Йордан Цонев: Исканите от БНБ промени в НК стават факт до 2 седмици

ЧАС ПИК

Йордан Цонев: Исканите от БНБ промени в НК стават факт до 2 седмици

5070
на 01.07.2014
Йордан Цонев: Исканите от БНБ промени в НК стават факт до 2 седмици
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическите сили в парламента подкрепят предложението на БНБ за затвор на разпространителите на неверни слухове за банковата система. Необходимите промени в Наказателния кодекс могат да станат факт не по-рано от две седмици.Това каза пред БНР председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев.

препоръчано

"След като липсата на превенция допусна такава атака, би трябвало сега да подходим по този начин, за да успокоим нещата и за да има ред в тази система. И в Европа, и в САЩ подобни действия се наказват", заяви Цонев.

Коментарът му е във връзка с вчерашното искане от страна на БНБ за създаването на нов текст в Наказателния кодекс, който да преследва със затвор от 2 до 5 години разпространението на заблуждаваща или невярна информация за банки или финансови институции, които могат да доведат до паника сред населението.

Кризата в КТБ не е предизвикана от изтегляне от сметки от държавни фирми, категоричен беше Йордан Цонев.

"На срещата при президента беше докладвано дали държавни фирми са теглили средствата си масово от КТБ. Управителят и подуправителят на БНБ казаха, че това не е факт. Няма такова теглене, извън лимита от 25%, който трябва да е в една банка", уточни Йордан Цонев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК