БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...

Само в ПИК
ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...
Автор: ПИК
Дата
Дата
57160
Коментари
3
ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...

Училище "Отец Паисий" в Кресна пази спомена от близнаците Николай и Георги Цветини и от братята Васил и Георги Илиеви. За ози малкоизвестен факт съобщава струмаком. Старите жители на града, сред които и техни съученици, разказват, че близнаците Цветини дошли в Кресна и се записали в първи клас, след като баща им Мирчо бил разпределен да служи и работи в местото военно поделение. Братята Георги и Васил Илиеви, които са родени в Кюстендил, учили в кресненското училище, тъй като баща им Андрей е от Кресна и живеели там.

Още от деца близнаците Цветини и братята Илиеви били приятели, луди глави, спортисти, буйни деца. Ники Цветин бил най-кротък от всички.

Негов най-близък бил Васил Илиев, били като братя. Другарката Славчева е била жената, която успявала да се оправи с палавите Васил и Георги Илиеви и Георги Цветин. И четиримата не наблягали на ученето, макар че били умни момчета, разказват техни съученици. Били непрекъснато с топката и се борили на тревата в двора на училището. Започнали първи клас в старото училище на Кресна, после се преместили в новото, изградено на терена на старите гробища.

От деца обаче Цветини и Илиеви били неразделни.

Разделили се, когато бащата на Васил и Георги - Андрей, се разболял и починал. Майка им Невена взела трите си деца, братята и сестра им Марияна, и отново се върнала в родния си град Кюстендил. В шести клас бил Васил, а Георги в пети.

В Кюстендил те продължили образованието в спортно училище. А братята Цветини, когато свършило разпределението на баща им в поделението в Кресна, се върнали в родния им град Разлог, където и до днес живеят родителите им. Така пътищата на приятелите от детинство се разделят.

Георги и Васил стават известни борци. А Георги дори републикански шампион по борба...

През 1983 г. Георги Илиев е регистриран от милицията за кражба, три години по-късно е осъден на 11 години затвор за участие в групово изнасилване на германка, което прекратява спортната му кариера.

През 1991 г. е освободен предсрочно и е задържан отново година по-късно за фалшификация на документи. Брат му Васил продължава със спортната си кариера, докато Георги прекъсва състезателната си дейност.

Приятелите им детинство - близнаците Николай и Георги, завършват средно образование в Разлог, където баща им вече е шеф на местното военно поделение. И двамата са добри ученици и спортисти. Приети са в София, за да учат във Висшия институт по физкултура /ВИФ /, където отново се срещат с приятелите си Васил и Георги.

Така в първите години на демокрацията Ники Цветин и Васил Илиев създават страховитата застрахователна компания "ВИС -2". Двамата се допълват взаимно. Цветин изключително умен и комбинативен, Васил, човек на риска, смелчага и страшно креативен.

В групата се включват и братята им, техни приятели от студентските години, роднини от Кресна и Кюстендил. През 1992 година обаче братът на Николай Цветин, Георги загива при автомобилна катастрофа край Бяла Слатина. Николай понася много тежко смъртта на брат си. По късно убиват и Васил Илиев Така Цветин става много близък с Георги Илиев, двамата заместват в общуването си загиналите си братя.

През тежките и страшни години на ВИС 2, побоища, разстрели, отвличания, изнудвания, както казваше приживе Георги Илиев, те помъдрели и от "мутри станали бизнесмени ". Създават ВАИ холдинг, който оглавява мозъчният тръст Николай Цветин.

Компанията започна да развива сериозна и легална дейност. От 4-имата Николай Цветин единствен оцеля през годините. Братята Илиеви бяха убити, а Георги Цветин загина при катастрофа, за която също казват, че е била предизвикана умишлено, но нищо не се доказа. Днес Н. Цветин е успешен бизнесмен. За него казват, че е успял заради умереността си във всичко, което е правил, изключителния си ум и находчивост и фактът, че никога не е излизал извън контрол.

За останалите трима това не може да се каже. Цветин е успешен бизнесмен, семеен, който не рядко прескача в родния си град Разлог, за да посети роднините си. А от рода Илиеви в Кресна почти всички са в София, подпомогнати от братята Васил и Георги Илиеви, братовчеди, чичовци на Илиеви, днес са известни бизнесмени, които развиват бизнеса, създаден им от братята, в първите години на демокрацията.

Напиши коментар »
(3)
1
А ПОЛИЦАЙТЕ ПАРДОМ МИЛИЦИОНЕРИТЕ КАКВО ПРАВЕХА ЯЙЦАТА ЛИ КРЕПЕХА КОГАТО СЕЛСКИТЕ МУТРИ КАТО УНИЩОЖАВАХА ПРЕДПРИЕМЧИВОСТА НА ЧЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ....... БОНСОВИ ПОЛЯНИ АКО МОГАТ ДА ГОВОРЯТ .... НЕ ВИ Е СРАМ !!!!!!!!!!!! ОРБИТА АКО МОЖЕ ДА ГОВОРИ ПРОСТ БЪЛГАРСКИ НАРОД . ОПРАВИХА ТОТОТО НА КОМУНИСТИТЕ И ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.
2
Стига сте писали тъпи снатии за престъпници-трупове не направили нищо добро за България. Това ли ви е идеала за човещина и морал?
3
тия бяха на комунистите и държавна сигурност платени бахтичи
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Жена се оглежда в огледалото и казва на мъжа си: - Днес бях на лекар и той ми каза, че гърдите ми са като на двадесетгодишно момиче. - А за петдесетгодишния ти задник нищо ли не каза? - Не! За теб изобщо не стана дума...