Изнасяме 3000 овце в Турция до края на годината

Само в ПИК
Изнасяме 3000 овце в Турция до края на годината
Автор: ПИК
Дата
Дата
2014
Коментари
5
Изнасяме 3000 овце в Турция до края на годината

България ще изнесе в Турция над 3 000 овце до края на годината. Това прогнозира пред БНР Бойко Синапов, председател на Националната асоциация "Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. Точното количество ще стане ясно през пролетта. Търговията с животни с югоизточната ни съседка стана възможна, след като от Анкара премахнаха забраната за нея. 

 Според Синапов, южната ни съседка има голям интерес към родопските породи и това, на практика, отваря пътя на животновъдите от района на Кърджали.

 

Те плащат добри цени за добра стока! Съобразявайки се с техните искания, ние ще предвидим определен брой женски животни, които няма да допуснем да отидат за клане, а ще ги предоставим за техния пазар и тяхното търсене, заяви той.

 

България е готова да изнася в Турция още говеждо и шилешко месо. Предстои турските ветеринарни власти да инспектират на място нашите кланици.

 

Те държат в кланиците, където ще се колят говеда и телета, да не се колят прасета. Ние имаме готовност от страна на държавата, уточни Синапов.  Интерес към износ на месо проявява и Катар.

 

Напиши коментар »
(5)
1
Голяма новина голяма износ. Делянчо Добрев си даде обществени поръчки за 100 милки в Хасково.... тука ми пишете за 3000 овци..
2
чакат още 1000 000 овце от южна България
3
Бря, голяма новина! Щели сме да изнесем 3000 овце в 80 млн. Турция! Проста аритметика: 3000 х 200 ( примерно ) = 600 000 лева. Това що за бизнес е, че тиражирате кой знае какво е станало? Подпишете договори за 600 млн. да речем, па да си струва
4
Добра новина ако са от кошарата на Позитано 20. Дано да за да заминат с пастира си.
5
Да има да се хвали ТИКВАТА,но ще сложи и няколко НУЛИ .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Майката към синчето си :
– Всяка твоя беля е бял косъм в косата ми…
Синът поглежда към белокосата си баба.
– Като гледам, като млада и ти не си била цвете…