прокурор на Асеновград през деня, не твърдете, че полицията и прокуратурата спят или, че изпълняват политически поръчки. Моля ви, не използвайте всичко онова, което става за политически цели. Ако го използвате и прекрачите границата на закона, ще последват адекватни действия от нас”, каза Цацаров.

Преди време главният прокурор поиска имунитета на депутата от БСП за купуване на гласове. Генов е от Асеновград и изборният му район е именно Пловдив област.

„Трябва да е ясно едно, родителите на пострадалите деца и въобще пострадалите, ще получат пълната справедливост в рамките на закона. Ние не може да действаме по друг начин, освен да искаме задържане на тия вандали. А тия вандали трябва да разберат, че има закон и че не може да се действа като в племенния строй. Но има и още нещо: Не бива ромското население да бъде плашено, че едва ли не ще бъде подложено на необосновани репресии. Никой няма да атакува ромската махала в Асеновград, но виновните ще понесат наказанията си”, подчерта Цацаров. Вчера стана ясен побой, нанесен над полицай в Борован.

Цацаров съобщи, че лицата са задържани и предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест от съда. „Ще се действа абсолютно безкомпромисно към всеки, който си позволи подобни нарушения на обществения ред. Няма да има компромис никому”, категоричен е Цацаров. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК