Инвестиция! 1,1 млрд. паунда ще бъдат вложени в разширяването на летище „Гетуик“

Европа

Инвестиция! 1,1 млрд. паунда ще бъдат вложени в разширяването на летище „Гетуик“

5652
на 14.06.2018
Инвестиция! 1,1 млрд. паунда ще бъдат вложени в разширяването на летище „Гетуик“
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

От управата на летище „Гетуик“ в Лондон обявиха, че са предвидили 1.1 милиарда лири за разширяване на съоръженията си през следващите пет години, за да се приспособи към нарастващия брой на пътниците, информира БГНЕС, цитирана от Нова телевизия.

препоръчано

„Гетуик“ е осмото по големина летище в Европа. От декември 2009 г. до края на новата 5-годишна програма, която трябва да приключи през 2023 г. общата стойност на инвестициите ще бъде 3.14 млрд. лири.

Авиопортът обслужва повече от 288 дестинации в 74 страни, като през него минават над 45 милиона пасажери на година.

Очаква се броят на пътниците, преминаващи през „Гетуик“ да стигне до 53 милиона през 2023 г.

Разширението включва нови съоръжения за вътрешните линии, включително и нова багажна лента в Южния терминал, преустройство на хотелската част и разширяване на салон заминаващи на Северния терминал, където ще се построят нови ресторанти.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК