Изографисаха Цветан Василев и жена му в Гигинския манастир (уникални снимки)

ЧАС ПИК

Изографисаха Цветан Василев и жена му в Гигинския манастир (уникални снимки)

54557
на 10.09.2013
Изографисаха Цветан Василев и жена му в Гигинския манастир (уникални снимки)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Босът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е изографисан като ктитор и епитроп в Гигинския манастир. На видно място в църковната обител е изографисана и неговата съпруга Антоанета. 

препоръчано

По царковните канони ктитор е дарител, а епитроп - човек, който помага не само за храма, но и за стопанската дейност към манастира.

Маститият бизнесмен и банкер от няколко години е сред основните дарители на Църногорският монастир "Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски". Вероятно по тази причина неговата снимка е сложена на началната страница и дава справка за сумите, които е предоставял през годините.



"В тежкия момент след настъпването на световната финансова криза в помощ на братството щедро протяга ръка благоприветливият и благочестив български банкер г-н Цветан Василев. С негова помощ е завършена и благоукрасена новата монастирска църква "Св. Силуан Атонски", а също така са извършени и много други възстановителни дейности. Този достоен човек продължава традицията на "по-издигнатите измежду българите" да оказват щедра подкрепа на църквата и заслужено  е наречен нов ктитор и първи епитроп на Църногорския монастир", описва неизвестен засега автор в сайта на светата обител.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като куха лейка - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО) Кристиян Коев пред ПИК TV: ППДБ са като "куха лейка" - няма нищо в главата, но е хубава и задоволява сексуално! Ако Борисов пак влезе в схема с тях, ще изгуби (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК