БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...

Само в ПИК
ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...
Автор: ПИК
Дата
Дата
58468
Коментари
3
ИЗНЕНАДА! Даскали от училище в Кресна, отгледало основателите на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви, проговориха! Какво и кога ги е разделило с близнаците Цветини...

Училище "Отец Паисий" в Кресна пази спомена от близнаците Николай и Георги Цветини и от братята Васил и Георги Илиеви. За ози малкоизвестен факт съобщава струмаком. Старите жители на града, сред които и техни съученици, разказват, че близнаците Цветини дошли в Кресна и се записали в първи клас, след като баща им Мирчо бил разпределен да служи и работи в местото военно поделение. Братята Георги и Васил Илиеви, които са родени в Кюстендил, учили в кресненското училище, тъй като баща им Андрей е от Кресна и живеели там.

Още от деца близнаците Цветини и братята Илиеви били приятели, луди глави, спортисти, буйни деца. Ники Цветин бил най-кротък от всички.

Негов най-близък бил Васил Илиев, били като братя. Другарката Славчева е била жената, която успявала да се оправи с палавите Васил и Георги Илиеви и Георги Цветин. И четиримата не наблягали на ученето, макар че били умни момчета, разказват техни съученици. Били непрекъснато с топката и се борили на тревата в двора на училището. Започнали първи клас в старото училище на Кресна, после се преместили в новото, изградено на терена на старите гробища.

От деца обаче Цветини и Илиеви били неразделни.

Разделили се, когато бащата на Васил и Георги - Андрей, се разболял и починал. Майка им Невена взела трите си деца, братята и сестра им Марияна, и отново се върнала в родния си град Кюстендил. В шести клас бил Васил, а Георги в пети.

В Кюстендил те продължили образованието в спортно училище. А братята Цветини, когато свършило разпределението на баща им в поделението в Кресна, се върнали в родния им град Разлог, където и до днес живеят родителите им. Така пътищата на приятелите от детинство се разделят.

Георги и Васил стават известни борци. А Георги дори републикански шампион по борба...

През 1983 г. Георги Илиев е регистриран от милицията за кражба, три години по-късно е осъден на 11 години затвор за участие в групово изнасилване на германка, което прекратява спортната му кариера.

През 1991 г. е освободен предсрочно и е задържан отново година по-късно за фалшификация на документи. Брат му Васил продължава със спортната си кариера, докато Георги прекъсва състезателната си дейност.

Приятелите им детинство - близнаците Николай и Георги, завършват средно образование в Разлог, където баща им вече е шеф на местното военно поделение. И двамата са добри ученици и спортисти. Приети са в София, за да учат във Висшия институт по физкултура /ВИФ /, където отново се срещат с приятелите си Васил и Георги.

Така в първите години на демокрацията Ники Цветин и Васил Илиев създават страховитата застрахователна компания "ВИС -2". Двамата се допълват взаимно. Цветин изключително умен и комбинативен, Васил, човек на риска, смелчага и страшно креативен.

В групата се включват и братята им, техни приятели от студентските години, роднини от Кресна и Кюстендил. През 1992 година обаче братът на Николай Цветин, Георги загива при автомобилна катастрофа край Бяла Слатина. Николай понася много тежко смъртта на брат си. По късно убиват и Васил Илиев Така Цветин става много близък с Георги Илиев, двамата заместват в общуването си загиналите си братя.

През тежките и страшни години на ВИС 2, побоища, разстрели, отвличания, изнудвания, както казваше приживе Георги Илиев, те помъдрели и от "мутри станали бизнесмени ". Създават ВАИ холдинг, който оглавява мозъчният тръст Николай Цветин.

Компанията започна да развива сериозна и легална дейност. От 4-имата Николай Цветин единствен оцеля през годините. Братята Илиеви бяха убити, а Георги Цветин загина при катастрофа, за която също казват, че е била предизвикана умишлено, но нищо не се доказа. Днес Н. Цветин е успешен бизнесмен. За него казват, че е успял заради умереността си във всичко, което е правил, изключителния си ум и находчивост и фактът, че никога не е излизал извън контрол.

За останалите трима това не може да се каже. Цветин е успешен бизнесмен, семеен, който не рядко прескача в родния си град Разлог, за да посети роднините си. А от рода Илиеви в Кресна почти всички са в София, подпомогнати от братята Васил и Георги Илиеви, братовчеди, чичовци на Илиеви, днес са известни бизнесмени, които развиват бизнеса, създаден им от братята, в първите години на демокрацията.

Напиши коментар »
(3)
1
А ПОЛИЦАЙТЕ ПАРДОМ МИЛИЦИОНЕРИТЕ КАКВО ПРАВЕХА ЯЙЦАТА ЛИ КРЕПЕХА КОГАТО СЕЛСКИТЕ МУТРИ КАТО УНИЩОЖАВАХА ПРЕДПРИЕМЧИВОСТА НА ЧЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ....... БОНСОВИ ПОЛЯНИ АКО МОГАТ ДА ГОВОРЯТ .... НЕ ВИ Е СРАМ !!!!!!!!!!!! ОРБИТА АКО МОЖЕ ДА ГОВОРИ ПРОСТ БЪЛГАРСКИ НАРОД . ОПРАВИХА ТОТОТО НА КОМУНИСТИТЕ И ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.
2
Стига сте писали тъпи снатии за престъпници-трупове не направили нищо добро за България. Това ли ви е идеала за човещина и морал?
3
тия бяха на комунистите и държавна сигурност платени бахтичи
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!