Кабинетът ще утвърди новия размер на минималната работна заплата

ЧАС ПИК

Кабинетът ще утвърди новия размер на минималната работна заплата

4404
на 03.06.2015
Кабинетът ще утвърди новия размер на минималната работна заплата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кабинетът ще утвърди новия размер на минималната работна заплата, който бе оспорван пред съда от работодателите.

препоръчано

Увеличението с 20 лв. на минималната работна заплата трябва да влезе в сила от 1 юли и да стане 380 лв. По този начин линията на бедност ще стане по-ниска от размера на минималната работна заплата с 12 лв.

Предвиденото увеличение ще бъде внесено от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин с проект на постановление за определяне на нови размери на минималната работна заплата за страната.

Предвиденото увеличение бе оспорвано от работодателите, защото не е било съгласувано в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Очаква се още на днешното си заседание кабинетът да одобри проект на решение за одобряване на национална програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на страната. Вносител на това проекторешение е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК