Инструктори трошат таблети и камери

Животът днес

Инструктори трошат таблети и камери

5260
на 04.07.2014
Инструктори трошат таблети и камери
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

След въвеждането на електронната система за изпитите за шофьорска книжка недоволни изпитващи са потрошили 3 таблета и 5 камери. Това съобщи вчера директорът на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Димитър Ганев, цитиран от в. "Монитор". Според него много от хората в комисиите не могат да боравят изобщо с техниката, защото са компютърно неграмотни. В 4 области на страната - Пазарджик, Търговище, Добрич и Варна, има недостиг на хора, които да изпитват кандидат-шофьорите, защото нямат материален интерес да участват. Новата организация за провеждане на практически шофьорски изпити действа от 1 юни. При нея се използват таблети, на които се вписват резултатите, вместо старите хартиени бланки. Редът на явяване на кандидатите, както и кой изпитващ в кой учебен център ще изпитва, се определят от електронен жребий. По думите на Ганев все още не е ясно дали с въвеждането на електронната система ще намалее и корупцията на изпитите за правоспособност на управление на автомобил. Относно изискването на гръцките власти да искат при проверка големия талон на автомобилите транспортният министър Данаил Папазов коментира, че пропускът е наш. „Те имат право да го искат и затова вече сме направили предложения за промяна на законодателството ни”, поясни той.

препоръчано

Според шефа на ИА “Автомобилна администрация” Димитър Ганев проблемът е в МВР, защото той касае документите за регистрация на автомобилите, издавани от тях.

„Колегите вече готвят нови варианти, като в тях ще бъдат включени данните, за които настояват от Гърция”, добави той и поясни, че тази информация се изисква по една от евродирективите, засягаща сектора. За друг транспортен проблем - този с товарните автопревози от и за съседна Турция, Данаил Папазов поясни, че на държавно ниво няма противоречия.

„Противоречията са в непримиримите искания на браншовите организация в двете страни”, каза той. „Без да се направи отстъпка от тях, няма как да се подпише споразумение, което да действа по-дълъг период от време”, добави министърът.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК