Вход
София
Времето в София 22 o C

Изумително! Диета на български лекар стопи 38 кг.! (уникална снимка)

Изумително! Диета на български лекар стопи 38 кг.! (уникална снимка)

на 12.02.2016
8560
2
Изумително! Диета на български лекар стопи 38 кг.! (уникална снимка)
Автор: ПИК
12.02.2016
2
8560

Възможно ли е да свалиш 38 кг и не само да не заприличаш на шарпей с увиснала кожа, ами всички да ти казват колко си се подмладил? Очевидно - да. Живият пример е тв продуцентът Александра Иванова, с която се знаем от години, но най-чистосърдечно подминах, защото... не я познах. Няколко месеца и 38 кг след началото на хранителния режим под ръководството на д-р Огнян Пелов, Сашка изглежда изумително, пише epicenter.bg.

Кой е човекът, който я преобрази?

Роден в семейството на лекари, д-р Пелов продължава семейната традиция. Става акушер-гинеколог като майка си (баща му е дерматолог) Роден 09.08.1960-та година в град Бяла Слатина, в семейство на лекари. Майка му Величка Пелова е била акушер-гинеколог, а баща му Иван Пелов – дерматолог. Отива на обучение в Южна Африка. Там той става свидетел на първите свободни избори и извършва успешно първата си сърдечна операция.

Независимо от доброто си положение, доктор Пелов тръгва след голямата си мечта и заминава за Канада. Запален любител на кучета, той още на 10 г. прочита „Белият зъб“ на Джек Лондон на френски и това го вдъхновява за любимото му хоби - състезанията с кучешки впрягове. Далеч на Север, докато лекува местните, българинът успява да спечели уважението на Великия Вожд на индианския народа Кри - доктор Сидни Гарик, като спечелва поредица от състезания с кучешки впрягове. 

Постига изумителен за чужденец успех – трето място на световното първенство през 2008-ма в Северна Манитоба, Канада. Освен от медицина, д-р Пелов се интересува от и от редица спортове: гимнастика, езда, ветроходство, кану и ски. И ги упражнява. Изработва собствена ветроходна лодка в гаража си. 

Говори безупречно английски и френски, справя се добре с руския, говоримо - кри (индиански) и клосер (южноафрикански език). 

Богатият опит в конвенционалната медицина, познанията по билколечение на индианския народ Кри и предклонението пред българската народна медицина, са в основата на D-r Pellov’s Solution – система за лечение на редица болести. 

Създадената от Доктор Пелов система решава проблеми като затлъстяване, хипертония, диабет, атеросклероза, депресивни състояния... 

Според българският лекар отслабването не е само естетичен проблем – това ездраве на първо място.

Трупането на килограми е знак за проблем. А с постоянните "бързи и модерни" диети има опасност да се окажете цял живот дебел и гладен. 

Не се лъжете, няма вълшебни решения. Единственият начин е да живеете здравословно – по-сигурен, по-евтин, по-бърз и дълготраен. Здравата и сияеща жена е най-привлекателна и няма възраст! Здравето е красота, която се излъчва от вътре, а не се напластява от вън! 

Ето 7-те стъпки на д-р Пелов към новото тяло и възроден дух

1. Обективна и субективна оценка и взeмане на решение:

Погледни какво казва кантарът и дали ти харесва. Ако това, което виждаш не ти допада, задай си следващия въпрос.

Когато се погледна в огледалото доволен ли съм? Ако ти е омръзнало да си недоволен от себе си, мини към следващия въпрос. 

Колко време и усилия съм готов да отделя за решаването на проблема? Ако отговорът е 15 мин. на ден, продължи към следващата стъпка: вземане на решение и съставяне на план за действие. Ако не си готов, по-добре не започвай!

2. Започни с медицински изследвания, кръвно налягане и кръвна захар. Довери се на семейния си лекар, защото той би трябвало да е запознат със здравословното ти състояние.

3. Образовай се. Препоръчвам световни авторитети като доктор Марк Хайман, доктор Дийпак Чопра, професор Неумивакин – докторът на руските космонавти. 

4. Освободи се от клишетата, натрапени ти рекламите. Важно е да се освободиш от изкушението на рекламираните решения, които имат за цел да ти вземат парите. Примери за такива клишета са остарялата хранителната пирамида, безкрайните тренировки, това че мазнините са причина за напълняване... 

5. Започни да лекуваш причината, а не симтомите. Функционалната медицина е научно обоснована дисциплина и все повече световни авторитети признават, че е силно обвързана с печалбите на фармацефтичната индустрия. 

6. Пиенето на вода е от огромно значение за това как работи тялото ти. Но въпросът не е само в популярното схващане колко вода трябва да изпиваме на ден (защото това е строго специфично за всеки отделен организъм), а това дали да се пие преди, след или по време на ядене. И най-вече дали тази вода е „жива“ или „мъртва“. 

