БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗНЕНАДА! Ани Салич и Мая Манолова стават съседи на старчески дом

Само в ПИК
ИЗНЕНАДА! Ани Салич и Мая Манолова стават съседи на старчески дом

Голямата сграда ще изникне до вилите на двете в пернишкия Бевърли Хилс

Автор: ПИК
Дата
Дата
6131
Коментари
0
ИЗНЕНАДА! Ани Салич и Мая Манолова стават съседи на старчески дом

Столичната фирма „Хоспис София 11“ ЕООД предвижда откриване на Дом за възрастни хора с увреждания в пернишкото село Рударци. Хосписът ще се намира близо до центъра на селото, което е сред най-харесваните в региона не само от перничани, но и от столичани. То е известно с минералната си вода, чистия въздух и красивата природа. Освен това селото се намира само на 7 км от Перник и на 16 км от София, съобщава „Струмабг“.

Инвеститорът е избрал съществуваща сграда над градския плаж. Тя ще бъде изцяло ремонтирана. Според местните преди време е била собственост на медици, които най-вероятно са продали сградата на столичната фирма. РИОСВ предстои да извърши оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони по закона за биологичното разнообразие. Едва след приключване на тази процедура може да стартира реализиране на намерението.

Рударци е сред най-популярните селища за летен отдих в Пернишко. Минералният плаж събира в горещините стотици перничани и столичани. Вили и къщи в селото имат Мая Манолова и Ангел Найденов, бизнесменът Спас Русев, журналистката Ани Салич, Христо Ковачки, журналистката Милена Милотинова и съпругът й, общинският съветник Димитър Колев, Едвин Сугарев, генерал Любен Гоцев, бившите министри от кабинета "Костов" Иван Нейков и Георги Ананиев. Хората в Рударци отдавна са свикнали с известните личности и на никого не правят впечатление. Приемат ги просто като съседи, а заради тях наричат селото пернишкия Бевърли Хилс.

Още по темата
Разкриха нелегален старчески дом в София
Часовник
14:16
Нелегален старчески дом гледа без какъвто и да било контрол възрастни хора срещу 650 лева на месец. Той действа от 2 месеца, но няма регистрация нито в Агенцията за социално подпомагане, нито в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

В затвора лежат двама мъже - единият за кражба на часовник, а другият за кражба на крава. Крадецът на кравата решил да се избъзика с крадеца на часовника. Попитал го: - Колко е часът? - и се усмихнал ехидно. Другият погледнал лявата си ръка и на свой ред казал: - Часът ли колко е? Ами време е да издоиш кравата...