Израел изпраща 400 командоси в Кипър

Само в ПИК
Израел изпраща 400 командоси в Кипър
Автор: ПИК
Дата
Дата
3922
Коментари
0
Израел изпраща 400 командоси в Кипър

Израел изпраща голям брой командоси в Кипър за участие в най-мащабните съвместни военни учения, провеждани някога между двете държави, съобщава вестник The Jerusalem Post, цитиран от "Фокус".

Според местните медии, съвместното военно учение ще се проведе в района на планината Троодос и ще бъде съсредоточено върху отработване на действия за превземане и освобождаване на населени места, както и върху изготвянето на стратегии за оцеляване. В маневрите ще участват 400 израелски командости. За ученията Израел ще изпрати също нападателни хеликоптери и изтребители. Броят на задействана военна техника обаче не се уточнява. 

Съвместните военни учения между армиите на Израел и Република Кипър изнервят Турция, която по-рано провеждаше ежегодни съвместни маневри с израелските военновъздушни сили. Инцидентът от 2011 г. с кораба „Мави Мармара“ стана причина за охлаждане на двустранните отношения между Анкара и Тел Авив. В резултат Израел се обърна към Гърция и кипърските гърци за провеждането на съвместни военни учения на въздушни, морски и сухопътни войски.

Още по темата
Кипър, Гърция, Израел и Италия ще строят газопровод през Средиземно море
Часовник
14:38
Италия, Израел, Гърция и Кипър се ангажираха да развият проекта за подводен газопровод -EastMed Gas Pipeline, който трябва да бъде най-дългият в света, свързващ Източно Средиземно море с Южна...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.