В българското народно творчество има много мъдрост, а работата ми с индианците Крии ме научиха на това да уважавам познания на дедите за това как да живеем здрави и щастливи. Същото нещо, но вече научно обосновано е доказано от професор Неумивакин. 

7. Храната – лекарство или отрова? Стомашно-чревният тракт е най-важният за нашето физическо оцеляване, добро здраве и добър външен вид. Най-големите вредители за здравето на човечеството и унищожители на естествената ни среда са ГМО, пестициди, хербициди и антибиотици. Изводът е: да се върнем към себе си, към природата, към същността си. ГМО, пестициди, оцетвители, овкусители, Е-та, консерванти, замразители, антибиотици – това евсичко, което ни отдалечава от естественото и директно ни трови. 

Стотици хиляди години на организмът ни не му се е налагало да се защитава от такива агресори като ГМО и химии, с които се бомбардираме ежедневно, благодарение на агресивната реклама и навлезлите в главите ни клишета. 

Прегледайте внимателно хладилника си

Д-р Огнян Пелов препоръчва да прегледате внимателно хладилника си. Четете вниматело етикетите! Всичко, което съдържа консерванти, оцветители, Е-та, ГМО или друга химия, която не разбирате, е отровно за вас и за децата ви. Изхвърлете го.

На пръв поглед това звучи крайно, но само след 4 седмици живот без отрови ще усетите тялото и духа си по-силни и здрави. А в действителност не е толков трудно. Например, ръженият хляб е единственият, който е безопасен на този етап, защото ръжта у нас все още не е ГМО. 

Другият пример е да не се купуват дълготрайни салами деликатеси и други подобни. Българските месни и млечни продукти с кратък срок на годност не само са качествени, но и по-вкусни от тези в лъскавите опаковки и безкраен списък от неизвестни и опасни съставки. 

Д-р Пелов познава традиционните методи за живот и лечение на индианският народ кри и българската традиция. На базата на мъдростта на предците ни (и подкрепен от съвременните изследвания), д-р Пелов съветва да се върнем към корените си и да ядем това, с което са се хранили нашите деди – продукти, отгледани под българското слънце и без химия. 

Д-р Аткинс е бил прав!

Д-р Робърт Аткинс още през седемдесетте години на миналия век е създал режим, който скандализира тогавашните медицински среди, но практиката и последните изследвания показват, че той е бил прав. Той е защитник на алтернативната медицин и създава не само здравословна диета, но един нов начин на живот - набор от нагласи, навици, свързани с определена група хора. 

Диета, базирана на философията на д-р Аткинс и адаптирана към българските условия 

Основата на всичко е в равновесието... Равновесие във всичко. Режимът залага на балансираното хранене. Той е насочен така, че да придобиете по-големи нива на енергия. Оттам ще започнете да изглеждате и физически по-добре, а това, разбира се, ще ви създаде и усещане за едно истинско благополучие. 

Това не е диета за десетина дни. Тя създава подреденост и яснота в живота и в отношението ви към света. Нов модел на поведение, които трябва да спазвате цял живот.

Първият етап от режима е в ограничаването на консумацията на въглехидрати до 20 грама дневно. Хапвате главно салати и други ниски на скорбяла зеленчуци. 

Примерно меню, което да съчетаете със 7-те стъпки на д-р Пелов :

Закуска: сурови ядки – орех и бадеми, омлет, безкофеиново кафе и сметана.

Обяд: салата и пилешки гърди на скара.

Вечеря: яйца по панагюрски с чесън, туршия (кисело зеле със зехтин и червен пипер през зимата) или прясна салата през лятото.

Никаква захар, подсладители, хляб, царевица, ориз, картофи и каквато и да е било химия. 

Вторият етап е увеличаване на въглехидратите до 25 грама на ден през първата седмица. 

Втората седмица до 30 грама на ден... и така докато не забележите, че отслабването започва да спира. 

Третият етап е посветен на задържане на здравословното тегло. Това се получава като увеличавате на 10 г ежедневният прием на въглехидрати. Седмично нарастване, до момента, когато забележите, че загубата на килограми се запазва трайно.

Четвъртият етап е балансирано хранене с контролиран прием на въглехидрати и запазване на онези показатели, които гарантират оптималното за вас тегло.

Важно! Използвайте диетата на д-р Аткинс само и единствено под лекарски контрол. 

Само вашият личен лекар може да определи дали тя е подходяща за вас и как да прилагате най-правилно съветите на Доктор Пелов.

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
много думи --и нищо-
2
"Вие не можете да отслабнете, ако вашата щитовидна жлеза е недостатъчно активна - и точка!" Т.е., всички биохимични процеси в клетката протичат бавно при понижена дейност на щитовидната жлеза (заради дефицита на йо), защото се понижава и количеството на ензимите." д-р Дж.Джорджио
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

няма нови новини
Днес: 199
hot
най-четени новини в момента
сега
3243
четат ПИК
сега
четат тази новина
Астролог: Дръжте емоциите под контрол, трябва да се очистим от всичко излишно
x