Историческият музей в Правец празнува 33-годишнина

Региони

Историческият музей в Правец празнува 33-годишнина

6736
на 18.04.2014
Историческият музей в Правец празнува 33-годишнина
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Исторически музей Правец отбелязва 33 години от откриването на първата музейна експозиция, съобщиха от музея. 18 април е и Международен ден за опазване паметниците на културата. Този ден предлага възможността да се насочи общественото внимание към разнообразното световно наследство и към усилията, които се изискват за защитаването и опазването му. В навечерието на празника, на 17 април от 17.00 ч. в Исторически музей Правец ще бъде открита изложба под надслов „Кръговрат”. 
За първи път ще може да видите непоказвани авторски графики от фонда на Исторически музей Правец. Част от произведенията са от колекцията подаръци на Тодор Живков. Творбите са на големите български автори: Михаил Николов, Генчо Павлов, Георги Бостанджиев, Атанас Георгиев и художника Гилтанов. Сред творбите може да видите авторски графики на световно известната българска художничка Златка Дъбова, ученичка на проф. Илия Бешков. Тя работи в много трудна графична техника - дърворез или т.нар. гравюра на дърво, като следва традициите на Възраждането и наследеното от големия български график Васил Захариев.
Сред творбите може да видите и авторски графики на кубинския художник Рене Портокареро. Неговите картини са в постоянните колекции представени в музеите в САЩ, Канада, Франция, Аржентина, Уругвай, Бразилия, Перу, Венецуела. Живописта му се характеризира с най-различни Brushwork и динамиката, която дава своите въпроси, свързани с афро-кубинската традиция. 
Ще бъде представена презентация на тема „Културно-историческо наследство на община Правец”.
По повод Великден на 18 април (Разпети петък) Исторически музей Правец организира традиционен базар на Троянска керамика.
Исторически музей Правец ще работи на 19 април, а Музейният комплекс с родната къща на Тодор Живков ще работи във всички празнични дни от 18 до 21 април с работно време 10.00 - 18.00 ч. 

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК