Вход
София
Времето в София 16 o C

Какво е бъдещето на изкуствения интелект?

Какво е бъдещето на изкуствения интелект?

на 04.07.2018
7714
2
Какво е бъдещето на изкуствения интелект?
Автор: ПИК
04.07.2018
2
7714

Определението за изкуствен интелект го характеризира като клон на компютърната наука, който се занимава със създаването на компютър с интелигентно поведение.

Идеята за изкуствен интелект възниква още през 50-те години на миналия век, но влиза под светлината на прожекторите на световната сцена с появата на шахматния суперкомпютър Deep Blue на IBM, който беше първата машина, която победи световния шампион по шах Гари Каспаровв мач през 1996 година.

Изкуственият интелект вече се използва в много области, но не всички от тях са видими за нас на пръв поглед.

Той е отлично решение за откриване и идентифициране на обекти и лица върху снимки и видеоклипове. Такова разпознаване е възможно и за аудио данни.

При обслужването на клиенти все повече се използват чатботове. Тези асистенти разпознават ключови думи, които клиентът може да каже и отговарят според зададените им параметри.

Програмата Word и нейната функция за проверка на граматиката и правописа на текста е приложение на символичен изкуствен интелект. Езикът се определя като сложна мрежа от правила и инструкции, които анализират парчета от текст в изречение и при определени обстоятелства могат да идентифицират и коригират грешки. Тези способности се използват и за синтезиране на речта от Siri, Cortana, Alexa и Google Assistant.

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
Не е изкуствен интелект проверката на правописа и граматиката, по скоро са краен автомат. Победата на компютъра на IBM е въпрос на "брут форс" - груба сила проверка на огромен брой ходове и избор на оптимален ход. Разпознаването на образи, при които се използват невронни мрежи могат да са изкуствен интелект. По принцип изкуственият интелект трябва да прилича на естествения - трябва да покрива дефиницията за естествен интелект - способността не да се приспособяваш към средата, а да приспособяваш средата към себе си, не помня на кого е тази дефиниция, но е много добра. Всичко останало са си традиционни програми - крайни автомати.
2
Питайте, мозъчният „Еверест“ на Булгаристан Цъфти Ух, рупорът на демокрацията, движещата сила на партията, вРът на интелекта, бе почетен гост на Прайда да джендърите, където бе представен като мозъка на вътрешната, външната, международната и между галактическата политика на партия ГЕРБ (Грабим Редовно Република Булгаристан) !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
1301
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК! Топастроложката Алена с пълен дневен хороскоп
x