Какво разкри предизбoрната Кутия за желания в район Студентски на столицата

ЧАС ПИК

Какво разкри предизбoрната Кутия за желания в район Студентски на столицата

6872
на 23.10.2015
Какво разкри предизбoрната Кутия за желания в район Студентски на столицата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Неизбежна част от всяка предизборна кампания са дебатите между кандидатите за властта и досегашните управляващи - кой какво е постигнал, не е постигнал и планира ли в бъдеще да постигне непостигнатото. Ние решихме да подходим по различен начин и да получим тази оценка директно от гражданите по райони в София.

Наскоро кандидат за районен кмет беше споделил в статия за OFFnews, че най-добрият начин за  доизработване на реалистична програма за управление на даден район, е като на ключови места се поставят Кутии за желания. Възползваме се от тази инициатива и споделяме с Вас какво разкриха желанията на гражданите в район Студентски.

Кандидатът за кмет там, Божидар Василев - от листата на Реформаторски блок, отвори за нас кутиите с анонимни желания от кварталите Студентски град, Мусагеница, Витоша и Дървеница. В продължение на цяла седмица избирателите активно описвали своите предложения и давали оценката си.

Прочетеното от нас ни накара да се запитаме колко добро е било управлението на района до днес, щом най-честите изисквания на жителите все още са осветление, детски площадки, подслон за бездомни животни, супермаркети и ремонтирани улици. Върху какво е работено досега?

Екипът на кандидат-кмета реши открито да сподели някои от хилядите събрани желания – тези, които са най-често срещани, но и постижими. Божидар Василев вярва, че отговорност за тях трябва да поемат не само той и екипът му, но и настоящият кмет на района – Димитър Дилчев, както и  всеки друг кандидат.

Нуждите на жителите на кварталите Студентски град, Мусагеница, Витоша и Дървеница са много и разнообразни – от ремонт на улиците до повече сладкарници и палачинки. Споделяме някои от най-често срещаните и значими за района, а и за целия град:

 -    Детски площадки и детски градини;
 -    Осветление;
 -    Подслон за бездомните хора;
 -    Саниране на жилищните блокове;
 -    Повече автобуси по линиите 94, 280, 294;
 -    Повече книжарници и библиотеки за студентите в Студентски град;
 -    Общежития с европейски условия за живот;
 -    Приютяване на бездомните кучета;
 -    Висока степен на чистота, особено в Студентски град;
 -    Увеличение на пешеходните зони;
 -    Повече паркоместа;
 -    Повече места за спорт;
 -    По-често почистване между блоковете;
 -    Обществени тоалетни;
 -    Контрол и сигурност по улиците;
 -    Супермаркети за храна;
 -    Преасфалтиране на улиците;
 -    Съюзи и събрания на домоуправителите;
 -    Линия на трамвай;
 -    Ремонт на спирките;
 -    Светофари и пешеходни зони;
 -    Глобяване на гражданите, които замърсяват;
 -    Да бъде чуто мнението на студентите;
 -    Достъпност на майки с колички до автобусите;
 -    По-достъпни услуги за издаване на документи в Общината;
 -    Да се почиства снегът и по вътрешните улици.

И безброй други изисквания, които отговарят на въпроса какво е и какво не е постигнато до момента. Екипът на Божидар Василев като кандидат за района вече групира и съхрани тези желания и се надяваме, който и да спечели на 25 октомври, отговорно да ги поеме и реализира.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК