"Ислямска държава": Ние окървавихме Париж. Това е 11-ти септември за Франция

ЧАС ПИК

"Ислямска държава": Ние окървавихме Париж. Това е 11-ти септември за Франция

21142
на 14.11.2015
Ислямска държава: Ние окървавихме Париж. Това е 11-ти септември за Франция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 140 са жертвите на терористичните атаки в Париж, предават световните агенцции. Отговорността за кървавото злодейство е поела "Ислямска държави", съобщи РИА Новости.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Италианският информационен тв канал Sky Tg24 също обяви, че "Ислямска държава" е поела отговорността за кървавата баня в Париж.

"Това е вендета за Сирия. Това е 11-ти септември за Франция", цитира каналът изявление на ИД. Правителството на Франция обяви ниво на заплаха "Алфа червено" - код, който досега никога не е обявяван и който съответства на "множество атентати".

 

Президентът на страната Оланд обяви, че се въвежда извънредно положение, че се вика на помощ армията, която ще следи да няма нови атаки и затваря границите на страната.

 

Случилото се в Париж от петък вечерта е терористична атака. Това заяви Патрик Клугман, заместник-кмет на Париж, пред CNN. Той уточни, че местата на атаките са били шест до седем. "Никой не е поел отговорност до момента. Не знаем дали терористичната атака е приключила. Може да започне утре отново. Затова призоваваме хората да стоят вкъщи и да не излизат", заяви Клугман. 

Той допълни, че може да потвърди, че кризата в "Батаклан" е приключила, но не се знае какво ще стане утре.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК