ИНЦИДЕНТ! Арестуваха български лекари, пристигнали в Сърбия с хуманитарна мисия! След часове в полицията ги пуснали!

Само в ПИК
ИНЦИДЕНТ! Арестуваха български лекари, пристигнали в Сърбия с хуманитарна мисия! След часове в полицията ги пуснали!
Автор: ПИК
Дата
Дата
6020
Коментари
5
ИНЦИДЕНТ! Арестуваха български лекари, пристигнали в Сърбия с хуманитарна мисия! След часове в полицията ги пуснали!

Български лекари, пристигнали в Босилеград с хуманитарна мисия, бяха задържани днес в Западните покрайнини, съобщи професор Лозан Митев, председател на Гражданския комитет "Западни покрайнини", предаде БТА.

Трима лекари от Първа градска болница в София организират с писменото съгласие на Здравния дом в Босилеград, в Западните покрайнини, на територията на Република Сърбия, хуманитарна акция за оказване на медицинска помощ за местното българско население.

С пристигането на лекарите в Българския културно-информационен център в Босилеград се явява медицински инспектор от Ниш, придружаван от около 20 полицаи, които задържат българските лекари и ги отвеждат в местното полицейско управление. В местната полиция лекарите са задържани без да бъдат разпитвани или да се изисква каквото и да било попълване на документи, с което всъщност не се дава възможност да се разбере за какво са задържани. Лекарите са освободени около 17 ч. българско време.

За случая е информиран генералният консул на Република България в град Ниш Едвин Сугарев, който е взел всички надлежни мерки за изясняване на случая.

Този инцидент става само два дни след отбелязването на Деня на Западните покрайнини, който е свързан с окупацията и предаването на българското население на Кралството на сърби, хървати и словенци през далечната 1920 г.

Случаят е сериозно нарушение на официалната българо-сръбска политика на сътрудничество и добросъседство, насочена към създаването на благоприятни предпоставки за присъединяването на Сърбия към Европейския съюз, заяви професор Митев и допълни, че Гражданският комитет "Западни покрайнини" ще представи официално становище по случая.

Напиши коментар »
(5)
1
Сръбските комунисти не бива да бъдат допускани в ЕС и НАТО, защото са руски шпиони, а това значи, че те са врагове не само на България, но и на цяла Европа.
2
какви комунисти,какви пет лева.Тук става въпрос,че Главния Гладуващ Едвин Сугарев не си е свършил работата.Не е уведомил местните власти,не е организирал посещението,пипал си е гладния к.. Сигурно е бил зает да пише стихове за Голямата политика.кой иди.. го изпрати там?
3
Външно министерство нещо да каже за случая? Или са заети с Събитието на хилядолетието - Председателството на ЕС.
4
а боко как преди години посрещаше със залпове сръбския премиер , ние пишеме до НС , до Външно , изгониха ни от архива в Пирот , не са уредени двувластните имоти със Сърбия , българия мълчи
5
Вярвам, че сега ще скочите, като Матросов на амбразурата, но я си представете, че това се случи у нас. По същия начин ще реагират и нашите милиционери. Има си процедура, явно не са я спазили и са станали уязвими! Вечно гладуващият " демократ" и никога не довеждащ делото си докрай, явно пак се е о@рал!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Ако чуете една жена да казва:
– “Леле, колко съм се напила”, значи със сигурност ще прави секс.
Ако чуете един мъж да казва:
– “Леле, колко съм се напил”, значи секс няма да има.