Исландия е първата страна, отказала се от влизане в ЕС

ЧАС ПИК

Исландия е първата страна, отказала се от влизане в ЕС

23567
на 12.09.2013
Исландия е първата страна, отказала се от влизане в ЕС

Причината е, че Брюксел спря да дава пари от предприсъединителните фондове

Последвайте ни в Google News Showcase

Исландия е първата европейска държава, която се отказва да стане част от Европейския съюз (ЕС), стана ясно днес от публикация на агенция France Presse (АФП). 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Припомняме, че от 1 юли 28-ата страна-членка на ЕС е Хърватия, като сред желаещите да станат част от общността са още Македония, Косово, Сърбия, Молдова, Украйна и дори Турция. 

Иначе външният министър на Исландия днес обяви, че страната е прекратила преговорите за влизане в ЕС до края на мандата на кабинета„Разпуснахме екипа и групите за водене на преговори и няма да проведем нито една среща на високо ниво”, заяви той по време на реч пред парламента.

През април парламентарните избори в Исландия бяха спечелени от дясноцентристка коалиция с обещанието да сложи край на процеса по присъединяване към ЕС. „Правителството е в съгласие по този въпрос. Процесът бе прекратен, нищо не е завършено. Искаме да подобрим комуникацията и да засилим връзките си с ЕС, без да влизаме в Евросъюза”, заяви още министърът. 

Все пак става ясно, че исландците като северен народ са и доста практични и въпросът е основно в пари. "ЕС реши, че няма да има повече дотации по Инструмента за предприсъединителна помощ", мотивира скандалното решение първият дипломат на ЕС. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК