ИЗНЕНАДВАЩ ХОД! Плажът с палата на Доган в подмолна схема! Ивицата Отманли остана без концесионер, след като близка до ДПС фирма не плати наема

Само в ПИК
ИЗНЕНАДВАЩ ХОД! Плажът с палата на Доган в подмолна схема! Ивицата Отманли остана без концесионер, след като близка до ДПС фирма не плати наема

Дали става дума за сваляне на цената или има страх от обществена реакция и подмяна на участника в търга?

Автор: ПИК
Дата
Дата
22663
Коментари
4
ИЗНЕНАДВАЩ ХОД! Плажът с палата на Доган в подмолна схема! Ивицата Отманли остана без концесионер, след като близка до ДПС фирма не плати наема

Фирмата, която спечели под наем за 5 години атрактивната плажна ивица на Отманли, изненадващо се отказа от ивицата, съобщи „Флагман”, като се позова на информация от  Министерството на туризма. Сега от ведомството предстои да обявят нов търг за концесионер.

„Хермес Солар” АД, която е свързвана с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, е собственик на палата на Отманли, наричан "Резиденцията на Ахмед Доган". Тя предложи

Нито лев от заявените 40 хил.лева годишен наем до вчера не е депозиран в Министерството, заради което изборът е анулиран и тази сутрин бе обявена нова процедура. 

Наддаването за 9,2-те дка плажна ивица ще започне от 11 хил.лева на година, а офертите ще се отворят на 21 юни.

Ходът е изненадващ, защото близката до Ахмед Доган фирма спечели един от най-атрактивните бургаски плажове  след отказ на един от участниците в търга, който бе класиран на първо място.

Възможно е „Хермес Солар” да са се изплашили от обществената реакция и да саботират търга, за да участват с нова фирма, чиято собственост да е по-добре прикрита, за да не става обект на постоянен медиен интерес, нещо което обезателно ще попречи на плажа, който собствениците искат да превърнат във ВИП място с ограничен достъп на външни лица. В този случай единственото, което губят е внесения депозит от първата процедура – около 1100 лева.

Втората опция, която изглежда далеч по-вероятна, е саботажът да е свързан с намаляването на цената на плажа и замитане на връзките с Ахмед Доган. В този случай предполагаемата конкуренция вероятно ще бъде „предупредена” и „посъветвана” да не участва, за да може да се яви един или максимум двама участници и цената да не се вдига най-много с една стъпка. Т.е. – до 10 %.

Министерството практически е с вързани ръце и няма полезен ход. На първия търг се постигна 4 пъти по-висока цена, но се допусна фирма със съмнителна репутация да вземе държавното богатство, каквото в случая е плажът. 

При втория търг трудно ще се достигне тази сума, а наемателят може още повече да надуе цените за шезлонг и чадър. В последната му оферта те бяха 30 лева за комплект плажни принадлежности.

В същото време очевидци твърдят, че днес на инспекция на плажа са пристигнали четирима мъже, които внимателно са огледали плажната ивица, измерили разстоянията и направили дълго съвещание на плажа, явно развивайки концепцията за ивицата. Дошли са с БМВ със софийска регистрация.

 

Още по темата
СКАНДАЛНО! Частен ли е плажът пред сарая на Доган в Отманли? НСО го охранява
Часовник
17:04
Плажът пред Догановия сарай в Отманли се оказа частен. Твърди се, че красивата брегова ивица се пази от Националната служба охрана (НСО), чиито гардове гонят неканените летовници. Плажът и морето...
Напиши коментар »
(4)
1
Този сайт се финансира от Доган по някакъв начин. Какво е предизвикателството?
2
Eдин безименен Юнак питаше ''няма ли кой да попита НАП'' за апартаментите на Цв.Цв. а сега да видим дали ще попита Доган за НАП поне има снимка и се вижда поредния сарай на Аслана и атентаторите не могат да разберат къде е,във Сараите до София или във този сараи а и го пазят и то ще бъде до живот така никой не е пазен даже и Бай Тошо.
3
САМО В ТАЗИ СГРАДА ИМА 15 - 20 АПАРТАМЕНТА, В САРАИТЕ В БОЯНА, ЗАМЪКА МУ В НЕГОВОТО СЕЛО ОЩЕ ПО ТОЛКОВА, А ЦЦ ИМАЛ 4 АПАРТАМЕНТА! ЗАЩО ЗА ЕДИНИЯ ДА МОЖЕ А ЗА ДРУГИЯ НЕ? ДОГАН Е ЖЕЛАН ПАРТНЬОР НА БСП ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ Е КРАЛ ЛИ? А КАКА КУРНИ КОЛКО ИМА?
4
Не той не получава заплата да се излага а сам си взема колкото му е нужно (така поне пишеше във тефтерите по ''Основи на комунизма'' които се изучаваха преди Ноември '89 г.) а относно Сараите май са колкото на Цв.Цв. апартаментите но този е Бонус към другите и е Седмия,чака със нетърпение възтановяването на Турската(опа Османската) империя,поне Източна Румелия това му стига защото попада във пределите ѝ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Фучи една патрулка по улиците, а от дясната страна ченге се показало през прозореца и крещи: Синьо!... Синьо!... Синьо!... Един човек се чуди : Тоя защо вика така? Друг му отговаря: Защо, защо... бурканът им се е повредил..