ИНТЕРЕСНО

Искате да станете по-умни?! Пийте тези напитки за мозък

Само в ПИК
Искате да станете по-умни?! Пийте тези напитки за мозък
Автор: ПИК
Дата
Дата
18527
Коментари
1
Искате да станете по-умни?! Пийте тези напитки за мозък

Въпреки, че не съществува напитка или храна, която може изкуствено да увеличи вашият коефициент на интелигентност, но с въвеждане на определени напитки може значително да се подобрите работата на мозъка.

Ето кои са те:

1. Сок от нар

Нарът е силен антиоксидант, по-силен от черното вино и зеления чай. Ето защо според препоръките на диетолозите само 1 чаша сок от нар на ден може да намали риска от забравяне, т.е. значително подобрява паметта.

2. Чай

Изберете черен или зелен чай, защото по този начин насърчавате активността на мозъка. Съставката, която се намира в тези два чая, доказано увеличава количеството на клетки в мозъка и пази паметта.

3. Какао

Какаото намаляване кръвното налягане, така че редовната му консумация означава по-малко увреден мозък. Може би до сега не сте знаели, но е доказано, че това сладко удоволствие влияе положително на паметта.

4. Червено вино

Проучванията показват, че полифенолите във виното увеличават циркулацията на кръвта през мозъка. Виното също има положителни въздействия на функциите на мозъка, но умереността е от решаващо значение.

5. Вода

Водата помага кислорода по-лесно и по-бързо да достигне до мозъка. Затова, когато сме дехидратирани имаме главоболие и не можем да мислим ясно.

6. Сок от ябълки, моркови и цвекло

Ако смесите тези 3 хранителни стоки в блендер не само ще получите сок със сладък вкус, но и напитка богата на антиоксиданти, витамини и минерали. Цвеклото увеличава количеството на кислород в мозъка, моркова съдържа бета каротин, който е добър за регенериране на мозъка, докато ябълката предпазва от болестта на Алцхаймер

"За жената"

Напиши коментар »
(1)
1
Само човек(жена) без МОЗЪК, МОЖЕ ДА НАПИШЕ ПОДОБНО ЗАГЛАВИЕ, А И ДА СИ ВЯРВА!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Обран е апартаментът на депутат. По думите му нищо не е изчезнало освен парите на безработната му съпруга... Около милион евро...