СВЕТЪТ ДНЕС

Испанският крал Фелипе VI атакува корупцията

Само в ПИК
Испанският крал Фелипе VI атакува корупцията
Автор: ПИК
Дата
Дата
2239
Коментари
0
Испанският крал Фелипе VI атакува корупцията

Испанският крал Фелипе VI произнесе първата си коледна реч, по време на която призова корупцията да бъде „задушавана в зародиш". „Борбата срещу корупцията е неоспорима цел", тя предизвиква „възмущението и разочарованието" на народа, заяви Фелипе VI два дни, след като сестра му инфантата Кристина беше изправена пред съд по обвинение в данъчно престъпление, съобщава "Крос". Испанският монарх подчерта, че публичните фигури не заслужават "да се възползват или да забогатяват" поради служебния си пост. 

"Не трябва да има привилегировано отношение към хората, заемащи позиции с отговорност за обществото", допълни Фелипе VI. Испания е свидетел на редица корупционни случаи, в които са замесени имената на различни политици, включително и Родриго Рато, бившият шеф на Международния валутен фонд.

Той изрази надежда, че подобни съдебни дела ще утвърдят у хората разбирането, че обвинените за "неправилно поведение" са държани отговорни за стореното от тях. В речта си монархът се спря и на икономическото положение в страната и определи безработицата от 24% като неприемлива. По отношение на жителите на Каталуня, които настояват за независимост, кралят каза, че тези хора са интегрирана част от Испания и милиони испанци носят Каталуня в сърцата си.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Пазачът в зоопарка:
– Ало... Русата дама! Престанете да тъпчете животното със сладолед!
И без това устата му е от другата страна.