Казват в петък чиста ли е морската вода

Здраве

Казват в петък чиста ли е морската вода

4302
на 01.07.2014
Казват в петък чиста ли е морската вода
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Извънредни проби от морската вода, взети вчера, ще покажат дали къпането по крайбрежието на Варна е безопасно.
Резултатите ще са готови в петък, съобщи д-р Светла Станева, и.д. директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

препоръчано

След потопа на 19 юни плажовете във Варна и кв. “Аспарухово” бяха обезобразени от наноси и боклуци. Сега те са почистени и в неделя бяха пълни с летовници. Калта, останала в ниската част на “Аспарухово”, няма да се хвърля в канала море-езеро, а ще се извозва с камиони до предварително определени места, успокои шефът на екоинспекцията Ерджан Ебатин.
След усиленото миене на улиците пробите на въздуха в квартала вчера показали запрашаване под нормата.

През юли има риск от увеличаване на болните от хепатит А и чревни инфекции, особено от район “Аспарухово”, но не защото са се къпали в морето”, категорична бе д-р Станева. Според нея евентуална епидемия може да се предотврати с масова имунизация, за която няма пари. РЗИ е предупредила всички спешни кабинети и лични лекари във Варна за повишено внимание при пациенти с такива симптоми. В самата инспекция изследвания на болните се правят безплатно и експресно.

"Труд"

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК