ИЗЛАГАЦИЯ! На трети март ще веем китайски и турски трикольори с розово, а не червено

Само в ПИК
ИЗЛАГАЦИЯ! На трети март ще веем китайски и турски трикольори с розово, а не червено
Автор: ПИК
Дата
Дата
5677
Коментари
0
ИЗЛАГАЦИЯ! На трети март ще веем китайски и турски трикольори с розово, а не червено

Китайски трикольор с розово вместо с червено ще веем на наближаващия Трети март. Фалшивите китайски знамена обикновено имат розово или смесица от други цветове вместо традиционното червено, коментираха експерти, цитирани от "Телеграф"..

Така често червеното розовее, а зелено синее. Причината е, че те се изработват по различни критерии, а не по родните стандарти. Собственикът на една от малкото лицензирани фирми у нас за шиене на знамена Любомир Божинов коментира, че има стандарти за вида плат, нюанса на цветовете и размерите. Според него не е проблем, че се внасят трибагреници от Турция и Китай, но трябва просто тези, които ги поръчват, да задават на тамошните производители критерии и стандарти. Той заяви, че фалшивите китайски трибагреници, които заливат пазара ни за Трети март, се продават двойно по-евтино от оригиналните български знамена, изработени според изискванията на закона. „Поръчка за знамена специално за 3 март засега няма, въпреки че отдавна беше време да се направят”, коментира той. По думите му трибагреници се търсят за мероприятия като годишнината от обесването на Васил Левски. Въпреки това преди дни децата, които стояха на караул пред Паметника на Апостола в столицата, нямаха знамена. Затова шефът на фирмата за оригинални флагове им занесъл две стойки с трибагреници. Божинов коментира, че много хора, които поръчват знаме, искат и герб на него. Според българското законодателство обаче на трибагреника няма герб.

Масово във форумите нашенците търсят фирма, която да изработи знамена с герб на България. В коментарите пък се обяснява, че оригиналното знаме няма такъв. Флаговете, които се предлагат от родните търговци в интернет, са на цени от 4 до 12 лева в зависимост от размера, показва проверка в сайтовете. Големите знамена, които са над 160 сантиметра, са от 12 до 16 лева. В интернет могат да се намерят и луксозни флагове от сатен със златни ресни, като за размери от 90 на 150 см цената е 80 лева.

На едно пък популярните хартиени знамена са по 35 стотинки за брой, като се предлагат в пакет над 1000 броя.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Бих искал да се оженя за вашата дъщеря.
- Достатъчно обезпечен ли сте, за да издържате семейство?
- Мисля, че да.
- Хубавичко си помислете, все пак ние сме 5 човека.