ИЗНЕНАДА! Смениха главният диригент на Симфоничния оркестър на националното радио

Само в ПИК
ИЗНЕНАДА! Смениха главният диригент на Симфоничния оркестър на националното радио
Автор: ПИК
Дата
Дата
4270
Коментари
1
ИЗНЕНАДА! Смениха главният диригент на Симфоничния оркестър на националното радио

Досегашният главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио Росен Гергов напуска поста си, съобщиха от БНР. Шефът на радиото Александър Велев смята, че това в никакъв случай не е негативна оценка за него, но можело и по-добре. Всеобщо е мнението, че за Гергов този сезон с радиосимфониците е изключително успешен и смяната му донякъде се определя като изненада.

Новият диригент се казва Марк Кадин и е един от най-ярките руски музиканти. Той е работил на няколко пъти с оркестъра. През кариерата си е дирижирал над 60 руски и чужди оркестри, сред които Руския национален оркестър, също така и Римския, Израелския симфоничен оркестър, Радиосимфоничния оркестър на Словакия, Кипърската филхармония и много други.

След завършването си на Руската музикална академия в Москва (1987 – 1993 г.) Кадин става диригент на Държавния младежки симфоничен оркестър „Млада Русия“. В периода 1999-2003 г. застава начело на легендарната камерна формация „Московски виртуози“, с които осъществява успешни турнета с над 120 концерта. От 2004 до 2014 г . Кадин е художествен ръководител и главен диригент на Красноярскския академичен симфоничен оркестър. 

Българската публика го познава отблизо от 2003 г. от гастролите му в София, където той  най-често дирижира Симфоничния оркестър на БНР.

Напиши коментар »
(1)
1
Нали е руснак и русофилчетата мълчат като утки.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.