Иновативно! Скоростен влак ни вози от София до Пловдив за 45 минути

Само в ПИК
Иновативно! Скоростен влак ни вози от София до Пловдив за 45 минути
Автор: ПИК
Дата
Дата
3923
Коментари
0
Иновативно! Скоростен влак ни вози от София до Пловдив за 45 минути

От центъра на Пловдив до центъра на София да се стига за 45 минути! Да, това трябва да е възможно до 2022 година. Развитието на жп транспорта все повече заляга в приоритетите на държавата, като вече тръгнаха и пилотно първите бързи влакове. Линията от Пловдив до Септември вече позволява скорост от 230 км/ч, пише Трафикнюз.

Преди дни бързият влак впечатли пловдивчани и с луксозни купета. Новото трасе обхваща 53 км от линията и 5 гари - Септември, Пазарджик, Огняново, Стамболийски и Тодор Каблешков. По него тръгна тестов влак, който се движеше със 160 км/ч. В програмата на правителството е заложено и разширяване на АМ „Тракия“ в частта й между София и Пловдив.

Интензивният трафик между двата града става все по-голям. Заради аварии и катастрофи, често целият аутобан бива парализиран. Поради тази причина се работи над идеята в двете посоки да се изгради по още едно платно. Все още се изгражда концепцията на проекта, като е възможно до няколко години той да бъде готов.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, защо изхвърлихте съпругата си през прозореца на третия етаж? Не си ли помислихте нито за момент за последствията? - Не, господин съдия, аз... - Не предположихте ли, че може да нараните или да убиете някой от минувачите...