Инициатива "Написаното остава - пиши правилно" провери грамотността на столичани

Животът днес

Инициатива "Написаното остава - пиши правилно" провери грамотността на столичани

10036
на 24.05.2015
Инициатива Написаното остава - пиши правилно провери грамотността на столичани
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Написаното остава! Пиши правилно!". Под този лозунг премина инициативата на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин", която се проведе на няколко ключови места в София на днешния 24 май.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Екип учени от института проведе тест по грамотност на десетки столичани, с цел да провери и насърчи грамотността и правилното използване на българския език. До метростанция "Сердика", кино "Одеон" и срещу Софийския университет "Св. Климент Охридски" могат да проверят знанията си по правопис и пунктуация и да засвидетелстват почитта си към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата. Желаещите да се включат в инициативата слушат от слушалки запис от есе на писателя Георги Господинов в рамките на 4 минути, което трябва да напишат на лист на хартия.

След като приключат, организаторите проверяват за грешки и ги съобщават на участника. Най-проблемна за столичани се оказва пунктуацията, споделиха от Института за български език. Всички участници получиха за награда тениска с лозунга на инициативата и стикери, които да залепят при откриване на правописна грешка в табели, афиши, реклами, менюта и други.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК