Вход
София
Времето в София 18 o C

Йоло Денев пред ПИК: Ако Близнашки ме покани за министър, ще приема! Всички протести са платени!

Йоло Денев пред ПИК: Ако Близнашки ме покани за министър, ще приема! Всички протести са платени!

на 15.08.2014
1959
24
Йоло Денев пред ПИК: Ако Близнашки ме покани за министър, ще приема! Всички протести са платени!
15.08.2014
24
1959

Отидох да викам срещу Ваньо Танов, но бях сам на площада

Йоло Денев е на 75 години. Наричан е вечният протестиращ, защото е по площадите винаги, когато има митинг против властта. Някои казват, че е неуравновесен. Той обаче не се засяга и не се уморява да се бори срещу управляващите, независимо кои са те.

 -   Г-н Денев, ходихте на много протести последната година, но като се замислите, имаше ли смисъл от тях?

-   Разбира се, че имаше смисъл. Така всички, които дойдат на власт, ще имат едно наум. Всичко обаче се изкористи, защото още от първия ден се командваше от ГЕРБ. Основната вълна и основното ръководство е от ГЕРБ. Още първия ден като бях пред президентството ми казаха – ти нали свали ГЕРБ, махай се оттука, ще те убием, ще те обесим. Скъсаха ми книги, вестници и ми викаха – извини се! И плащаха много - сигурно е хиляда процента. Даже и на палатките.

-   На кои протести плащаха?

-   На всички, още от началото. Даже и на Протестната мрежа, бях на пресконференцията им в БТА и ги попитах – чакайте бе, какво целим, кое е основното? Ясно е, че преди това зимата (февруарските протести 2013 г. – б.а.) бяха на БКП, даже и те бяха платени – и ги знам всичките - Мончо, Дончо, всичките тия. Казаха тогава – никакви партии и само натиск, но... дойде БСП. След това пък ГЕРБ тръгна да гони БСП. И това бяха платени протести, знаете, че американските фондации плащаха стотици хиляди на Протестна мрежа.

-   На Вас давали ли са Ви пари?

-   На мен и една стотинка не са дали, даже и не смеят да предложат, защото знаят, че аз ще откажа и ще ги изоблича.

-   За Близнашки какво мислите?

-   Подготвям книга за целия преход, изобличавам всички правителства, президенти, парламенти, лидери... Две страници пиша и за Близнашки.

-   Правителството сега добро ли е?

-   Оо, недейте така, аз не съм вицаджия, нали си говорим сериозно. Близнашки беше комунист и в кръвта, а баща му и майка му и те са такива, клеветили са хората. А и той клеветеше, за да се издига. Понеже не го класираха в БСП за президент, той се амбицира и сега, като дойдоха протестите и студентите, за него това беше джакпот.

-   Кой е първият протест, на който сте бил?

-   На 26 октомври 1989 г. – на „Екогласност”. Тогава прочетох 20 стиха и прочетох по „Хоризонт” стихотворението. И след това ходих на всички митинги, описвам го в една книга „Борбата на Йоло – една България”.

-   А кой е последният протест, на който ходихте?

-   Преди около седмица беше. Даже и снощи, някой ми каза, че се организира за Ваньо.

-   За Ваньо Танов ли?

-   Да, за Ваньо Танов. И аз рекох, че може да стане, както беше миналата година (след назначението на Делян Пеевски – б.а.). Но явно някой няма интерес. Ето, и Протестна мрежа... няма кой да организира по-масово. Трябва да се смаже това правителство, защото то двеста процента се опитва да подготви да спечели ГЕРБ.

-   Вие на изборите ще гласувате ли за някого?

-   Не, не, никога! Аз ще започна подписка за създаване на Движение „България на народа”. А Близнашки надмина по скорост и Орешарски и се показа като още по-голяма кукла на конци. Още на петата минута сгафи като назначи Красимира Медарова за министър. Ами, то се знае, че е на ГЕРБ. Второто е Ваньо Танов. Ми то се знае – целта е да се съберат пари за изборите от митниците. Той само за това заслужава оставка. И аз вчера грабнах мегафона да викам „оставка”, ама нямаше хора на площада пред Министерския съвет. Близнашки нямаше да прави чистки, а почна да сменя областни управители, шефове на фирми... Той се показа като безлична, безсъвестна пионка.

-   Кой тогава трябва да дойде на власт?

-   Трябва да дойде патриот. Но аз го виждам, че първо трябва да се мине през чистилището. Бойко има много назначения и техните семейства... И в ИПОН фирмата също има много служители, и те имат братя, сестри, мъже, жени, братовчеди. И те ще гласуват за него. Освен това ще купува – той има милиарди, а и сега ще дойдат още пари от митниците и ще купи циганите. За него ще гласуват и глупави хора. И той ще спечели, но няма да има 121 депутати. И тогава ще стават скандални положения и косвено се очаква да бъде подкрепен от ДПС. Реформаторският блок смятам, че не трябва да спечели и не вярвам да спечели, защото те се разкъсват. Затова и умните хора няма да гласуват за Кунева или за този – турчина, защото при тях има и турска партия. Само престъпници и еничари може да гласуват за Реформаторите. Смятам, че ще се провали и Бареков, той няма повече пари, има 4-5 милиона.

-   Коалицията на НФСБ и ВМРО няма ли да влезе в парламента?

-   Те са на границата. Това е комунистическа и мафиотска работа. ВМРО участва със СДС и като видя, че се провали, отидоха при Бареков и т.н.

-   Сега, ако Близнашки Ви предложи да станете зам.-министър няма ли да приемете?

-   Оооо, за да отида, това означава да поставя сто условия. Първо – веднага одържавяване на ток, вода, парно и т.н. След това в митниците - въвеждане на най-строги и сурови закони и до Нова година ще дойде още един милиард. След това тази банка КТБ трябва да се унищожи и да се разкрият имената на всички, които са внасяли милиони и милиарди. Трябва да се разкрие и на кого са давани кредити.

-   В кое министерство трябва да Ви дадат пост?

-   Примерно в Министерство на правосъдието. Тогава ще взема един адвокат и веднага ще влязат в действие Крумовите закони.

-   Т.е. трябва да Ви назначат за министър на правосъдието?

-   Да! И там ще се сложи катинар и ще пуснем прокурори, адвокати, които се кълнат да изпълнят тия закони.

-   Кое правителство беше по-слабо – на Борисов или на Орешарски?

-   Има отделни слаби елементи. Орешарски даде на турците пълна власт да вземат милиони. Само за това, че той допусна тук да дойдат араби и негри, защото ние не сме длъжни по закон да приемем даже и едно дете, само затова заслужават да бъдат бесени живи по площадите Орешарски, вътрешният министър и всичките. А правителството на Бойко Борисов ни ограби така, както не са ни грабили и турците 500 години. ГЕРБ нямат морално право пак да идват на власт.

-   Кое беше най-доброто правителство на прехода?

-   Не мога да кажа такова, всяко беше от чудовищно по-чудовищно. Грабежът бе голям, току-що си взех пенсията - 131 лева...

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
МОЕТО СЕМЕЙСТВО ОТДЕЛЯШЕ ОТ ЦЕННОТО СИ ВРЕМЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ! НИКОГА НИКОЙ И ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЕ НИ Е ПЛАЩАЛ! ПЪЛНА ЛЪЖА Е ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА БИЛИ ОГЛАВЕНИ ОТ ГЕРБ! ЙОЛО Е НАПЪЛНО ИЗКУКУРИГАЛ! ГОВОРИЛИ СМЕ С НЕГО! Но кой ли му обръща внимание?
2
падение и срамота е да се манипулира един психо.болен човек за целите ви
3
Защо не, по добър ще от комунето пелтек шута Стойне...
4
ПЛАЩАХА,ПЛАЩАХА!
5
и нали щяхте да ги махате комунистите бе м у х ъ л,ТИ И ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО,КВО НАПРАВИХТЕ,НАПЪЛНИХТЕ ВЛАСТТА С К О М У Н Я Г И ЧЕНГЕТА И Д О Н О С Н И Ц И , ЦЕННОТО ТИ ВРЕМЕ ,Т Ъ П А К
6
Изкуфяло старче.
7
Да, изкукурилал е, но донякъде е прав. Аз съм свидетел, че протестите са платени, лично моят комшия ходеше и му плащаха, след това ги изпиваше парите. А тези от протестната мрежа са сто на сто платени и то с милиони. Но така ви се пада, като сте глупави. Пак ще ни командват комунисти начело с ГЕРБ. Не може след изборите на втория ден на тръгнеш на протест. Защо се отказаха хиляди отначало, защото разбраха че това е работа на ГЕРБ. След това оредяха и едни и същи излизаха до последно.
8
Дядо Йоло и президент искаше да стане. Но... той просто е психически нестабилен
9
Платени са, разбира се, хората семейства изхранват с протести.
10
Платени са "умните и красивите", на такива като бай Йоло няма кой да им плаща.
11
Може да му хлопа дъската на човека, ама за някои неща е прав.
12
лично ги гледах ал ко хо ли ци те от палатките ,КАК ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЦЕЛА ГОДИНА НЕ РАБОТЕХА,НЕ СПИРАХА ДА СЕ ВОЗАТ НА ТАКСИТА,ЗЕЛЕНИ ПРИ ТОВА ОТ СКЪПИТЕ ,ПОРЪЧВАХА ГИ ДА ИДАТ ДА ГИ ЗЕМАТ ОТ ЦЕНТЪРА НА ПРОТЕСТА,КАТАДЖИИТЕ КОИТО ОТЦЕПВАХА РАЬОАНА ГИ БЯХА НАУЧИЛИ И ГИ ПРОПУСКАХА БАКШИШИТЕ
13
И защо беше сам на площада? Защото хората ги е страх от мутрата, ето затова!
14
опорните точки на БСП като налудности на Йоло-невинни
15
Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха получили преднина от близо 14 % спрямо БСП. Партията на Бойко Борисов се получава 27,2 %, докато подкрепата за социалистите възлиза на 13,5 %. Това показват данните от проучване на обществено-политическите нагласи в периода 20-25 юли 2014 г., осъществено от Института за модерна политика. Проучването е направено преди старта на предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори, която ще започне фактически след разпускането на 42-то Народно събрание и назначаването на служебно правителство от президента.
16
Всички протести са платени! Той май нищо ново не казва?
17
Прав си и то много! Мутрата серГЕЙ станиГЕЙ плаши не само с поведението си а и с действията си и то всяка година без изключение, както беше и с баща му мръсника който изби половин България в затворите Белене с Газдов!!
18
БЛИЗАШКИ Е ГНИДА.ЛУЗЕР И ПРОСТАК.ОТВРАТИТЕЛНО ГОВЕДО Е.ГНУС МЕ Е ДА ГО ГЛЕДАМ.
19
18) Като твоето семейство! ГНУС НИ Е ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И ВАШЕТО МИСЛЕНЕ!!
20
О ТОЯ ЛИ ДЕ СА ПОЛЯ С КЕТЧОП И ДОМАШНА ЛЮТЕНИЦА .ЙОЛО ПАМПЕРСА СЛОЖИЛИ БРЕ.
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Аз пък като ви гледам как ми крепите топките всеки ден,сте ми ясни колко сте в ред! Нещастници без работа!
23
Я, си разхождай кучето покрай реката и си пий хапчетата!!
24
Молба-Призив. Михаил Вашкевич; тел. 0882 273163, vashkevich@mail.bg . До всички 900/деветстотин/жалбоподаватели, пострадали от измами, надписвания, огромни неустойки, направени от чуждестранната фирма „Глобул”/Космо България Мобайл ЕАД/. „GLOBUL става TELENOR”.Вълк - измамник сменя кожата, а ние, пострадалите, продължаваме да търпим шантаж, рекет, изнудване. Предлагам на всички 900/деветстотин /жалбоподаватели да съзираме прокуратурата на РБ за престъпление срещу гражданите, да заведем колективен иск в Съда за нанесените марални и материални загуби от шантаж, рекет, измами от страна на фирма``ГЛОБУЛ`` на жалбоподавателите в размер на 900 000/деветстотин хиледи/лева, 900 жалби - 1000 лева за жалба. До Софийски Раенен Съд До Прокуратура Република България До Министерство на вътрешни работи До Държавна агенция”Национална сигурност” /Прочети файл „Globul protest”/.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Между приятелки:
- Ние с моя мъж имаме абсолютно еднакви вкусове!
- Но това е невъзможно!
- Възможно е! Е-е, трябваше да минат повече от десет години, докато усвои моите, но все пак…

няма нови новини
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
сега
1189
четат ПИК
сега
четат тази новина
3 фактора, които предсказват дали ще остареете заедно
x