БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

И фирмата на Богомил Манчев с депозити в КТБ! Според него срещу Цветан Василев тече акция по "окаляне" (обновена)

Само в ПИК
И фирмата на Богомил Манчев с депозити в КТБ! Според него срещу Цветан Василев тече акция по "окаляне" (обновена)
Автор: ПИК
Дата
Дата
11348
Коментари
2
И фирмата на Богомил Манчев с депозити в КТБ! Според него срещу Цветан Василев тече акция по "окаляне" (обновена)

Богомил Манчев призна, че неговата компания "Риск инженеринг" е имала депозити в поставената под специален надзор КТБ. Енергийният експерт, който е консултант по проекта АЕЦ "Белене", заяви, че фирмата му е имала кредити в банката, а и от там са й били издавани банкови гаранции.

В ефира на Би Ти Ви бизнесменът каза, че познава с банкера Цветан Василев от много време. Той обаче не е имал възможност да разговаря с него, след като избухна скандалът с банката.

Той определи действията срещу Василев като "окаляне". "Като да хвърляте топка кал срещу вентилатора, обаче всички са се наредили срещу вентилатора", поясни Манчев, без обаче да назовава конкретни имена.

Експертът повдигна завесата над обвиненията, които той сямият получи преди време. Тогава той бе категоричен, че някой се опитва да "превземе" фирмата му, която активно работеше като консултант по сега спрения проект за втора атомна централа. Попитан дали става дума за човек от средите на бизнеса или на политиката, той отговори: "От бизнеса". Попитан за това дали съответният човек има влияние, той обяви: "Вече не". На въпрос за това дали той е ляв или десен, Манчев заяви, че въпросното лице се е определяло според силните на деня.

Според експерта проектът за седми блок на АЕЦ "Козлодуй" също трябва да се реализира, но след този АЕЦ "Белене". "Южен поток" не е толкова нужен на нас, колкото на тези, до които трябва да стигне газът. Въпреки това обаче проектът е полезен за страната, заяви той.

Манчев обяви, че в момента има купувачи, които са готови да вземат "Белене", като нито един от тях не е руски. „Нито държавни гаранции, нито договор за изкупуване на енергията са нужни. Този обект е правен, за да работи на свободен пазар“, подчерта той.

Попитан за цената на тока, която е във фокуса на общественото внимание, екпертът заяви, че тя трябва да е двойно по-висока от сегашната.

Напиши коментар »
(2)
1
Кажи МУ името -на мама прасчото....
2
екпертът заяви, че тя трябва да е двойно по-висока от сегашната." BRAVO BE EXPERTA, SAMO V KOCHINATA BALGARIA TOKA E NAI SKAP V CYALA EVROPA. YA KAJI ZASTO TAKA IDIOTE. EXPERT E NA MAIKA SI NA P.......TA. BOKLUCI.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Съвременната философска трактовка на проблема с яйцето и кокошката може да се сведе към въпроса: “Дали кокошките се размножават посредством снасяне на яйца или яйцата се размножават посредством излюпване на кокошки”?